Sylwia, masz przepiękny ogród Wiele razy oglądałam i podziwiałam. Nie ukrywam, że ochoty na "robienie" nabrałam po obejrzeniu kilku ogrodów na Ogrodowisku, m.in ogrodu z lustrem i Twojego. Pozdrawiam
Nawet rower kolorem do zurawek dobrany...
A ten klon to nie byl ten ktory chyba w ubieglym roku Ci podmarzl? Nie tamten byl blizej wejscia...czy cos myle?
Witaj Sylwio w nowym sezonie
Ogród zapowiada się rewelacyjnie i widzę nowe fikuśne gabiony
Powiedz mi moja droga gdzie te cudne carexy nabyłaś do donic ? czy to jest ta szkółka o której myślę
Tak to właśnie jest z roślinami , mus dopasować je do warunków panujących w ogrodzie. U mnie wszystkie trawy ruszają poza oczywiście tymi w donicach czarnych . Klon rósł w tym miejscu 3 sezony . Korzenie miał przysypane liśćmi i korą ... Nie wiem , brak wody w zimie (przez brzozy)? . Nie do końca mnie przekonuje myśl , że wymarzł ....
Tak to jest ta szkółka to carex everest - rośnie do 50cm . Powinny ładnie zdobić czarne donice . Gabion w tym sezonie pojawił się w miejscu przeznaczonym na basen. W przyszłym roku planuję w zamian za sztuczną trawę położyć deski .
A no właśnie , trochę latek już miał ... Nie wiem czy to wina brzóz w sąsiedztwie , czy nornice które jesienią plądrowały rabaty . Teraz będę pilnować i obserwować .