Witaj te które kupiłem nie są królewskie: Polarnacht, Haga, Nova Zembla, Cunningams White. Jeśli przekręciłem nazwę to wybacz, tylko w wodnych idzie mi bez zająknięcia Co myślisz o tych odmianach, u nas różaneczniki bardzo słabo rosa, gleba ma ponad 7 pH, koniecznie trzeba ją wymieniać na torf kwaśny ...
Pozdrawiam
W sama porę mi odpowiedziałeś bo dziś będe u ogrodnika i kupię dla Ciebie jakiegoś królewskiego w podziekowaniu za piwonie.Te które masz mogą byc tylko Polarnacht wymaga zacisznego miejsca bo jest dośc wrazliwy.
Czy mi odpowiada? cudowny, czuję się zaszczycony i bardzo Ci dziękuję, a wdzięczność moja zawsze w czyn się obraca ... Maj to piękny miesiąc, oczekuję Was z niecierpliwością, czy macie już jakieś wstępny termin ... W najbliższych dniach napiszę do Ciebie na prywatnej poczcie.
Pozdrawiam
Mariusz to ja próbuję sie odwdzieczyc wiec nie ma mowy o Twoim odwdzieczaniu bo tak będziemy bez końca. Jeszcze nie wiem kiedy przyjedziemy ale umawiamy sie na czerwiec a w maju bedzie u mnie Ania i liczyłam że może i Ty przyjedziesz. Jeśli nie mozesz to trudno , wiem ze jest daleko , dam Ani albo jak sama przyjade to wtedy przywioze. Musiałam juz kupic bo dwa dni temu było ich pełno a dzis juz tylko trzy odmiany , jutro moze nie byc wcale. Strasznym powodzeniem sie ciesza .Miałam Krys kupic orlice , było ich pełno a dzis ani jednej więc trzeba sie było spieszyc. najwazniejsze ze mam i moze sprawię Ci przyjemnośc podobną do tej jaką mi sprawiłeś piwoniami.Pozdrówka serdeczne.
Ale bordową piwonię, liliowca pająka oraz grzybieńczyk obiecałem Ani i Tobie jeszcze w tamtym sezonie i to czeka ... mam ogromną ochotę Cię odwiedzić ... czas pokaże ..