Bogdzia
19:40, 09 gru 2012

Gosiu Twoi rodzice chyba bardzo lubili swój ogród bo to co pokazałas było piękne. Śliczny warzywnik, sliczne cyprysy i ten piekny żywopłot bukszpanowy. Ja bym go nie przesadzała bo tam gdzie rośliny się stykają będą wyłysiałe i nie będziesz z tego zadowolona , a jak pozostawisz go to masz prześliczną zasłonę odgradzającą Cię od sąsiadów co jest wielką zaletą. Studnię faktycznie zasłoń trawami bo jeśli ziemię masz gliniastą i z wysokim poziomem wody to z rododendronami będą stale kłopoty.Jeszcze o jeziorku chciałam napisac bo wydaje mi sie że jest dośc płytkie i ryby nie przetrzymają zimy w nim. Trzeba albo zabierac ryby do akwarium albo pogłębic jeziorko. No i powinnaś bardziej sprecyzowac co byś chciła miec w ogrodzie , narysowac plan całej działki z domem bo trudno jest planowac jak sie nic prawie nie wie. Ja na planowaniu sie nie znam ale są dziewczyny które to świetnie robią i rysują to pewnie pomoga ale muszą wiedziec jak całosc wygląda i jak sama widzisz przyszłosc swojego ogrodu. Pozdrawiam serdecznie.