Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród niby nowoczesny ale...

Ogród niby nowoczesny ale...

Tusiala 11:10, 10 cze 2014

Magda widzę, że treż trawkę wysiałaś Żeby nam tylko ulewa nie przyszła. Śliczne masz miejsce na biesiadowanie, płyty z Obi świetnie wyglądają z gabionami
Że też mój Mąż nie chce tego
Czereśnie już dojrzałam
Kluska 11:51, 10 cze 2014

Witaj

Jestem pod ogromnym wrażeniem!!! Pięknie to wszystko urządziłaś, zazdrość mnie zżera Zaznaczam do podglądania!!
Magda70 12:19, 10 cze 2014

Tusiala napisał(a)
Magda widzę, że treż trawkę wysiałaś Żeby nam tylko ulewa nie przyszła. Śliczne masz miejsce na biesiadowanie, płyty z Obi świetnie wyglądają z gabionami
Że też mój Mąż nie chce tego
Czereśnie już dojrzałam

Ci...o ulewie na razie nic nie mówimy
A mężusia trzeba "urobić' czasami się udaje...

Kluska napisał(a)
Witaj

Jestem pod ogromnym wrażeniem!!! Pięknie to wszystko urządziłaś, zazdrość mnie zżera Zaznaczam do podglądania!!

Witaj.....Kluska Dziękuję bardzo za miłe słowa.
Uaktywnij sobie link w podpisie....bo ciężko do Ciebie trafić.
Magdalena25 12:20, 10 cze 2014

Witaj moja imienniczko! Jestem z rewizytą i będę Cię odwiedzać . Ogród masz piękny, szczególnie podobają mi się trawy, sosny na pniach i bonsai. Ta trawa, o której pisałaś u mnie to ta wysoka przy modrzewiach?
Magda70 12:29, 10 cze 2014

Magdalena25 napisał(a)
Witaj moja imienniczko! Jestem z rewizytą i będę Cię odwiedzać . Ogród masz piękny, szczególnie podobają mi się trawy, sosny na pniach i bonsai. Ta trawa, o której pisałaś u mnie to ta wysoka przy modrzewiach?

Magdaleno, ta trawa jest na str 701 (przed wpisem Baragi) niestety nie mogę zacytować własnego wpisu ale ona jest opisana. Red Baron.
Pszczelarnia 13:23, 10 cze 2014

Magda, wbrew pozorom teren u mnie nie jest podmokły. Idealny na buki. Mam klony - 2 szt. i 3 w planach. Klony lubią środowisko żyzne, wilgotne ale nie mogą korzenie być zalewane - uduszą się i padną na grzyba. Lepsze będą te proste klony. Polecam acer campestre - niby polny ale idealny do nowoczesnych ogrodów i nie choruje na werti cośtam. Widziałam takie rozpięte na szpalery - fajne (choć nie wiem jak z cięciem klonów - jak znoszą? Pewnie nie bardzo). 'Pronceton Gold' - też ciekawy.
Jak myślę klony, to widzę żyzną leśną ziemię Canady .

Acha, u nas klony rosną wszędzie w lasach - myślę, że to może być wskazówką uprawy.
Pytanie, co znaczy teren podmokły .... .
Magda70 13:42, 10 cze 2014

Pszczółko, tu nie chodzi o klona dla mnie do mojego ogrodu.
Znajomi mają działkę wypoczynkową nad morzem blisko lasu. I tam sa tereny podmokłe (no właśnie : pytanie co znaczy teren podmokły (jak podskoczysz mocno do góry i opadniesz to widać jak podłoże faluje). Więc wydaje mi się, że podmokły?! Taki bagienny....
DagmaraM 13:54, 10 cze 2014

Bosko! Szarosc kamienia, elegancja i geometria! Pieknie! Ta trawa red baron mocno sie rozrasta? Bo ja sie z tego wzgledu mocno traw boje...a tak.mi sie podobaja!
DagmaraM 13:56, 10 cze 2014

O mamo, wlasnie zobaczylam te trawe jak wyglada gdy jest wieksza. Musze ja miec!!!moze uda mi sie wpasowac ja w rabate przed domem.
Pszczelarnia 13:59, 10 cze 2014

Magda70 napisał(a)
Pszczółko, tu nie chodzi o klona dla mnie do mojego ogrodu.
Znajomi mają działkę wypoczynkową nad morzem blisko lasu. I tam sa tereny podmokłe (no właśnie : pytanie co znaczy teren podmokły (jak podskoczysz mocno do góry i opadniesz to widać jak podłoże faluje). Więc wydaje mi się, że podmokły?! Taki bagienny....

Nie urosną klony tam. Klony nad morzem to chyba kuriozum. Ambrowiec urośnie jak go wiatry za młodu nie złamią. Wiąz sobie poradzi. Brzoza. A to dobre pytanie. Poszukam. Zobacz jakie gatunki rosną dookoła i wybierz jakąś odmianę.