Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

igula 22:12, 24 mar 2014

Hej monteverde - to niby ta odmian, piszę niby bo znalazłam też inne czerwonawe. Jestem kompletnym nowicjuszem jesli chodzi o roślinki, zresztą o fora też - pozdrawiam.

Sedum spectabile 'Brilliant' ( Crassulaceae )

"Brilliant" to wspaniała i imponująca odmiana o żywo czerwonych kwiatach osadzonych na grubych i sztywnych łodygach.
Syla 22:13, 24 mar 2014

igula napisał(a)
Witaj Sylwio bardzo serdecznie, właśnie skończyłam czytać twój wątek i........ jestem pod OGROMNYM wrażeniem - pieknie, pięknie, pięknie x 1000.

Też chciałabym, aby nasz mały ogródek tak właśnie wyglądał, a przynajmniej w wersji mini - taki zrównoważony, spokojny, przytulny - chyba taki jak Ty - zda mi się

Czy mogę Ci zadać tylko jedno małe pytanko, nieduże obiecuję )) Z czym mogłabym skomponować rozchodnik? To miałby być taka długa rabata ok 20 metrów, pod płotem gęstym z desek białych?

Dziękuję za miłe słowa .... Piękny rozchodniczek , takiego szukałam ale kupiłam troszkę innego niestety Pomyśl nad połączeniem rozchodnika z trawami Gracillimus i niższej rozplenicy .... Czy na tych 20 metrach chcesz pociągnąć tylko rozchodnika czy myślisz o takiej sielskiej rabacie i dodać inne byliny ?
ana_art 22:15, 24 mar 2014

mebelki prima już je widzę u Ciebie....
zdarza mi się też mówić 'mogłoby być gorzej'
buziak
Syla 22:15, 24 mar 2014

Tusiala napisał(a)
Świetne mebelki I jaka wizualizacja

I fajne pomocne dziewczyny
Syla 22:19, 24 mar 2014

ana_art napisał(a)
mebelki prima już je widzę u Ciebie....
zdarza mi się też mówić 'mogłoby być gorzej'
buziak

No i widzisz .... na zdjęciach widziałam popiel a w realu beż a niech będzie ten beż nie jestem wybredna najważniejsze , że wygodne !!!! położyć mi się jedynie nie wypadało w sklepie
Syla 22:19, 24 mar 2014

Juzia_G napisał(a)
Ja jestem ciekawa który zestaw wybierzesz...

be..żo..wy
Mala_Mi 22:22, 24 mar 2014

Czytam pobieżnie...... ale w oko wpada ..donice pękają, meble kupione.... i wizualizacja .. od razu z lampkami wina Jeszcze gdzieś huśtawka przesunięta, ale już nie szukam.... na pewno wypatrzę.... i krokuski w kamykach też widziałam Bo jak nie widzieć krokusów ???
alinak 22:22, 24 mar 2014

ale cię chłopak umiał pocieszyć ........wg. mnie świetny wybór . to rzeczywiście taki melanż i w sumie i do beżu nawet by pasował bardzo mi się też spodobały ....czyli wszystko idzie w dobrym kierunku ...na donice już się nie oglądaj ...szkoda życia w sumie to na twoim miejscu ładnie bym teraz zrobiła tu reklamę i podała ( bez linka ) nazwę firmy i o tym ich poinformowała ...już kiedyś tak jedną firmę poinformowałam o tym że zrobię im reklamę na tym forum ...podziałało..zwrócili kasę za plastikowy kompostownik .
boja się takie reklamy ...spróbuj...ogrodowisko jest znane ...
Syla 22:25, 24 mar 2014

Milena7770 napisał(a)
Syla podziwiam Twoje rabaty, mistrzostwo świata jak dla mnie, Pomału coś realizuję u siebie. Napisz mi proszę o swojej rabacie, gdzie masz tuje jako tło, potem jakieś trawy chyba, stożki nana i pomiędzy nimi bordowe żurawki. Jaka jest szerokość rabaty, co ile sadziłaś stożki nana? I jakie to trawy? Pięknie masz, codziennie cieszę oczy do kawy.

Chciałabym też zrobić obwódkę z bukszpanu, co ile sadzić wtedy roślinki ?

Wklej proszę to zdjęcie bo jakoś nie załapałam o które zestawienie pytasz stożki nana ???

Bukszpaniki posadź tak aby się korzonkami delikatnie stykały
Syla 22:27, 24 mar 2014

alinak napisał(a)
ale cię chłopak umiał pocieszyć ........wg. mnie świetny wybór . to rzeczywiście taki melanż i w sumie i do beżu nawet by pasował bardzo mi się też spodobały ....czyli wszystko idzie w dobrym kierunku ...na donice już się nie oglądaj ...szkoda życia w sumie to na twoim miejscu ładnie bym teraz zrobiła tu reklamę i podała ( bez linka ) nazwę firmy i o tym ich poinformowała ...już kiedyś tak jedną firmę poinformowałam o tym że zrobię im reklamę na tym forum ...podziałało..zwrócili kasę za plastikowy kompostownik .
boja się takie reklamy ...spróbuj...ogrodowisko jest znane ...

zastanawiałam się Alinko i nad tym ale zostawiam to jako zło konieczne w ostateczności dziękuję