Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje ogrodowe marzenia...

Moje ogrodowe marzenia...

adom1206 15:39, 12 gru 2013

anuś zguba jest tu cały czas.a u mnie nic się nie dzieje w. pseudo ogrodzie więc i foteczek brak
ale dzielnie z wami jestem i tkwię tu wciąż.
Kindzia 09:16, 13 gru 2013

Trawki Ci się pięknie rozrosły i jakie red barony intensywne! Piękne!!! Ja też w tym roku posadziłam trochę trawek, ciekawa jestem jak przezimują. Mam nadzieję, że w przyszłym roku zaszaleją jak u Ciebie
Pozdrawiam
jagoda99 20:30, 23 gru 2013

Swiateczne usciski zostawiam
adom1206 21:49, 24 gru 2013

Wszystkim ogrodowiskowym znajomym składam najserdeczniejsze świąteczne życzenia.
Mala_Mi 10:03, 17 lut 2014

Ostatni wpis ...24 grudnia..... oczy przecieram ze zdumienia Tu przynajmniej na bieżąco jestem.... a wpadam ostatnio tylko z rewizytami
adom1206 17:19, 17 lut 2014

Aniu żeby nie było że 24 grudnia
U mnie dzisiaj wyszło pierwszy raz słoneczko to nawet pismo obrazkowe ci wrzucę. Po zimie:

Kolejny sezon ryżingu
bartek_luberda 17:51, 17 lut 2014

Byłem Widziałem
adom1206 18:01, 17 lut 2014

Jestem z wami cały czas bo dobrze mi tu.Podpatruje sobie co tam u was w ogrodzach,szukam inspiracji,pomysłów.Ochłonęłam z zakupoholictwa roślinnego i czekam wiosny.Poza tym w porównaniu z waszymi ogrodami moja jedna rabatka to czym tu się chwalić.Ogrom pracy jeszcze przede mną.Jak bardziej się ociepli to biorę się za robotę.Plany na ten rok skromne ale są.
1.z rabatki z trawkami zdjąć paskudne obrzeże i włókninę zasypać wszystko kamyczkami.
2.za jakieś dwa tygodnie ściąć trawki i podsypać je nawozem(zależnie od prognozy pogody)
3.skoro w tamtym roku przepieliłam ogródeczek teściowej to w tym sezonie otrzymałam mały kawałeczek pod kolejną rabatkę(zrobię tu chyba wiejską rabatkę i łąkę kwietną)
4.Ogarnąć mały placyk przy stodole na którym zaplanowałam sobie ławeczkę i jakieś bylinowe roślinki(w zamyśle rozplenice i jeżówki,rudbekie)
5.Przy rabatkach poprawić kanciki
6.I w miejsce host pod oknami chyba inne roślinki bo od muru strasznie słońce je pali i ślimaki strasznie dokuczają.
7.I zakupki roślinne lista krótka:kłosowiec,jarzębina granatnaja,ambrowiec,zioła na łączkę kwietną i może jedna róża.
Rozpisałam się dzisiaj bo mi Anka na ambicję weszła i dzień też całkiem spokojny.Jutro sobie resztę zdjęć porobię to może coś doradzicie jeszcze przed sezonem
adom1206 18:03, 17 lut 2014

bartek_luberda napisał(a)
Byłem Widziałem

A ja jeszcze u Ciebie nie byłam więc zaraz zajrzę
monteverde 20:22, 17 lut 2014

Musiałam się cofnąć do tyłu aby sobie co nieco przypomnieć czy tam gdzie są trawy masz jeszcze coś i czy to tam tak słońce pali? co dasz na wiejską rabatkę? a czemu łączka kwietna? i czemu tylko 1 róża nie lubisz? przy stodole rudbekie , jeżówki fajnie one lubią słońce a jakie rudbekie? na slimaki musisz sypać niebieskie granulki a jak pierwsze listki wypuszczą zrób na te paskudy miksturę, weź litr wody wrzuć główkę czosnku możesz ją rozwalić i gotuj godzinę, potem wywar przecedź, wystudź i przelej do butelki a ta włóż do lodówki. Jak będziesz potrzebowała na liście host czy żurawek przed ślimakami bierzesz 1 łyżkę mikstury na litr wody i pryskasz listki, to powstrzyma ślimaki przed inwazją pożerania host kanciki zrób jak robi Finka to wtedy nie będą tak zarastały jakie agastasze chcesz kupić? jarzębina została w starym ogrodzie, ambrowiec mam pięknie pachną listki i na jesieni ślicznie się przebarwia porób trochę fotek pozdrawiam