Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 08:58, 02 cze 2014

Mirka napisał(a)
Syla napisz proszę jaka to odmiana szałwi wys. i żurawki i czy na patelni dadzą radę.

Mirka.... kupowałam jako szałwię omszoną (odmiany na etykiecie nie podano) ale Dana zrobiła sprostowanie , że mam jednak szałwię łączną .... Dla mnie jest okazała , rośnie na wysokość ok 50cm ....i coś ją lubi jeść ... ślimaki ??? ma dziury w liściach ... podsypię niebieskie granulki... może pomogą

Żurawki posadzone przy tej szałwii to Marmalade ... Rosną w pełnym słońcu .... Choć pięknie wystartowały i są obfite w kształtach , wczoraj podniosłam i są pozbawione korzeni .... Niestety tym razem obwiniam nornice hmmm żuwarkom brak korzeni nie przeszkadza ?
Syla 09:03, 02 cze 2014

Nikita napisał(a)

Sylwia, co to za trawka na pierwszym planie...jakaś kostrzewa ??? Właśnie powstała u mnie nowa rabatka i trawki mi potrzeba....
Pozdrawiam wieczorową porą.

To Frosted Curls .... jak mi się w sezonie pokłada na ziemię i zakrywa inne rośliny , biorę za kuca i lekko koryguję wzrost .
Syla 09:05, 02 cze 2014

Szkoda , że dzisiaj kapie z nieba .... Mam plany przesadzania i klops ... Muszę się odsunąć od tarasu żywopłotem cisowym , ponieważ moje donice- rynny będą zmieniać miejsce dla komfortu dbania o deski tarasowe
Mirka 10:11, 02 cze 2014

Syla napisał(a)

Mirka.... kupowałam jako szałwię omszoną (odmiany na etykiecie nie podano) ale Dana zrobiła sprostowanie , że mam jednak szałwię łączną .... Dla mnie jest okazała , rośnie na wysokość ok 50cm ....i coś ją lubi jeść ... ślimaki ??? ma dziury w liściach ... podsypię niebieskie granulki... może pomogą

Żurawki posadzone przy tej szałwii to Marmalade ... Rosną w pełnym słońcu .... Choć pięknie wystartowały i są obfite w kształtach , wczoraj podniosłam i są pozbawione korzeni .... Niestety tym razem obwiniam nornice hmmm żuwarkom brak korzeni nie przeszkadza ?
Dzięki za tą szałwię.Jak dzielimy Żurawki to niektóre sadzonki nie mają korzonków i jak wsadzisz do ziemi to rosną może taka ich uroda że bez korzeni mogą żyć
Krakus 11:18, 02 cze 2014

Krakus - będą zdjęcia jak się front robót posunie delikatnie do przodu tak to się wszystko ostatnio ślimaczy

ślimaczy? chciałbym żeby u mnie tak się "ślimaczyło" ogród to chyba never ending story ale zakończenia niektórych Twoich założeń już się widzowie doczekać nie mogą
Syla 11:26, 02 cze 2014

Mirka napisał(a)
Dzięki za tą szałwię.Jak dzielimy Żurawki to niektóre sadzonki nie mają korzonków i jak wsadzisz do ziemi to rosną może taka ich uroda że bez korzeni mogą żyć

Może ??? na razie wszystko na to wskazuje .... Oby się coś nie rzuciło jeszcze na liście .... Nawet o tym nie myślę
Syla 11:30, 02 cze 2014

Krakus napisał(a)

ślimaczy? chciałbym żeby u mnie tak się "ślimaczyło" ogród to chyba never ending story ale zakończenia niektórych Twoich założeń już się widzowie doczekać nie mogą

Układanie kostki zakończone ... pozostało dokładne jej wyszorowanie ... czekamy na piękne słoneczne dni

Koło pod basen również zakończone .... wystarczy położyć sztuczną trawę ...Mus się na coś zdecydować

Kamień elewacyjny zamówiony .... W kolejnym tygodniu powinno się coś już na ścianie układać

Na zakończenie moich planów czekam razem z Wami

Janina 11:38, 02 cze 2014

Syla napisał(a)
I już prawie koniec w tym miejscu .... Panowie z troską o moje rośliny wyginali śmiało ciało i nic się nie zniszczyło
Fantastycznie, bardzo mi się podoba i tak bardzo pasuje do tego miejsca. Pomysł na położenie w tym miejscu kostki to strzał w 10.
Milena7770 13:51, 02 cze 2014

Syla czytam o Twoich żurawkach i powiem Ci, że z moimi się coś się dzieje dziwnego. One się jakby : "kiwają" na boki jak się dotknie, tak jakby je nic nie trzymało. W ogóle to wystrzeliły w górę a nie na boki. Czym zasilasz swoje, że masz takie gęste i piękne?
Tusiala 13:56, 02 cze 2014

Sylwia każdy Twój pomysł jest trafiony. A Twoje rosliny się w tym roku niesamowicie rozrosły. Piękna gęstwinka
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies