Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Gabrysia_ 20:13, 12 lip 2013

Sylwia..ja właśnie latam między tą przeplatanką pogodową na ogród,mój eM już dziwnie na mnie jakoś patrzy,ale musiałam wykopać choinkę i posadzić wyżej bo rosła za nisko.
A jaki trawnik planujesz?
...z siewu,albo z rolki?
Syla 20:16, 12 lip 2013

irena_milek napisał(a)
Sylwia, twój plac budowy zachwyca, bo i tak wszystkie rabaty widać a brzozy piękne, jaka kora!

Jak widać Irenko na powyższym obrazku nie bardzo zachwyca .... ale konieczna jest koparka aby mi ten bałagan piaskowy przemieściła w inne miejsce i wówczas będę mogła sobie posadzić brzozy (próbowałam sama zabrać się za przenoszenie piachu ale wymiękłam) .... wiatr ostatnimi dniami się mocno szarogęsi w moim ogródku i mi je wywraca na wisienki umbraculiferki .... także czas goni nas
Syla 20:23, 12 lip 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Sylwia..ja właśnie latam między tą przeplatanką pogodową na ogród,mój eM już dziwnie na mnie jakoś patrzy,ale musiałam wykopać choinkę i posadzić wyżej bo rosła za nisko.
A jaki trawnik planujesz?
...z siewu,albo z rolki?

planowałam z rolki ale teraz to już nie wiem ..... teraz się nad tym nie zastanawiam to i tak odległe w czasie .... czeka mnie jeszcze rozbiórka kostki i jej przekładanie ponieważ w miejscach przejazdu betoniarek pozapadała się a przy okazji naprawi się jeszcze miejsca tu i ówdzie czyli będziemy kształtować na nowo schody w dwóch miejscach .... Potem elektryka i nawadnianie ..... również nie wiem kiedy .... wymyśliłam sobie jeszcze coś ale o tym kiedyś

Plany są poukładane w odpowiedniej kolejności tylko czekam aż roboty zewnętrzne na ogrodach zimowych się pokończą .... posprzątam i zacznę kolejne ..... bo mam wrażenie , że mi się chwilami moja organizacja prac rozjeżdża
Syla 20:35, 12 lip 2013

Wizytowałam dzisiaj u Zbysia w ogrodzie (wirtualnie) .... w celu przypomnienia jak brygada Ogrodowiska szalała przy postrzyżynach jałowca ..... (forma bonsai) Oglądnęłam również filmik nakręcony przez Roninka .... Chcę uzyskać podobny efekt u mojej koleżanki ale czy się uda ? nie wiem będziemy próbować ....

A oto egzemplarz do cięcia , gięcia ..... trochę już przez kogoś podgolony niestety ale może jednak się uda, jeśli nie to trudno

malkul 21:18, 12 lip 2013

Syla nie wiem czy wiesz ale jak z miesiąc temu oglądłam twój I wątek gdzie pokazywałas ile sama zrobiłaś w ogrodzie to był to drugi przyczynek (pierwszy to Bogda, która też sie wzięła sama za ogród(wreszcie że tez i ja zakasałam rękawy i przestałam czekac aż mąż pomoże, dziś wiem że bym sie nie doczekała Dziekuję Ci za to.
malkul 21:46, 12 lip 2013

Wróciłam jeszcze kuknąc na tę Twoja runiankę, pieknie sie to prezentuje.
Syla 21:46, 12 lip 2013

malkul napisał(a)
Syla nie wiem czy wiesz ale jak z miesiąc temu oglądłam twój I wątek gdzie pokazywałas ile sama zrobiłaś w ogrodzie to był to drugi przyczynek (pierwszy to Bogda, która też sie wzięła sama za ogród(wreszcie że tez i ja zakasałam rękawy i przestałam czekac aż mąż pomoże, dziś wiem że bym sie nie doczekała Dziekuję Ci za to.[/quote

Ja również dziękuję .... bo zaglądając do Waszych ogródków i podczytując ładuję akumulatorki i motywuję się do dalszej pracy
Syla 21:47, 12 lip 2013

malkul napisał(a)
Wróciłam jeszcze kuknąc na tę Twoja runiankę, pieknie sie to prezentuje.

Jak będziesz w okolicach to zapraszam ..... skubniemy trochę
Ozz 22:41, 12 lip 2013

Uważaj, bo do Was mpk też dojeżdża

Myślę, że jak nic czas otwierać działalność
Syla 22:43, 12 lip 2013

Ozz napisał(a)
Uważaj, bo do Was mpk też dojeżdża

Myślę, że jak nic czas otwierać działalność

no i adressa już znasz .... nic tylko bilet kupić