Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 14:28, 08 mar 2014

Agacia napisał(a)
Sylwia, podpowiedz mi proszę, po jakim czasie od pryskania Promanalem mogę nawozić dolistnie bukszpany?

właśnie nad tym dzisiaj dumałam ..... skoro u mnie już widać młode listki to znaczy , że ruszyły i powinno się je dokarmić ..... i nawet zaczęłam skubać żurawki
Syla 14:33, 08 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)
Syla Ty naprawdę zamierzasz keramzyt na dno tych donic wysypać? To chyba kilkanaście dużych worków będzie? Ja wsadziłam skrzynki a na nich stawiam osłonki, w których posadze bukszpany

Rozmyślałam nad dociążeniem tych wysokich prostokątów ..... Mają stanąć na tarasie w miejscu gdzie mocno hula wiatr ..... z obawy przed wywróceniem wybrałam póki co myślową wersję keramzyt ....
Choć rozmyślając dalej ...... one nie są aż tak lekkie i może rzeczywiście Twój sposób okaże się mniej kosztowny a skuteczny ..... Rozmyślam dalej dzięki
Syla 14:35, 08 mar 2014

magdaB napisał(a)
Za namową gości mojego wątku zaglądam do Ciebie , żeby podpytać o cisy i co....? szczęka mi opadła ) Śliczny ogród. Dopracowany. No cóż jak ktoś napisał niedościgniony ideał. Na pewno będę zaglądać
Przepraszam z wrażenia się nie przywitałam.
Witam wiosennie!
Kilka dni temu założyłam wątek o swoim .... powiedzmy prawie ogrodzie. Chciałam spytać o cięcie cisów. Jak je ciąć żeby stworzyły ekrany i sie zagęściły? tylko z góry cz też bokami jakoś?

Anetka już odpowiedziała .... gdybym miała żywopłoty cisowe również cięła bym tylko boczki i delikatnie czyli te bardziej wystające z góry

Witaj u mnie po raz pierwszy i mam nadzieję , że nie ostatni raz
Agacia 15:57, 08 mar 2014

Syla napisał(a)

właśnie nad tym dzisiaj dumałam ..... skoro u mnie już widać młode listki to znaczy , że ruszyły i powinno się je dokarmić ..... i nawet zaczęłam skubać żurawki

Ja też dziś poskubałam
magdaB 20:49, 08 mar 2014

Syla napisał(a)

Anetka już odpowiedziała .... gdybym miała żywopłoty cisowe również cięła bym tylko boczki i delikatnie czyli te bardziej wystające z góry

Witaj u mnie po raz pierwszy i mam nadzieję , że nie ostatni raz

Witaj
Będę wpadała częściej. Jest to jest z genezą ciecia - czy gałązka przycięta daje kilka odrostów? I dlatego podcinamy i tym samym czym wiecej koncówek cisów podetniemy tym wiecej będzie nowych odrostów?
Mala_Mi 21:08, 08 mar 2014

8 stron cofania, aby odszukać donice.. są rewelacyjne... takie zamiast mojej barierki.. kiedyś może.....
A zamiast keramzytu możesz nasypać do nich piasku potem położyć agrowłoknine.. będzie robiło za drenaż i nie pomiesza piasku z ziemią którą co jakiś czas będziesz chciała wymienić Jak gadam głupoty ..to to przemilcz i puść koło uszu
Syla 21:20, 08 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
8 stron cofania, aby odszukać donice.. są rewelacyjne... takie zamiast mojej barierki.. kiedyś może.....
A zamiast keramzytu możesz nasypać do nich piasku potem położyć agrowłoknine.. będzie robiło za drenaż i nie pomiesza piasku z ziemią którą co jakiś czas będziesz chciała wymienić Jak gadam głupoty ..to to przemilcz i puść koło uszu

mądrze prawisz kobieto z tym piaskiem ale obawiam się , że już bym donicy nie udźwignęła .... wydaje mi się , że keramzyt będzie lżejszym materiałem a i tak potem go mogę wymamlać z gliniastą ziemią ....

tak sobie na głos gdybam

coś się postanowi a o piasku nie pomyślałam .... dzięki za radę bo w razie "w" piasek mam za ogrodzeniem i to sporo .....
Syla 21:21, 08 mar 2014

magdaB napisał(a)

Witaj
Będę wpadała częściej. Jest to jest z genezą ciecia - czy gałązka przycięta daje kilka odrostów? I dlatego podcinamy i tym samym czym wiecej koncówek cisów podetniemy tym wiecej będzie nowych odrostów?

wydaje mi się , że tak ...... ale nie jestem specjalist więc się nie wypowiem
Syla 21:22, 08 mar 2014

Agacia napisał(a)

Ja też dziś poskubałam

fajnie ..... ale jakże było by mi miło jakby jeszcze do tego słonko zaświeciło
Nikita 22:26, 08 mar 2014

Witam Syla, jak tam donice już obsadzone?

Sylwia potrzebny mi twój zmysł ogrodowo-aranżacyjny, przymierzam się do reorganizacji mojego szpaleru tuji …..przeprojektowanie jest tam konieczne i to w trybie przyśpieszonym.
Zapraszam do mojego "szmaragdowego"(na str 65 wkleiłam kilka wizualizacji)...może jakaś konstruktywna krytyka.... Plisssss