Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Madzenka 23:30, 23 gru 2012

asc napisał(a)
Strzelam focha.......... dlaczego teraz mi to powiedziałaś.. jak ratować to co wygląda na nie do odratowania...... wyrzuciłam.... ale może nowej nie zepsuje..... Bo dzięki Agnieszce i Tobie wiem..że śmietana ma być zimna...... I z długo miksowałam i cukier puder wsypałam jak już kończyłam ubijać (pomijam milczeniem, że zaczęłam sypać mąkę ziemniaczną.. wyglądają podobnie).. a tak wogle to sie samo ubijało, bo włączyłam mikser i się kręciło
Chyba jednak wrócę do starych przyzwyczajeń i nie będę się na starość uczyć gotowania Dobrze, że zajrzałam ..zanim zaczęłam psuć następną..... M by chyba na zawał umarł i przegonił mnie z kuchni na cztery światy, bo powiedział, że już do sklepu też nie jedzie... ma dość.....

Aniu nie strzelaj focha ja nie umiem robić bitej śmietany, zawsze gotowca kupuję Dlatego gdy przeczytałam , że ci się zważyła wygooglałam jak się to fachowo robi i znalazłam antidotum na zważenie... Gdybym była taka mąda przed od razu bym Ci powiedziła co robić

3BIT nawet mi całkiem dobry wyszedł. za to mój popisowy sernik z brzoskiwniami za rzadki..... Własnie się chłodzi może zgęstnieje. Setki razy go robiłam a dzisiaj klapa.... Ale to nic w porównaniu ze świetami gdy do masy sernikowej zamiast cukru soli dodałam..... I tylko M mówił, że tak bardzo lubi mój sernik, że nawet z solą zje....
Madzenka 23:30, 23 gru 2012

Sebek napisał(a)

Dziękuję wszystkim odwiedzjącym, że znajdujecie chwilkę na wizytę u mnie w trakcie przygotowań do świąt
Odpowiem Wam wieczorkiem. Piekę sernik z brzoskwiniami, zarz zabieram się za Tessowski 3 BIT a potem salatki.

A u mnie placki już gotowe - też mam 3bita - pyyszny jest

Sebciu nie pyszny tylko kaloryczny
Madzenka 23:33, 23 gru 2012

Tess napisał(a)
Przyleciałam, jak tylko przeczytałam. Trzymam kciuki, mocno! Musi się udać

Tess cały wątek o 3 BIT przeczytałam (cale 10 stron) zatem teoretycznie przygotowana przystąpiłam do dzieła I wyszło, tylko z tą masą krówkową się umęczylam, wreszcie ją najzwyczajniej na świecie w garnku podgrzalam ... 3BIT pyszny, czekam jutro na minę teściowej bezcenne

E piszę głupoty lubię moją teściową
Madzenka 23:33, 23 gru 2012

ana_art napisał(a)
wpadam w przerwie na kawę też będę piekła sernik z brzoskwiniami zawsze też robię 3-bita (mam inny przepis) ale moje dzieci stwierdziły że im się przejadł... a że ugotowałam mleko w puszkach to pewnie dla odmiany zrobię im orzechowca i tradycyjnie keks. Nie wyobrażam sobie świat bez keksa jest pyyyyszny!

Rozumiem, źe przygotowania pełną parą!!! Chłopaki kręcili ciasto?
Madzenka 23:39, 23 gru 2012

Dziękuje za życzenia: An Tre, Zaczarowanej, Joance, Kasik, Bogdzi, Gabisi, Sławko, Adze K, Łoosiuu, Justi i Bea
Madzenka 23:39, 23 gru 2012

Evchen napisał(a)

Evchen - mam nadzieję , że na tej jednej fotce nie poprzestaniesz? Piękna inspiracja.

No dobra... nie poprzestanę Się rozkręciłam...

Niestey nie widzę zdjęć
Madzenka 23:40, 23 gru 2012

monitka napisał(a)
Madżenko ja tez niedługo zabieram się za 3bit-a
jakie sałatki robisz może coś odgapię?

Choinkę widziałam - śliczna

Z życzeniami jeszcze wpadne jak się obrobię

Pzregapiłam Twój post, lecę do Ciebie wkleić Ci linki
Mala_Mi 23:43, 23 gru 2012

Marzenko...... pogody ducha i zdrowego kolanka

Madzenka 23:45, 23 gru 2012

Anula dziękuje za życzenia. Kolano nie najlepiej za dużo chodziłam... Ale nie narzekam bo już za 15 min Wigilia
Mala_Mi 23:52, 23 gru 2012

A co do śmietany...... uczymy się
A teraz mi się krochmali komu już życzenia składałam a komu nie.... wiec w ulubionych wątkach sprawdzam po 3 razy....... wiec tu jestem drugi raz