Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Zielona 19:17, 02 cze 2014

Syla napisał(a)

Mirka.... kupowałam jako szałwię omszoną (odmiany na etykiecie nie podano) ale Dana zrobiła sprostowanie , że mam jednak szałwię łączną .... Dla mnie jest okazała , rośnie na wysokość ok 50cm

Sylwia - szukałam tej szałwii i poinformowano mnie, że nie istnieje "łączna", ale jest ŁĄKOWA I wbrew pozorom na łące jej nie uraczysz, ale pod taką nazwą występuje w szkółkach ta Twoja
Syla 19:21, 02 cze 2014

Zielona napisał(a)

Sylwia - szukałam tej szałwii i poinformowano mnie, że nie istnieje "łączna", ale jest ŁĄKOWA I wbrew pozorom na łące jej nie uraczysz, ale pod taką nazwą występuje w szkółkach ta Twoja

No to pewnie łąkowa Pięknie komponuje się z trawami , ja mam z żurawkami Mamalade i nie bardzo mi leży .... będą zmiany
Syla 19:22, 02 cze 2014

Janina napisał(a)
Fantastycznie, bardzo mi się podoba i tak bardzo pasuje do tego miejsca. Pomysł na położenie w tym miejscu kostki to strzał w 10.

Mnie również leży ten pomysł z kostką , tym bardziej , że jest to zaplecze koszowo-doniczkowe i ten kawałek trawnika przeszkadzał
Syla 19:25, 02 cze 2014

Milena7770 napisał(a)
Syla czytam o Twoich żurawkach i powiem Ci, że z moimi się coś się dzieje dziwnego. One się jakby : "kiwają" na boki jak się dotknie, tak jakby je nic nie trzymało. W ogóle to wystrzeliły w górę a nie na boki. Czym zasilasz swoje, że masz takie gęste i piękne?

Na wiosnę leję doglebowo biohumus i dolistnie florowit . W tym sezonie dostały azofoskę doglebowo .... Jeśli chodzą na boki to może korzonki im coś podjadło ... Grasują u mnie nornice i opuchlaki pracują bez wytchnienia ...
iwonaal 19:28, 02 cze 2014

Gratki na 700
Syla 19:28, 02 cze 2014

Tusiala napisał(a)
Sylwia każdy Twój pomysł jest trafiony. A Twoje rosliny się w tym roku niesamowicie rozrosły. Piękna gęstwinka

Z kostką ryzykowałam .... chodziło głównie o łatwy dostęp... To zaplecze techniczne i tak będzie zdecydowanie wygodnie i funkcjonalnie ...
Roślinki się zagęszczają a deszcz wciąż nie ustępuje i prace leżą ....
Syla 19:29, 02 cze 2014

iwonaal napisał(a)
Gratki na 700

Witam u siebie zakochaną w ogrodach dziękuję
hanka_andrus 19:43, 02 cze 2014

Oklaski za wszystkie prace się należą. Pięknie jest. Następne strony niech pięknieją bardziej i dorośleją.
Syla 19:46, 02 cze 2014

hanka_andrus napisał(a)
Oklaski za wszystkie prace się należą. Pięknie jest. Następne strony niech pięknieją bardziej i dorośleją.

Dziękuję Haniu za odwiedziny !!!
Madzenka 20:18, 02 cze 2014

Syla ja już się lrzestałam lrzejmować opuchlakami. Gdy zurawki marnieją, wykopuję, wsadzam do donic z czystą glebą i czekam aż pod rosną.. Na ich miejsce idą nowe... I tak w kółko macieja ale orzynajmniej żurawki są. Na zapleczu z 20 szt się rozrasta, znaczy się kolejkuje
Chyba wiesz co jest najskutecznijesze na opuchlaki? Zgniatanie...