Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

justajusta 22:42, 08 lip 2015

Syla napisał(a)

W ogrodzie mam jedynie wszystkie "przyjemności " lipowe ... Popatrz jakie ogromniaste .... Zdominowały wszystko ...

Współczuję, znam ten ból, chociaż u mnie za płotem topole. Tragedia

nawigatorka 22:47, 08 lip 2015

Syla napisał(a)

Nad trzecim oczkiem i jeszcze kształtuję w kulasa ...Rozplenice pod hortensje ? Jeśli te duże odmiany to się zastanów bo mogą przysłonić hortensje ....

Dziękuję za odpowiedź.myślę o hameln. Ona nie jest aż taka duża. A hortensje annabel rosną spore.widziałam kilka takich zestawień i wyglądało dobrze.
06:38, 09 lip 2015
justajusta napisał(a)

Współczuję, znam ten ból, chociaż u mnie za płotem topole. Tragedia

topole zgłoś do gminy niech wytna bo uczulają i cos tam jeszcze - dla człowieka nie sa zdrowe....nie ma problemu z wycieciem (nie ma opłat i nic takiego jak za inne szlachetne)...napewno wytną jesli to topole.
Madzenka 06:56, 09 lip 2015

Syla napisał(a)

Mam taką
https://www.ceneo.pl/checkout

Fajny gadżet , sprawdza się . Oczywiście jesienią przy liściach nie da rady to jednak po zebraniu większej części można ładnie wyzamiatać kruszonki. U Madżenki eksperymentowałam i mi się spodobało
Dziecię jak się chce kąpać bez towarzystwa to sobie musi posprzątać...Choć jemu bałagan nie przeszkadza ... W basenie tak bo to robale i inne a w pokoju bez bałaganu się gubi

Potwierdzam zamiatarka na duzy podjazd jest nieodzowna. Miotła absolutnie nei spełnia swojej roli. Od 4 lat korzystam z niej z powodzeniem
justajusta 07:14, 09 lip 2015

eee_taam napisał(a)

topole zgłoś do gminy niech wytna bo uczulają i cos tam jeszcze - dla człowieka nie sa zdrowe....nie ma problemu z wycieciem (nie ma opłat i nic takiego jak za inne szlachetne)...napewno wytną jesli to topole.

Ha, gdyby to było takie proste. Jedne rosną u sąsiada na działce,który nie chce ich wycinać, a drugie w lasku drugiego sąsiada. Ja swoje wycięłam.
Syla 08:47, 09 lip 2015

popcorn napisał(a)
No nie wierzę... u mnie za nic nie chce rosnąć:/ może za kwaśną mam glebę? Zbyt zwięzłą? Ile tam masz sadzonek, tak na oko, i ile lat rosną? no i jaka to odmiana hakonki, jeśli można?
Bardzo bardzo dzięki

Wrzucam obrazek ... Sadzone lipiec 2012 ... To hakonechloa All Gold ...
Będę przerabiać tę rabatę na szerszą i wówczas będą się prezentować w całej okazałości ... Nie lubię takiego tłoku
Syla 08:49, 09 lip 2015

nawigatorka napisał(a)

Dziękuję za odpowiedź.myślę o hameln. Ona nie jest aż taka duża. A hortensje annabel rosną spore.widziałam kilka takich zestawień i wyglądało dobrze.

No to ok ....
ewakatowice 10:28, 09 lip 2015

perfekcyjnie, elegancko, zadbany i przepiękny Twój ogród.
Zielona 16:15, 09 lip 2015

Świetnie połączyłaś placyk z kołem na basen. Wysypywałam swój placyk granitem, więc wiem, jaka to robota. Podziwiam, że zabrałaś się za to w taki upał. Ale domyślam się, że na koniec stanęłaś naprzeciw i byłaś z siebie dumna.

Rabatka do poszerzenia - masz rację. Jeśli ma się możliwość, lepiej poszerzyć rabatę i dać roślinom oddech.
Syla 16:33, 09 lip 2015

Zielona napisał(a)
Świetnie połączyłaś placyk z kołem na basen. Wysypywałam swój placyk granitem, więc wiem, jaka to robota. Podziwiam, że zabrałaś się za to w taki upał. Ale domyślam się, że na koniec stanęłaś naprzeciw i byłaś z siebie dumna.

Rabatka do poszerzenia - masz rację. Jeśli ma się możliwość, lepiej poszerzyć rabatę i dać roślinom oddech.

Na razie nad tym dumam bo mam zraszacze w obecnych liniach trawnika ... Nie dopilnowałam sobie w trakcie układania systemu bo miałam czym innym głowę zajętą ....
O żwirku już zapomniałam .... kolejna robota zrobiona