Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 22:29, 24 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
Czytam pobieżnie...... ale w oko wpada ..donice pękają, meble kupione.... i wizualizacja .. od razu z lampkami wina Jeszcze gdzieś huśtawka przesunięta, ale już nie szukam.... na pewno wypatrzę.... i krokuski w kamykach też widziałam Bo jak nie widzieć krokusów ???

huśtawka przeniesiona ale jeszcze nie pokazana gdzie trochę mi to rozhuśtało pomysł na rabatę no ale to miejsce najbardziej idealne w moim co raz to bardziej ciasnym ogrodzie

alinak 22:31, 24 mar 2014

kochana nie bądź taka zasadnicza ...bo własnie przez takie działanie dajesz im przykład że mogą dalej szukać naiwnych ....
może to będzie głupie co powiem , ale bądź świadomym konsumentem ...to żadna złośliwość zobligować producenta do podwyższenia standardów produkcyjnych ...pamiętam że te donice to chyba były mega drogie ....coś tak pisałaś, więc nie pozwól żeby myśleli że każdy może wyrzucić kasę w błoto ...to nie rozsądne
igula 22:34, 24 mar 2014

Wiesz Sylwio, że sama nie wiem - ha to odkrycie!

Moje obejście jest raczej takie surowe w prostocie - jutro postaram się wrzucić kilka fotek.

Myślałam raczej o pociągniąciu w całej linii rozchodnika jako pierwszego od płotu, potem coś niższego też po całej linii przed rozchodnikiem - może żurawkę (może nawet różne odmiany), tylko czy ona aby niższa - ja naprawdę laikiem jestem do bólu .
O trawach też myślałam, tylko, że one za rozchodnikiem i chyba tylko gdzieniegdzie?
No i może całkiem od frontu coś niskiego (albo - albo: kocimiętka, szałwia, wrzośce, lawenda) - a może to już za dużo?
Jutro postaram się to trochę rozrysować i poproszę nowe koleżanki (duuuużo mądrzejsze) o zdanie.
Syla 22:35, 24 mar 2014

Tosiu - w moim O...i były brązowe , nawet się kawałeczek zmieścił w kadr

Agam - napisałam .... poczekamy , zobaczymy .... może to ja coś przeoczyłam

Asia - ja jestem szybka ..... czy były wymogi sadzenia w tym czymś ... nie pamiętam ale w tych okrągłych były ale one nie pękają

Gosia - kiepski nie kiepski , jest na czym siedzieć ..... ja już troszkę odpuszczam czy to beż nie beż tych moich ... wygodne są tyle wiem na pewno a czy będą się dobrze komponowały z całą resztą tego nie wiem i w tym podległam ... Już mi się nie chce o tym myśleć

Jutro przyjeżdżają i pewnie zaliczą pierwszy postój w ogrodzie zimowym ... Zapowiada się niezłe skakanko po poduchach
Syla 22:36, 24 mar 2014

igula napisał(a)
Wiesz Sylwio, że sama nie wiem - ha to odkrycie!

Moje obejście jest raczej takie surowe w prostocie - jutro postaram się wrzucić kilka fotek.

Myślałam raczej o pociągniąciu w całej linii rozchodnika jako pierwszego od płotu, potem coś niższego też po całej linii przed rozchodnikiem - może żurawkę (może nawet różne odmiany), tylko czy ona aby niższa - ja naprawdę laikiem jestem do bólu .
O trawach też myślałam, tylko, że one za rozchodnikiem i chyba tylko gdzieniegdzie?
No i może całkiem od frontu coś niskiego (albo - albo: kocimiętka, szałwia, wrzośce, lawenda) - a może to już za dużo?
Jutro postaram się to trochę rozrysować i poproszę nowe koleżanki (duuuużo mądrzejsze) o zdanie.

Igula ... jeśli nie masz wątku to proszę załóż , znajdą się ochotnicy do podpowiadania a i przynajmniej będziemy coś widzieć w czym działamy bo tak to ani rusz ....
Syla 22:39, 24 mar 2014

alinak napisał(a)
kochana nie bądź taka zasadnicza ...bo własnie przez takie działanie dajesz im przykład że mogą dalej szukać naiwnych ....
może to będzie głupie co powiem , ale bądź świadomym konsumentem ...to żadna złośliwość zobligować producenta do podwyższenia standardów produkcyjnych ...pamiętam że te donice to chyba były mega drogie ....coś tak pisałaś, więc nie pozwól żeby myśleli że każdy może wyrzucić kasę w błoto ...to nie rozsądne

No to mnie kopnęłaś do działania
igula 22:39, 24 mar 2014

Ok, jasne
leon60 22:41, 24 mar 2014

Siedziałam i czekałam...wiedziałam, że je kupisz piękne są i będą idealnie pasować
Nikita 22:47, 24 mar 2014

O rany Syla, przeczytałam o donicach...masakra jakaś...ale popieram Aliniak (ma kobita rację), też bym im nosa przytarła !!!
Dobrze chociaż, że Ty się nie zamartwiasz i sobie na pocieszenie mebelki kupiłaś. Są superaśne...nie wiem jak do desek tarasu, ale do kamiennej ściany będą ekstra pasowały
alinak 23:12, 24 mar 2014

i kopne cie jak nie posłuchasz hihihihih. wiesz że mam do ciebie śmiałość więc mogę cię tak kopnąć ...
a żebyś mi nie oddała to buziak na dobranoc ..zmykam spać .
naoglądałam się pinów i kolorystyka angielki w tym roku chyba się nieco zmieni na biel ...a co choć na chwilkę można ...