Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

ryska 14:36, 08 lip 2015

Byłam i podziwiałam ciężką pracę i jej efekty
Syla 14:40, 08 lip 2015

Borbetka napisał(a)
Basen marzenie. Zawsze się o nim myśli w upały. Ostatnio myślę o takim wgłębniku przy tarasie, żeby się choć zanurzyć i schłodzić, ale u mnie ciągle coś z drzew leci. Albo jakieś pierze albo liście albo jeszcze taki żółty pyłek. Porządku nie mam nigdy.

Borbetko ... ja o porządku już nie myślę ... Nigdy go nie będę miała a to za zasługą starych lip za ogrodzeniem .... Po dzisiejszej porannej burzy mam tak

a dopiero wczoraj biegałam i zamiatałam ...
W basenie jest podobnie i w całym ogrodzie również ... Ale mam pompę przybasenową oraz sitko wyławiające ... Kuba się nauczył obsługi i wyławia przed rozpoczęciem zabawy wszelkie latające i inne
Matka 14:41, 08 lip 2015

Syla, i miotełką tak?
Syla 14:44, 08 lip 2015

Mira napisał(a)
Syla czy pod żwirkiem w ogrodzie masz agrowłókninę? Zastanawiam się nad jej położeniem pod kamyczki.

Mam Jeszcze pozostało mi zrobić opaskę żwirkową wokół altany i pomimo że tam są cisy również zastosuję agro ...

Mira dla Ciebie zaległe zdjęcia z tym patyczkiem ... W zależności od rośliny mam kilka długości bambusów
To tak niezdarnie dla przykładu ....

Jak nie będzie nadal czytelnie to postaram się bardziej ... ok ?
Tess 14:45, 08 lip 2015

A po co te patyczki? Bo ja tak jak na pierwszym zdjeciu, odsuwam roslinki do koszenia. Ale to drugie zdjęcie? Hmmm...
Syla 14:46, 08 lip 2015

Tess napisał(a)
Sylwio, jaka odmianę rozplenicy masz przed odętkami?
Bo też myślałam o takim zestawieniu u mnie, ale skoro pożarły....

Pożarły Tesia ... ale są ...ukryte ... przeniosę je w inne miejsce ... Natomiast w ich zastępstwie pomyślałam o czymś większym , masywniejszym . Na ten przykład ostróżki ? białe ? Powinno być good , ale to się okaże dopiero w praniu ...
Syla 14:47, 08 lip 2015

Tess napisał(a)
A po co te patyczki? Bo ja tak jak na pierwszym zdjeciu, odsuwam roslinki do koszenia. Ale to drugie zdjęcie? Hmmm...

Odsuwam do strzyżenia bukszpanów i koszenia ....
Syla 14:49, 08 lip 2015

ryska napisał(a)
Byłam i podziwiałam ciężką pracę i jej efekty

Witam zapraszam częściej ...
Syla 14:50, 08 lip 2015

Bogda napisał(a)
Syla, i miotełką tak?

Mam zamiatarkę ... do tego typu drobności idealna ... Jak zasypują mnie liście to miotła ...
Syla 15:19, 08 lip 2015

Margo napisał(a)
Sylwia, że masz pieknie to wiadomo, podziwiam i zastanawiam sie skąd masz tyle siły, żeby samej żwirek rozkładać, ale efekt swietny.
A chciałam sie podpytać jak zakończyła się sprawa rzekomej chwstnicy, która się okazała być czymś innym ? W jaki sposób pozbyliście się tej innej trawy z trawnika ?

To nie była chwastnica ... się okazało ... Taka mieszanka trawy ... Pan zrobił analizę ziemi i okazało się że uboga w składniki pokarmowe . Mąż zrobił wertykulację (przydała by się jeszcze raz ) a ja sypnęłam nawozem ... i się podlało i się trochę trawnik pozbierał ... Tam gdzie słońce najmocniej operuje tam jeszcze nie jestem zadowolona . W innych miejscach do zaakceptowania ...