Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

popcorn 12:48, 09 maj 2013

Dopisuję się do klubu "mam za mało czasu" chociaż ostatnio jakby więcej, dom w mniejszym rozgardiaszu - bo M cały tydzień w delegacji = nie gotuję Jedna zupa jedzona cały tydzień, garów nie ma, czysto - nic tylko M wysyłać w delegację, Młoda je w przedszkolu, ja żyję powietrzem

pozdrawiam!!
Joaska 14:08, 09 maj 2013

popcarol napisał(a)
Dopisuję się do klubu "mam za mało czasu" chociaż ostatnio jakby więcej, dom w mniejszym rozgardiaszu - bo M cały tydzień w delegacji = nie gotuję Jedna zupa jedzona cały tydzień, garów nie ma, czysto - nic tylko M wysyłać w delegację, Młoda je w przedszkolu, ja żyję powietrzem

pozdrawiam!!

Ja tez bym chciała życ powietrzem, dla moich bioderek było by to zbawienne.
grupa_trzyma... 16:56, 09 maj 2013

Nie trzeba odpowiadać na ten wpis. Z sympatii się uśmiecham.
Magda70 19:20, 09 maj 2013

Uśmiałam się...i z planu...i z wpisów

Plan naprawczy wczoraj czytałam...ale się nie logowałam bo piękna pogoda u mnie od kilku-kilkunastu dni i każdą wolną chwilę siedzialam w ziemi...więc to taki rodzaj oderwania od ogrodowiska...a potem to wiadomo...jakieś obowiązki domowe się przypałętały...

Chociaż i tak zerkałam to tu to tam...inaczej sie nie da

ps.
też nie musisz odpowiadać )
Madzenka 19:43, 09 maj 2013

mira napisał(a)
Marzenko plan naprawczy świetny i powinien być obowiązujący, ja co prawda mam jeszcze większe restrykcje i zasady że na tym polu jakoś wyrabiam gorzej z prasowaniem itd czekam na porę mokrą wtedy będę nadrabiać dom a teraz mus siedzieć w ogrodzie i chłonąć każdą chwilę zieleności i cieszyć sie tym - ale sztywno hehe

a teraz pytanie - kwitło Ci masę wczesnych niebieskich irysków - czy one ładnie zasychają np. jak krokusy i czy kwitły choć ze 2 tygodnie? - pytam bo jednak te najwcześniejsze cieszą mega

pozdrawiam

Pięknie zasychają - po prostu znikają a listki zostają, rosną wysoko i wyglądają jak szczypiorek tylko wąski Całkiem fajnie to wygląda.

Na pierwszym planie tego zdjęcia wśród trawy widać ich listki.
Madzenka 19:45, 09 maj 2013

iwonaz napisał(a)
A to ja też szerokolistną będę kupować....W domu mam tak samo...syf syfem pogania i rośnie sterta prasowania. Także próbuję stworzyć jakis plan naprawczy. nie wiem jak mi to wychodziło w poprzednich latach, ale teraz z niczym nie nadążam ...pierwszy pomysł taki, że może nie prasować w sezonie letnim wszystkiego co zbiorę z suszarki tylko buch do szafek, a wieczorkiem przygotowywać ciuszki na następny dzień czyli prasowanko na bieżąco...no i wczoraj miałam wyprasować dwie bluzki, ale padłam na nos i musiałam to piorunem zrobić rano, więc narazie nowy system się nie sprawdza. To wszystko dlatego, że ta wiosna przyszła tak nieoczekiwanie i teraz nie mogę się pozbierać !
Podporządkowuję się Twemu planowi naprawczemu, więc nie odpowiadaj...tak tylko chciałam Cię pocieszyć, że nie ty jedna kochana tak się skołowałaś

...a co dzisiaj na obiad?...może nie robić? ...zaklnę szpetnie "sakreble!"

Dzisiejsze spojrzenie na lawendę szerokolistną

Na zdjęciu poniżej pomiędzy bukszpanami a tulipanami jest wąskolistana.... dopiero startuje i jest jeszcze łysawa..., szerokolistna nawet zimą nie była łysa
Madzenka 19:47, 09 maj 2013

Rench napisał(a)
Madzenko,Ty donice z kulkami chowasz na zimę do wewnątrz?
Pozdrawiam i udanego dnia życzę

Te które nie schowałam już wyrzuciłam..... bo wymarzły....
W domu będzie za ciepło, chyba że masz jasny garaż to tam polecam.
Madzenka 19:48, 09 maj 2013

Evchen napisał(a)

Ja opuścić Ciebie... to mnie zraniłaś.. zraniłaś na wskroś, jakby powiedział Osioł Ja tu cały czas wiernie, na straży, kontroluję ilości grabów i grabiszonów.. korony cesarskie i wyjazdy do Ho że hoho

Będzie u mnie modification of kółeczko przytarasowe zmniejszyć muszę bukszpanów potrzebuję, czy plantacja jest czynna?....

Wróciłaś ale po długiej nieobecności
Kóleczko mówisz, zaraz wapdnę. Plantacja jeszcze czynna ale się sprężaj, bo kopią zwykle do 15.05
Madzenka 19:49, 09 maj 2013

Kindzia napisał(a)
Marzenko...nadejszła wielkopomna chwila i dotarłam do Ciebie Wiem z grubsza jak wygląda Twój dom i ogród...ale czytać wszystkiego nie mam siły O czasie nie wspomnę
Króciutko : pięknie u Ciebie i nowocześnie, dużo się dzieje...mam nadzieję, że pozwolisz gościć u siebie?

Pozdrawiam serdecznie z Górnego
I kwiatuch na powitanie trochę nieprzyzwoity

Kindzia przecież się znamy z widzenia
Madzenka 19:52, 09 maj 2013

Buziam , tuliskam i macham
Dziękuje za wyrozumiałość i wszystkie przemiłe wpisy

Ponieważ to ostatnie dni tulipanków, częśc juz odfrunęła przy dzisiejszym wietrze w niebyt zostawiam dla Was kilka fotek moich ulubionych.