Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 17:12, 24 maj 2013

Loosiuu napisał(a)
Mus się uzbroić w biohumus

u mnie się sprawdza
Syla 17:13, 24 maj 2013

Madzioskoczek napisał(a)

Trzymam za słowo ! Nie wymigasz się

zrobię zdjątka jak tylko się ociepli bo teraz masakra pogodowa
Syla 17:14, 24 maj 2013

Joaska napisał(a)

ja też ucinam , ale nie dlatego że nie lubię, a w celu bardziej egoistycznym-one maja za zadanie teraz zagęszczać się na dalsze podziały, a nie energię tracić na kwiatki

Jak są młode to jak najbardziej ucinać dla zagęszczenia liści .... ja sobie pozwoliłam w ubiegłym sezonie na kwiecie i nawet mi się podobało ... nie wiem czy zdołam zapanować teraz nad kwitnieniem bo pogoda podła a kwiecie już rośnie ....
Syla 17:14, 24 maj 2013

Joaska napisał(a)

ja też ucinam , ale nie dlatego że nie lubię, a w celu bardziej egoistycznym-one maja za zadanie teraz zagęszczać się na dalsze podziały, a nie energię tracić na kwiatki

Jak są młode to jak najbardziej ucinać dla zagęszczenia liści .... ja sobie pozwoliłam w ubiegłym sezonie na kwiecie i nawet mi się podobało ... nie wiem czy zdołam zapanować teraz nad kwitnieniem bo pogoda podła a kwiecie już rośnie ....
Syla 22:29, 24 maj 2013

Ponownie wyskakuję z pomysłem który mnie dręczy , bo i ten czerwony i gabion się za mną ciągną i dalej nic nie wiem ....Opaska wokół tarasu również będzie gabionowa

Blacha kwasówka nie może być bo światło słoneczne będzie się odbijać i będzie oślepiać . Debatowałam wczoraj z Aga-k i jakby ją pomalować proszkowo na mój kolorek to by mniej więcej wyglądało w ten sposób ale nie mam pojęcia jak z wytrzymałością , bo chciałabym aby woda spokojnie spływała a nie waliła grzmotem

Ostatnie zdjęcie przypomnia drzwi wejściowe bo bunkra
grazyna 22:30, 24 maj 2013

Sylwia a ja mam inne pytanie - czy Ty masz róże u siebie ?
Syla 22:39, 24 maj 2013

grazyna napisał(a)
Sylwia a ja mam inne pytanie - czy Ty masz róże u siebie ?

Jeszcze nie
ana_art 08:39, 25 maj 2013

czerwony to mój ulubiony kolor, mimo wszystko u siebie bym się pewnie nie zdecydowała bo waliłby po oczach, ale u mnie do 'wodogrzmotu' od domu jest 5 metrów u ciebie jest przestrzeń gorzej z trwałością takiej pomalowanej blachy... może się łuszczyć (?) . Nie wiem jak z trwałością lakobelu by było...
Syla 10:53, 25 maj 2013

ana_art napisał(a)
czerwony to mój ulubiony kolor, mimo wszystko u siebie bym się pewnie nie zdecydowała bo waliłby po oczach, ale u mnie do 'wodogrzmotu' od domu jest 5 metrów u ciebie jest przestrzeń gorzej z trwałością takiej pomalowanej blachy... może się łuszczyć (?) . Nie wiem jak z trwałością lakobelu by było...

Anet , właśnie się zastanawiałam nad tym łuszczeniem ..... nadal mi mózg paruje , bo czasu mało i decyzję należy podjąć .... i jak się popatrzyłam na to co nabazgrałam to już mi nie bardzo pasuje .... nie wiem , nic już nie wiem ..... Aaaaa i właśnie nie bardzo chcę wodogrzmot , bardziej mi leży spokojny wypływ wody spływający po tafli czegoś , no właśnie czego

Dla relaxu umysłu uciekam z domu
monteverde 01:49, 26 maj 2013

A u Danusi widziałaś taflę koło miłorzębów? fajnie spokojnie woda spływa, a można jeszcze zainstalować regulator do przepływu wody, pytaj u Nebel ma w strumieniu u siebie i można ciszej i głośniej ustawiać strumień wody ja myślę, że daj z jakiegoś naturalnego materiału taflę nie malowaną buziole