Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przyjazny ogród

Przyjazny ogród

Mariusz 21:51, 13 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)
Może samotna, ale za to jaka piękna Widać cały jej urok...

Ta największa jest taka

Widać pąka, czyli będzie kwiat ...
Bogdzia 09:38, 14 kwi 2014

Mariusz czy Ty masz rh z serii królewskich tzn takie z nazwami jak nasi królowie?Pozdrawiam serdecznie.
Mariusz 06:06, 16 kwi 2014

Witaj te które kupiłem nie są królewskie: Polarnacht, Haga, Nova Zembla, Cunningams White. Jeśli przekręciłem nazwę to wybacz, tylko w wodnych idzie mi bez zająknięcia Co myślisz o tych odmianach, u nas różaneczniki bardzo słabo rosa, gleba ma ponad 7 pH, koniecznie trzeba ją wymieniać na torf kwaśny ...
Pozdrawiam
Bogdzia 08:17, 16 kwi 2014

W sama porę mi odpowiedziałeś bo dziś będe u ogrodnika i kupię dla Ciebie jakiegoś królewskiego w podziekowaniu za piwonie.Te które masz mogą byc tylko Polarnacht wymaga zacisznego miejsca bo jest dośc wrazliwy.
Bogdzia 15:50, 16 kwi 2014

Mariusz czy Bolesław Chrobry Ci odpowiada? - bo dla Ciebie kupiłam , mam nadzieje ze w maju bedzie szansa by Ci go dac.Pozdrówka.
Bogdzia 19:46, 16 kwi 2014

Mariusz 20:16, 16 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)
Mariusz czy Bolesław Chrobry Ci odpowiada? - bo dla Ciebie kupiłam , mam nadzieje ze w maju bedzie szansa by Ci go dac.Pozdrówka.

Czy mi odpowiada? cudowny, czuję się zaszczycony i bardzo Ci dziękuję, a wdzięczność moja zawsze w czyn się obraca ... Maj to piękny miesiąc, oczekuję Was z niecierpliwością, czy macie już jakieś wstępny termin ... W najbliższych dniach napiszę do Ciebie na prywatnej poczcie.
Pozdrawiam
Bogdzia 21:09, 16 kwi 2014

Mariusz to ja próbuję sie odwdzieczyc wiec nie ma mowy o Twoim odwdzieczaniu bo tak będziemy bez końca. Jeszcze nie wiem kiedy przyjedziemy ale umawiamy sie na czerwiec a w maju bedzie u mnie Ania i liczyłam że może i Ty przyjedziesz. Jeśli nie mozesz to trudno , wiem ze jest daleko , dam Ani albo jak sama przyjade to wtedy przywioze. Musiałam juz kupic bo dwa dni temu było ich pełno a dzis juz tylko trzy odmiany , jutro moze nie byc wcale. Strasznym powodzeniem sie ciesza .Miałam Krys kupic orlice , było ich pełno a dzis ani jednej więc trzeba sie było spieszyc. najwazniejsze ze mam i moze sprawię Ci przyjemnośc podobną do tej jaką mi sprawiłeś piwoniami.Pozdrówka serdeczne.
kasiek 21:31, 16 kwi 2014

Mariusz napisał(a)

Moje drzewiaste z siewu (ok. 15 latki) są nieco ponad metr szerokie, z roku na rok coraz bardziej wyciągają się do góry, a łysieją dołem, dlatego podsadzam je żurawkami, runiankami, zawilcami, pojawiają się też pod nimi siewki. Od jednego metra do 1,5 to moim zdaniem na jedną piwonię wystarczająco.
Pozdrawiam

Dzieki serdeczne za odpowiedź, moja kupiłam sadzonkę, w zeszłym roku pies złamał mi ją do poziomu gruntu, ale teraz jest taka:

Zostawię po 0,5 metra dookoła by miała luz
Mariusz 21:43, 16 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)
Mariusz to ja próbuję sie odwdzieczyc wiec nie ma mowy o Twoim odwdzieczaniu bo tak będziemy bez końca. Jeszcze nie wiem kiedy przyjedziemy ale umawiamy sie na czerwiec a w maju bedzie u mnie Ania i liczyłam że może i Ty przyjedziesz. Jeśli nie mozesz to trudno , wiem ze jest daleko , dam Ani albo jak sama przyjade to wtedy przywioze. Musiałam juz kupic bo dwa dni temu było ich pełno a dzis juz tylko trzy odmiany , jutro moze nie byc wcale. Strasznym powodzeniem sie ciesza .Miałam Krys kupic orlice , było ich pełno a dzis ani jednej więc trzeba sie było spieszyc. najwazniejsze ze mam i moze sprawię Ci przyjemnośc podobną do tej jaką mi sprawiłeś piwoniami.Pozdrówka serdeczne.

Ale bordową piwonię, liliowca pająka oraz grzybieńczyk obiecałem Ani i Tobie jeszcze w tamtym sezonie i to czeka ... mam ogromną ochotę Cię odwiedzić ... czas pokaże ..