Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Madzenka 08:38, 26 maj 2013

Syla napisał(a)

Anet , właśnie się zastanawiałam nad tym łuszczeniem ..... nadal mi mózg paruje , bo czasu mało i decyzję należy podjąć .... i jak się popatrzyłam na to co nabazgrałam to już mi nie bardzo pasuje .... nie wiem , nic już nie wiem ..... Aaaaa i właśnie nie bardzo chcę wodogrzmot , bardziej mi leży spokojny wypływ wody spływający po tafli czegoś , no właśnie czego

Dla relaxu umysłu uciekam z domu

A co będzie jak cię zmęczy ten kolor? Dlatego odpuściłam sobie pomarańcz.... Daj stal i kolorowe dodatki - krzesła, donice....

Lacobel wg mnie nie wytrzyma na zewnątrz. Mam w łazience ale przyklejony i zabezpieczony przed dostępem wilgoci. Kolorowej stali nie kupisz...
Syla 09:07, 26 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)

A co będzie jak cię zmęczy ten kolor? Dlatego odpuściłam sobie pomarańcz.... Daj stal i kolorowe dodatki - krzesła, donice....

Lacobel wg mnie nie wytrzyma na zewnątrz. Mam w łazience ale przyklejony i zabezpieczony przed dostępem wilgoci. Kolorowej stali nie kupisz...

Masz rację Marzena.... dlatego myślę jeszcze ...... wczoraj wieczorem debatowałam nad gabionem i zamiast czerwieni płytę granitową tylko jak ją przymocować do ściany gabionowej ? odnośnie gabionu to pojawi się jeszcze w dwóch miejscach a w nim kamień taki jaki mam na ogrodzeniu aby nie wprowadzać za dużo materiału
Syla 09:11, 26 maj 2013

monteverde napisał(a)
A u Danusi widziałaś taflę koło miłorzębów? fajnie spokojnie woda spływa, a można jeszcze zainstalować regulator do przepływu wody, pytaj u Nebel ma w strumieniu u siebie i można ciszej i głośniej ustawiać strumień wody ja myślę, że daj z jakiegoś naturalnego materiału taflę nie malowaną buziole

Właśnie taki spokojny wypływ wody chciałabym mieć u siebie wraz z możliwością zmiany intensywności wypływu wody .... Widziałam u Dany choć materiał zastosowany u mnie będzie trochę inny ...

Myślę Aniu jeszcze o tafli granitowej lub jeszcze czymś innym .... zwykła stal u mnie raczej nie ponieważ słońce będzie się odbiłało i oślepiało mocno ....
Lena 10:34, 26 maj 2013

Sylwia a może tak jak Marzena radzi i mozna podświetlić kolorem czerwonym...

Pozdrawiam

Joanka 11:21, 26 maj 2013

Przeczytałam wszystko. Powzdychałam nad kwitnącymi rh - są przecudne!

Napisz proszę jak stosujesz florowit dolistnie, w jakich proporcjach?

Buziaki
Syla 11:32, 26 maj 2013

Joanka napisał(a)
Przeczytałam wszystko. Powzdychałam nad kwitnącymi rh - są przecudne!

Napisz proszę jak stosujesz florowit dolistnie, w jakich proporcjach?

Buziaki

Asiek w proporcjach jak zaleca producent .... kupuję preparat skondensowany i go rozcieńczam zgodnie z instrukcją .... Rh jeszcze kwitnie
Joanka 11:34, 26 maj 2013

I opryskujesz liście?
Syla 11:39, 26 maj 2013

Lena napisał(a)
Sylwia a może tak jak Marzena radzi i mozna podświetlić kolorem czerwonym...

Pozdrawiam

Lenka kolor czerwony już na krzesełkach się pojawił i widzę , że mocno dominuje .... dlatego dumam co dać za materiał w gabion aby woda nie miała zbyt intensywnego szumu .... Myślę , rysuję , kombinuję jak płytę granitową umocować na ścianie gabionu wraz z wylewką wodospadową .... Do ogrodu za namową i to słuszną Marzeny wprowadzę dwa , trzy detale czerwone i tyle wystarczy ...

aaaa w między czasie coś mi jeszcze przyszło do głowy .....
Syla 11:40, 26 maj 2013

Joanka napisał(a)
I opryskujesz liście?

Tak , florowitem opryskuję wszystkie rośliny w moim ogrodzie dużo tego ale warto
Joanka 11:46, 26 maj 2013

Dzięki Sylwuś

Biohumusem podlewam codziennie balkon, sprawdza się 100%