a ja mam jeszcze inną lawendę, na jednej gałązce rozgałęzienie i kilka kwiatów, ona rusza najpóźniej, ale i najdłużej kwitnie; robię sadzonki, jak się przyjmą dostaniesz
U syli widziałam zdjęcia,
Faktycznie różnica ogromna, patrząc na zdjęcia u ciebie to aż trudno uwierzyć że te kulki szerokolistniej to lawenda, takie zielone są! i W takim razie wydaje mi się że mam raczej tą wąskolistną.
Irenko to prawdziwy niewypał z tulipanami, miały być smukłe krystalicznie białe wśród virdiflory biało i różowo-zielonej i wśród żółtych a jest majtkowo-beżowo-różowy... Ja będę miała na róznych rabatach dosadzone albo Quen of the Night albo białe angelique.
Teraz musze wszystko obfotografować i zaznzczyć aby jesienią nie pomieszać bo z doświadczenia wiem, że wszystko zapomnę....
Marzenko - naprawdę tylko 10 cm mają tak stare pnie??? Bo ja właśnie przez średnicę pni grabów powstrzymywałam się wciąż przed sadzeniem ich w rabacie podwyższonej.... Kurczę, jeśli tak mówisz... to jak nic zrobię espalier... na razie w rabacie podwyższonej, ale pewnie i dalej po obwodzie ogrodu z nim i polecę