Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród niby nowoczesny ale...

Ogród niby nowoczesny ale...

Magda70 22:38, 22 cze 2020

Konieczki napisał(a)
Madzia a wiec stanelo na najbardziej klasycznym modelu: Magnum Spawarka Inwentorowa SNAKE 200p (do tego byla promocja)

Po glebszej analizie na nasze potrzeby nie potrzebujemy spawac w oslonie argonu ani jkis innych. Dla pospawania regalow w piwnicy, podstawek pod doniczki, obrzezy, mebli ogrodowych nam wystarczy. TIG byl ciut drozszy, ale gosc sie go zapytal czy naprawde tego potrzebuje Jak to maz stwierzdzil jedyny minus ma tylko kabel 2m.
Czekam na pierwsze rzeczy.

Jaku Makulka byla to jej maz pewnie ma wieksze doswiadczenie, moze popytaj sie tez Oli-Leona - jej maz to zlota raczka

A co do rysunkow - poszukam z naszego rynku i Ci wysle bo w USA opisuja spoiny na odwrot

Dziękuję Ci bardzo Babo Kochana

U nas też pewnie stanie na tym samym.

Magda70 22:41, 22 cze 2020

kawa8002 napisał(a)
Witam.
Nadal jestem zachwycona Twoją huśtawą. Namówiłam w końcu męża i są szanse, że ją zrobi. Niestety nasze umiejętności stolarskie są poniżej podstawowych, mam więc prośbę. Czy mogłabyś wstawić zdjęcie łączenia górnych belek? Byłabym ogromnie wdzięczna. Pozdrawiam.

oki, postaram się jutro zrobić zdjęcia ale nie obiecuję bo nie do końca wiem o której wyląduję w domu. Dziś już ciemno...
Jagodaa 22:42, 24 cze 2020

Doradź mi masz Princess Diane...
Magda70 23:15, 24 cze 2020

Jagodaa napisał(a)
Doradź mi masz Princess Diane...

Byłam
Basia_KRK 21:36, 25 cze 2020

beta napisał(a)

Kasiu, ja co prawda nie Madzia, ale powiem jak jest z moimi werbanami, które zimują...mam je na rabacie pod szopą...zimowały chyba 3 czy 4 sztuki..niczym nie okryte...w zasadzie zostawione same sobie...

a z kolei w skrzyni z warzywami werbena nie przezimowała, ale za to rozsiała się w ilości milion sztuk...wiec tak czy siak, jeśli masz już werbanę to w zasadzie masz ja już na zawsze
pozdrawiam

Magda70 napisał(a)

Basiu tak jak Beata pisze...jak nie zimuje to się sieje

MI przezimowała zarówno na rabatach przydomowych jak i nad jeziorem.
Nie ma specjalnej mieszanki ziemi. Rośnie w tym co tam było. FAkt , że rośnie między innymi bylinami może powodować to, że nie przemarza no i druga sprawa...zimy mamy łagodne.

Robię w tym roku drugie podejście do werben. Dwa lata temu posadziłam chyba ze 30 sadzonek, pięknie wyrosły i kwitły do jesieni, ale w następnym roku odbiły tylko dwie sadzonki. W tym roku sadzę w bardziej słonecznym miejscu, może to będzie kluczem do ich przetrwania
Magda70 12:54, 26 cze 2020

Basiu, oby . Ale siewki masz z tych werben z zeszłego roku?

u mnie świerki wycięte i płotek już prawie skończony. Dostałam prawie 1,5 m ogrodu więcej

Magda70 12:55, 26 cze 2020

Kawa8002 - zdjęcia huśtawki zrobione. Sa w aparacie... Wieczorem wstawię
beta 13:22, 26 cze 2020

gdzie ty te świerki wycinałaś?...w tym zaniedbanym ogrodzie czy nad jeziorem?
Magda70 13:29, 26 cze 2020

W tym zaniedbanym.
Z tyłu warzywnika.
Nad jeziorem nie mam świerków
beta 13:32, 26 cze 2020

Magda70 napisał(a)
W tym zaniedbanym.
Z tyłu warzywnika.
Nad jeziorem nie mam świerków

to chyba sąsiad ma nad jeziorem?

moje świerki tez ogromniaste w obwodzie i tez ze dwa metry więcej przestrzeni mogłoby być...