Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 19:52, 17 maj 2014

Danutka napisał(a)

Haha nauczyć Ty powinnaś lekcję ogrodnictwa prowadzić Ja nawet żadnej fotki swojego ogrodu nie umieszczę dopóki nie będzie w 100 % dopracowany. Chętnie poczytam. Mam pytanie odnośnie żurawek kupujesz je czy rozsadzasz?

Pierwsze odmiany kupowałam .... do kolejnych miejsc już sama robię sadzonki , ukorzeniam i wsadzam .... Szykują mi się nowe sadzoneczki .... Marmolada mi się udała , mam nadzieję , że i reszta ucieszy
Danutka 19:56, 17 maj 2014

A bukszpany kupujesz czy też ukorzeniasz? Jak gęsto sadzisz je aby tworzyły żywopłocik, szpaler
Sebek 20:03, 17 maj 2014

Konstancja30 napisał(a)
prostowanie drzewek ... Syla widzę, ze wiatry nabroiły ... najbiedniejszy miłorząb ... z aurą trudno się czasami dogadać ... niestety ...

za to panorama brzozowego zagajnika z klonem wte i wewte (rany boskie Sebek tak to siem pisze ??? ) to perełka ... nawet na tle tak nafochanego nieba ... ja zachłanna jestem ... mogę prosić o więcej i więcej tego i innych kawałków ogrodu ... jak tylko słoneczko wyjdzie i wyschnie na tyle, ze stąpać będziesz bezpiecznie ...

stokrotki widzę szaleją ... gratuluje wyboru koloru ... ja nie mogłam się zdecydować i mam trójkolorową gamę ... trzymają się dzielnie ... jak przetrwają ten deszczowy kawałek życia pogrupuję kolorami

buziak

aha ... i oj Syla ... znasz się i masz wyczucie ... dlatego uwielbiam się gapić na te obrazki z Twojego ogrodu

Tam i z powrotem Iza Ty takie teksty piszesz, że nikt nawet by nie zauważył błędu ortograficznego
Syla 20:54, 17 maj 2014

Danutka napisał(a)
A bukszpany kupujesz czy też ukorzeniasz? Jak gęsto sadzisz je aby tworzyły żywopłocik, szpaler

Nieeeee.... bukszpany kupione .... cierpliwość to nie jest moja mocna strona
Sadzenie zależy od wielkości bryły korzeniowej .... bryłka przy bryłce .... tak sadziłam
Konstancja30 21:06, 17 maj 2014

ale numer Syla ja byłam na 667 ...

moje stokrotki dopadły mszyce ... zielona nacja na zielonej łodyżce ... zauważyłam jak już były mocno wykończone ale poszło lekarstwo i wróciły do pionu ...

chwasty kto ich nie zna ... Syluś ja mam mini rabaty w porównaniu z Tobą i chwasty widzę choć ciągle kucam i rwę ... takiego areału jak ten u Ciebie nie opanuje się ... a na zdjęciach ich nie widać więc dawaj dużo tych zdjęć bo masz pięknie ...
Syla 21:28, 17 maj 2014

Konstancja30 napisał(a)
ale numer Syla ja byłam na 667 ...

moje stokrotki dopadły mszyce ... zielona nacja na zielonej łodyżce ... zauważyłam jak już były mocno wykończone ale poszło lekarstwo i wróciły do pionu ...

chwasty kto ich nie zna ... Syluś ja mam mini rabaty w porównaniu z Tobą i chwasty widzę choć ciągle kucam i rwę ... takiego areału jak ten u Ciebie nie opanuje się ... a na zdjęciach ich nie widać więc dawaj dużo tych zdjęć bo masz pięknie ...

dobrze .... będę dręczyć ze zdjęciami do bólu
alinak 21:43, 17 maj 2014

Sylwuś melduję że miłorząb -spotkaniowy prezencik pięknie przezimował i listeczki po malutku pokazuje . dobrze że teraz , bo mróz poczynił u mnie zniszczenia w różach , więc jego by też nie minął...lubię u ciebie ten porządek ....tak masz przejrzyście ....też by się u mnie przydało parę....dziesiąt rzeczy wyeksmitować i taki porządek wprowadzić ....uffff
Syla 22:19, 17 maj 2014

alinak napisał(a)
Sylwuś melduję że miłorząb -spotkaniowy prezencik pięknie przezimował i listeczki po malutku pokazuje . dobrze że teraz , bo mróz poczynił u mnie zniszczenia w różach , więc jego by też nie minął...lubię u ciebie ten porządek ....tak masz przejrzyście ....też by się u mnie przydało parę....dziesiąt rzeczy wyeksmitować i taki porządek wprowadzić ....uffff

Cieszy mnie los miłorzęba-spotkaniowego , martwi zaś sprawa róż .... Co do ładu i składu ogrodowego nie będę się wypowiadać ..... Twój dom , ogród i Ty to jedność .... Nie wyobrażam sobie czegoś innego u Ciebie .
Danutka 12:05, 18 maj 2014

Syla napisał(a)

Nieeeee.... bukszpany kupione .... cierpliwość to nie jest moja mocna strona
Sadzenie zależy od wielkości bryły korzeniowej .... bryłka przy bryłce .... tak sadziłam

Powiedz mi moja droga jeszcze sorrki że zanudzam jak długo czekałaś na efekt tego żywopłotu po posadzeniu?
AgnieszkaW 12:14, 18 maj 2014

Ja też u Ciebie byłam i ogrod piękny po zmianach widziałam (wirtualnie) Syla, napisz, co z tą reklamacją na donice, uwzględnili Ci, bo chyba mi to umknęło u Ciebie? Miłej niedzieli