jeszcze u nich nie byłam .... nie wiem ..... Odwiedziłam inną szkółkę dzisiaj ale jeszcze kiszka , informowali mnie , że dopiero z roślinami wystartują końcem marca o ile pogoda się nie zmieni
Nie mam teraz zdjęcia .... jutro wstawię ..... Trawy tnę niziutko ok 2-3 cm od ziemi . Hortensję przycięłam jedną na resztę brakło czasu....pokażę również na zdjęciu ....jutro
Widziałam , czytałam i kombinowałam ale z marnym skutkiem ..... Ta studnia jest wyższa od ekobordu i nie bardzo znajduje zastosowanie aby wypełnić ładnie żwirkiem wokół ..... deseczki fajne na ścianę
Syla popryskałaś już Promanalem? Ja też się przymierzam by opryskać buki, szmaragdy i bukszpany, tylko że moje bukszpany mają już nowe przyrosty i tak się zastanawiam czy mogę je pryskać czy po młodych listkach nie powinnam?? Jeszcze się okaże że już za póżno W zeszłym roku w kwietniu śnieżna zima była, w tym roku w lutym wiosnę mamy....no zwariować można......
Syla popryskałaś już Promanalem? Ja też się przymierzam by opryskać buki, szmaragdy i bukszpany, tylko że moje bukszpany mają już nowe przyrosty i tak się zastanawiam czy mogę je pryskać czy po młodych listkach nie powinnam?? Jeszcze się okaże że już za póżno W zeszłym roku w kwietniu śnieżna zima była, w tym roku w lutym wiosnę mamy....no zwariować można......
Tak , pryskałam .... a te przyrosty bukszpanowe u Ciebie to tegoroczne ??? nie cięłaś ich przypadkiem późnym latem ??? podobno promalan można używać do momentu pękania pąków ....
Z wczorajszego dnia ..... tak wyglądają trawy przed ścięciem
Miskanthus Variegatus
Gracillimusy, rozplenice i Frosted Curls ....
Twoje trawki cały rok wyglądają efektownie. Moja drobnicę tez juz scielam... mam nadzieję że nie za krótko. I tak przy okazji pytanie - czy turzyce tez ścinamy?
turzyce są zimozielone (jak się mylę to może mnie ktoś poprawi) można jedynie powycinać pojedyncze te które brzydko wyglądają lub przyciąć jak w przypadku moich Frosted Curls - złapać za grzywę i ciąć (Marzenka pokazywała) .
Czasami turzyca co połowy ma poprzysychane listki (brązowe) , albo i w całości po zimie wygląda marnie to wówczas tnę jak miskanty na krótko