Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

nicol21 16:59, 08 lip 2015

Placyk huśtawkowy super! W sumie to dobra opcja położyć agro pod kamyki, ja niestety tak nie zrobiłam, więc czasem bawię się w wyrywanie chwastów.

Cudnie wygląda też placyk z brzozami i lustrem, rewelacja po prostu! I cały ogród to full wypas!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
17:14, 08 lip 2015
no lipa to i na samochodach to jest?

no to lipy do ogrodu NIE!
Borbetka 18:39, 08 lip 2015

Sylwia, ja mam tak samo. Też już odpuściłam ze sprzątaniem śmieci z nieba, ale basenu nie rozkładam. Nikt nie chciał wyławiać tego wszystkiego. Na trampolinę się zgodziłam w tym roku, po dwuletniej przerwie i też żałuję. Nie skaczą, nie sprzątają. Koniec. Za rok nie będzie. Fajnie, że Twój syn chce pomagać.
A tą zamiatarką to mnie zaciekawiłaś.
leon60 18:42, 08 lip 2015

lipa.......... po każdym większym wietrze leci do mnie od sąsiada to dziadostwo
Syla 18:43, 08 lip 2015

nicol21 napisał(a)
Placyk huśtawkowy super! W sumie to dobra opcja położyć agro pod kamyki, ja niestety tak nie zrobiłam, więc czasem bawię się w wyrywanie chwastów.

Cudnie wygląda też placyk z brzozami i lustrem, rewelacja po prostu! I cały ogród to full wypas!

Ja przy huśtawce również , dałam jedynie tam gdzie poszerzałam ... Reszty żwirku nie chciało mi się przewalać ... Pozostanie wyrywanie ... Dzięki
Syla 18:46, 08 lip 2015

eee_taam napisał(a)
no lipa to i na samochodach to jest?

no to lipy do ogrodu NIE!

W ogrodzie mam jedynie wszystkie "przyjemności " lipowe ... Popatrz jakie ogromniaste .... Zdominowały wszystko ...

Syla 18:49, 08 lip 2015

leon60 napisał(a)
lipa.......... po każdym większym wietrze leci do mnie od sąsiada to dziadostwo

Przyzwyczaiłam się ... Liście bez znaczenia czy lato czy jesień ... Może jest ich mniej ale są . Kwiatostan , nasiona, pyłki , liście a najgorsze połamane gałęzie i gałązki ... Stan ciągłego usuwania ....Na wiosnę tysiące kiełkujących siewek do wyrwania - do tego również przywykłam ...
Syla 18:56, 08 lip 2015

Borbetka napisał(a)
Sylwia, ja mam tak samo. Też już odpuściłam ze sprzątaniem śmieci z nieba, ale basenu nie rozkładam. Nikt nie chciał wyławiać tego wszystkiego. Na trampolinę się zgodziłam w tym roku, po dwuletniej przerwie i też żałuję. Nie skaczą, nie sprzątają. Koniec. Za rok nie będzie. Fajnie, że Twój syn chce pomagać.
A tą zamiatarką to mnie zaciekawiłaś.

Mam taką
https://www.ceneo.pl/checkout

Fajny gadżet , sprawdza się . Oczywiście jesienią przy liściach nie da rady to jednak po zebraniu większej części można ładnie wyzamiatać kruszonki. U Madżenki eksperymentowałam i mi się spodobało
Dziecię jak się chce kąpać bez towarzystwa to sobie musi posprzątać...Choć jemu bałagan nie przeszkadza ... W basenie tak bo to robale i inne a w pokoju bez bałaganu się gubi
MiraR 21:43, 08 lip 2015

Syla napisał(a)

Mira dla Ciebie zaległe zdjęcia z tym patyczkiem ... W zależności od rośliny mam kilka długości bambusów
To tak niezdarnie dla przykładu ....

Jak nie będzie nadal czytelnie to postaram się bardziej ... ok ?

Syla ślicznie dziękuję.Zdjęcia bardzo czytelne.Już teraz wiem o co chodzi,a ja próbowałam poziomo podkładać i nijak mi nie wychodziło
popcorn 22:21, 08 lip 2015

Syla napisał(a)

Nic z nią nie robię ... Nie jest wymagająca , lubi półcień lub rozproszone światło bo słońce ją przypala szczególnie po deszczu jak zaświeci słońce .... Ma dużo młodych ale jeszcze ich nie usuwam ... Czekam aż podrosną
No nie wierzę... u mnie za nic nie chce rosnąć:/ może za kwaśną mam glebę? Zbyt zwięzłą? Ile tam masz sadzonek, tak na oko, i ile lat rosną? no i jaka to odmiana hakonki, jeśli można?
Bardzo bardzo dzięki