Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Juzia 16:28, 10 mar 2014

Syla a jakie trawska byś tu dała????
Madzenka 17:14, 10 mar 2014

To ja czekam na ten git
Paulaa 18:47, 10 mar 2014

Ja również czekam
malkul 21:25, 10 mar 2014

O matko - jeszcze nie ma wyczekiwanych fotek, mam nadzieję że nie przegapię
Ivvvona 21:57, 10 mar 2014

Dołączam do grona oczekujących
Syla 21:59, 10 mar 2014

O rany ..... będzie rozczarowanko Sylką ..... nie zrobiłam zdjęcia ,ale zrobię

dorwałam koleżankę i pomogła mi je przenieś na taras .... woziłyśmy na taczce
ustawiłyśmy i stwierdziłam jak poprzednio napisałam , że będzie git

ale

nasadzeń w nich jeszcze nie ma bo trawek jeszcze nie ma

i jeszcze

zastanawiałyśmy się obie tzn z tą moją koleżanką czy aby nie przytwierdzić do podłogi (przewiercić się przez drewno aż do betonu ???

bo
dzisiaj hulał niezły wiaterek pomimo słonka (dlatego nie narzekam ) i są obawy , że nawet przy dobrym obciążeniu te donice mogą się wywracać (tu Ania czyli Mała Mi - miała rację z tym żaglem)
Netka 22:12, 10 mar 2014

Sylwia, czy mi się zdawało, czy Ty masz gdzieś posadzone świerki serbskie Karel ? Jeśli się nie mylę, to napisz proszę, jak oceniasz tą odmianę i czy jest równie "bezproblemowa" jak zwykłe serby ?
Zielona 22:17, 10 mar 2014

Sylwia, ja swoje wysokie donice obciążam kamieniami polnymi. Są tacy, co wsypują piasek. Cokolwiek dasz na dno, będzie przeciwwagą dla donicy z roślinami, która chyba nie sięga niżej niż do połowy? I tak nie będziesz przesuwać tych donic co chwilę, więc wolałabym kamieni naukładać, niż dziury wiercić.... Bo uszkodzisz i donice i taras. A z Twoimi pomysłami.... za rok mogą Cię te dziury w tarasie męczyć, jak zapragniesz zmiany
Syla 22:23, 10 mar 2014

Zielona napisał(a)
Sylwia, ja swoje wysokie donice obciążam kamieniami polnymi. Są tacy, co wsypują piasek. Cokolwiek dasz na dno, będzie przeciwwagą dla donicy z roślinami, która chyba nie sięga niżej niż do połowy? I tak nie będziesz przesuwać tych donic co chwilę, więc wolałabym kamieni naukładać, niż dziury wiercić.... Bo uszkodzisz i donice i taras. A z Twoimi pomysłami.... za rok mogą Cię te dziury w tarasie męczyć, jak zapragniesz zmiany

biorę Martuś pod uwagę moją przypadłość do zmian bo jeszcze sobie również pomyślałam (to dalsza kontynuacja myśli) , że na plecach tak czy owak, tych donic (tylko muszę gdzieś upatrzeć wysokie) będę sadzić żywopłot z cisa , więc jak by się przewróciły bo będą amortyzowane przez cisy i wówczas wiercenie nie potrzebne

dzięki , że czuwasz .... miej kochana pieczę bo ja jestem czasami w gorącej wodzie ....
Syla 22:26, 10 mar 2014

Netka napisał(a)
Sylwia, czy mi się zdawało, czy Ty masz gdzieś posadzone świerki serbskie Karel ? Jeśli się nie mylę, to napisz proszę, jak oceniasz tą odmianę i czy jest równie "bezproblemowa" jak zwykłe serby ?

miałam kiedyś posadzone na skalniaku którego już nie ma poszły do ogrodów sąsiedzkich
czy bezproblemowa ???? u mnie im nic nie dolegało .... ładnie sobie rosły w kuleczkę , nie musiałam ich formować .....