Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Milka 11:42, 02 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)

Ale drzewiasta Ci zakwitła... Coś podejrzewam, że moją podjadają opuchlaki... Bo to ta sama rabata na ktorej zżarły mi źurawki i pół bukszpana...

2 sztuki znalazłam i ubiłam, ale coś podżera u mnie magnolie parasolowate, co nie wiem
drzewiaste kwitły cudnie, teraz maja nasiona, chyba urwe je, żeby nie traciły sił!
monitka 12:12, 02 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)

Tylko jak skutecznie walczyć ze ślimakami skoro mam ciekawskiego psa.... Proszku nie mogę użyć....

Będę eksperymentować z pułapkami piwnymi bo podobno je uwielbiają.
U mnie też proszek odpada bo mam ciekawską czterolatkę
giza 12:18, 02 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)

Tylko jak skutecznie walczyć ze ślimakami skoro mam ciekawskiego psa.... Proszku nie mogę użyć....

A ja mam odwrotny problem: proszku chciałam uniknąć ze względu na dzieciaki, ale z kolei mój psiak obok piwa nie przejdzie obojętnie.... I co tu robić...?
Mala_Mi 12:19, 02 cze 2013

Mi tak zeżarły hortensję... Idę posypać proszek... Tylko czy Tutus nie zje tego? Dzisiaj zakaz ogródkowy dla Titi?

Odpisałam u siebie, ale możesz przegapić...

Nie syp tam gdzie chodzi pies!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Podsyp pod deskę, zakryj pudełkiem z dziurami, a najlepiej rób szaszłyki, ogród nie jest duży... sypnij granulki za ogrodzeniem, niech tam zdychają ślimaki które ci lazą z chwastów lub pola rzepakowego.. Pies nie jada takich granulek...chyba że ciekawski.. przynajmniej mój nie jest tym zainteresowany.. ale piec po spacerze myje łąpki.. i będzie zlizywał truciznę, która się mu będzie magazynować w organizmie!!!! Tak mi powiedział weterynarka. Nie sypie tam gdzie chodzi pies... uważaj, patrz na psy Irenki.
Wieloszka 12:44, 02 cze 2013

Przy "porannej" kawie nadrobiłam zaległości Powojnik śliczny, Ania asc pisała u mnie jak sobie radzić z uwiądem - przynajmniej raz w miesiącu oprysk zapobiegawczo Topsinem. Ze ślimakami rzeczywiście porażka, zwłaszcza przy psiaku, - u mnie na razie mało tych oślizgłych szkodników...
A w JG przekroczone stany alarmowe na rzekach... A dziś po południu i jutro znowu burze
Slawko 14:14, 02 cze 2013

Ja tak na chwilkę Dziękuję Ci Marzenko za umieszczenie pod artykułem Twojego ulubionego projektanta, ponieważ okazało się, że teraz jest również i moim ulubionym ale nadal wielbię Toma Pozdrawiam
Madzenka 15:53, 02 cze 2013

Wieloszka napisał(a)
Przy "porannej" kawie nadrobiłam zaległości Powojnik śliczny, Ania asc pisała u mnie jak sobie radzić z uwiądem - przynajmniej raz w miesiącu oprysk zapobiegawczo Topsinem. Ze ślimakami rzeczywiście porażka, zwłaszcza przy psiaku, - u mnie na razie mało tych oślizgłych szkodników...
A w JG przekroczone stany alarmowe na rzekach... A dziś po południu i jutro znowu burze

Wyjeżdżając wczoraj z JG wiedzieliśmy co się będzie działo... Padało tak intensywnie, źe wszystkie potoki już mocno wezbraly.
I aź cud , że w piątek kiedy zaplanowałam sadzenie i gralla była piekna pogoda
Madzenka 15:56, 02 cze 2013

Slawko napisał(a)
Ja tak na chwilkę Dziękuję Ci Marzenko za umieszczenie pod artykułem Twojego ulubionego projektanta, ponieważ okazało się, że teraz jest również i moim ulubionym ale nadal wielbię Toma Pozdrawiam

Tom Smith ma piekne projekty przy HUF Hausach a te wielbię więc wielbię i Toma Nie nazwałabym tych ogrodów naturalistycznymi ale być moze błąd tkwi w definicji.
Po co się spierać kto lepszy , skoro tworza tak piekne ogrody. Podziwiajmy i czerpmy z nich
A Luciano G ????
Madzenka 15:57, 02 cze 2013

Opryskałam 50% ogrodu Topsinem. Lecę dalej!!
Slawko 17:18, 02 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)

Tom Smith ma piekne projekty przy HUF Hausach a te wielbię więc wielbię i Toma Nie nazwałabym tych ogrodów naturalistycznymi ale być moze błąd tkwi w definicji.
Po co się spierać kto lepszy , skoro tworza tak piekne ogrody. Podziwiajmy i czerpmy z nich
A Luciano G ????

No, no..ładnie ale dla mnie za sterylnie i za symetrycznie Za to bardzo podoba mi się jego ogród z Chelsea 2011 Uwielbiam też Andy-ego Sturgeon.