Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

popcorn 15:50, 08 maj 2013

Marzenko przepięknie u Ciebie!!! a ta magnolia, pamiętasz odmianę? boska ile ma lat?
Kasiek 16:04, 08 maj 2013

ewa004 napisał(a)
No nie!!!! tu znowu zmawiają się na spotkanie !!!!! ja siem tak nie bawie

Do Marzenki sie jedzie przez Bawarie,uwierz usmiechaj sie ladnie to i po Ciebie podjedziemy,toz to przeciez po drodze rzut kamieniem za plot sasiada
ewa004 20:35, 08 maj 2013

Przyjedziecie po mnie ,pojedziemy nad morze a po drodze zwiedzimy świetny ogród ,
idziecie w to ????
Kasiek 21:38, 08 maj 2013

Ja tam ide,tylko kto przyjedzie
Madzenka 22:13, 08 maj 2013

Witam wszystki gości bardzo miło, proszę się rozsiąśc, częstować, kwiatki zrywać, trawniczek deptać
Buziam , tuliskam i pozdrawiam

Ha ha jeżdzicie sobie po mnie. Ja już mam dość jeżdżenia ... Wczoraj byłam na Ślasku.... Tylk Ciiiiiii .... Bo ja cichaczem byłam..... W tę i spoworotem...
Na razie się nigdzie samochodem nie wybieram, bo mnie teraz zawodowych wyjazdów samochodem multum czeka... Zatem taka chętna do podróżowania nie jestem A punktów karnych ostatnio tyle nazbierałam, że zapowiedzialam w pracy, że wyłącznie będę jeździć jako pasażer........

Ja wy to robicie, że tyle wpisów jest na forum???
Chciałam przypomnieć, ze jest sezon!!!! Trzeba tyrać w ogrodzie!!! Ja codziennie do zmroku rzekomo odpoczywam.... Zaczy się sponiewieram się tak, źe padam na nos... Paznokci już nie posiadam.....

Dzisiaj było kancikowanie, dosadzanie, podelwanie florowitem i magiczna siłą.... Przymierzanie tataraków od Noemi, sadzenie przetaczników, wymiana hebe, sadzenie lili, jeszcze jakieś dwie szt host... Muszę dosadzić bukszpany do obwódek, bo mi co roku coś wypadnie....

Ja nie mam czasu na forum.... Dom zaniedbany... Pranie nie wyprasowane, drugie mokre czeka na listość..... W pracy mam zaległości ... jakoś tego nie ogarniam.

Duźo myślałam w ogrodzie i wprowadzam ogrodowiskowy program naprawczy aby za Wami nadążyć:
1. U siebie odmachuję, odbuziuję, tuliskuję, odpozdrawiam grupowo, nie odpowiadam indywidulenie
2. Na komplementy, pochwały odpowiadam zbiorczo i składam podziekowania w ten sam sposób
3. Do ulubionych szalonych wątków, pędzących niczym TGV zaglądam w miarę możliwości nie rzadziej niż raz na dwa dni......
4. Nie odpowiadam na zaczepki, szturchańce, czasopochłaniacze, odpowiadam wyłacznie na pytania dot. Ogrodu
Liczę, że wpowadzone działania naprawcze sposodują, że będe w miarę na bieżąco

Zmykam doczytać pytania a potem poodwiedzać Was
Sebek 22:23, 08 maj 2013

Genialne!!!! I Myślę, że ten Plan Naprawczy skopiuj sobie gdzieś, bo jak zapodasz kiedyś serial to znowu się przyda
aga_k 22:26, 08 maj 2013

Gdzieś pisałaś czym nawozisz trawnik ale nie mogę tego znaleźć, czy mogłabyś jeszcze raz napisać
Sebek 22:27, 08 maj 2013

aga_k napisał(a)
Gdzieś pisałaś czym nawozisz trawnik ale nie mogę tego znaleźć, czy mogłabyś jeszcze raz napisać

Na wiosnę azofoską
aga_k 22:28, 08 maj 2013

Sebek napisał(a)

Na wiosnę azofoską

A potem ??
Madzenka 22:30, 08 maj 2013

kwiatholandii napisał(a)
Marzenko. Jakie rosliny sadziłaś między plytami. To jaskrawo żółte to?? To ciemniejsze to karmnik ościsty? Zaczynamy robić stopnie z tarasu i muszę coś takiego wsadzić pomiedzy płytą a krawężnikiem.. Problem w tym, że na głębokość nie mam za duzo miejsca a poniżej mam beton. Na jakiej głębokosci masz te rosliny?

Moniko jasna i zielona plama to karmik ościsty, ten zóltawo- seledynowy to aurea - zdecydowanie lepiej się uprawia
Karmik niemal nie ma gdzie się korzenić ale jest podelwany zraszaczami tak jak trawnik i dzięki temu wytrzymuje na palącym słońcu. Raz na jakiś czas, gdy mi się przypomni...... Podleję go florovitem lub magiczną siła - interewencyjną do ogrodu.... Sa takie mijsaca, w ktorych brukarz tak ocementował płyty, że niemal nie ma ziemi a karmnik daje rade przy trawkach rośną dzwonki karoaskie, miniaturowe goździki i będzie jeszcze kiedyś żagwin....
Obok karmnika rośnie równierz macierzanka cytrynowa i chyba piaskowa (variegata) która pięknie kwitnie lawendowo.