Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

agam 21:55, 01 lip 2014

Syla napisał(a)
Dla koleżanki moje rh .... ta rabata będzie ruszana jak tylko nabiorę sił wrzośce dostają czerwoną kartkę ... tawułki idą do cienia z hostami a rh odsunę od tuj ... Rabata się poszerzy i dostanie ozdobniki ....

Jakie Sylka ozdobniki planujesz, bo ja stoję w miejscu z moimi rh. Nie mogę się zdecydować, stanęłam na obwódce
an_tre 21:55, 01 lip 2014

Syla napisał(a)

Teraz zdjęcia dla moich gości !!!

Podczas cięcia cisa w środku znalazłam gniazdo ... jakież było moje zdziwienie ,,,

Masz przyjazny ogród i fajnie się po nim spaceruje, pięknie i kolorowo
pozdrowionka zostawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Syla 21:56, 01 lip 2014

kasiula79 napisał(a)
Sylwia czytam, ze zdecydowałaś się na róże - super!!! W tych miejscach o których pisałaś będą się pięknie prezentować

wiesz, ja zdecydowałam się na róże bonica jesienią - teraz kwitną jak szalone i wciąż mają pączki potwierdzam, że są bezproblemowe - pryskałam na mszyce tylko jeden raz! Wiosną dokupiłam historyczne Comte de Chambord i również jestem zadowolona, teraz na jesień planuję Aspirin Rose

pozdrawiam serdecznie życząc duuużo sił do dalszej pracy

No na takie bezproblemowe mam ochotę się skusić ... choć nie wiem kiedy to nastąpi .... Pielęgnacja tego co mam zajmuje mi mnóstwo czasu ... spędzam w ogrodzie po 4-5godzin dziennie i ciągle coś nie zrobione a ja nie lubię jak jest coś nie zrobione

Mam jednak nadzieję , że jak już przestanę rzeźbić rabaty i przesadzać to pielęgnacja będzie już tylko czystą przyjemnością

W sierpniu czeka mnie rewolucja .... Pojawi się trawnik , oświetlenie i nawodnienie ... Aż strach się bać co to będzie

Syla 21:57, 01 lip 2014

an_tre napisał(a)

Masz przyjazny ogród i fajnie się po nim spaceruje, pięknie i kolorowo
pozdrowionka zostawiam

Mamusia wylatując z gniazda mocno mnie wystraszyła ... nie spodziewałam się .... Jutro zaglądnę co u nich słychać ... a może nie zaglądać ? zostawię je w spokoju ... ściskam Aniu
Danutka 21:58, 01 lip 2014

WOW WOW WOW brak słów Czekam na nowe zdjęcia Twój ogród można oglądać bez końca ciągle czymś nowym zaskakuje
Pozdrawiam
Syla 22:01, 01 lip 2014

agam napisał(a)

Jakie Sylka ozdobniki planujesz, bo ja stoję w miejscu z moimi rh. Nie mogę się zdecydować, stanęłam na obwódce

Zastanawiam się aby pociągnąć w łezkę trawkę która rośnie pod bukiem i zahaczy o rh .... a w ciągu dalszym myślę nad trzmieliną a przy wiśni posadzę hortensje ... To tak na dzień dzisiejszy ... jak mi się poprzestawia to Ci powiem

aaaa widzisz już mi się w trakcie poprzestawiało ... alternatywą trzmieliny mogą być hosty i o nich również kiedyś myślałam

nie śpieszę się
ka1sia 22:01, 01 lip 2014

"...nie lubię, jak coś jest nie zrobione..." to widać, Syla ogród jest prześliczny buziaki perfekcyjna Ogrodniczko
iwonaal 22:04, 01 lip 2014

Wow!!!!!!
Syla 22:08, 01 lip 2014

Danutka napisał(a)
WOW WOW WOW brak słów Czekam na nowe zdjęcia Twój ogród można oglądać bez końca ciągle czymś nowym zaskakuje
Pozdrawiam

Witam Danutka .... zaskakuje ... bo wciąż w nim grzebię i końca nie widać Do doszlifowania warzywnik !!!

Rewolucję z zakładania trawnika z rolki , oświetlenia i nawodnienia pokażę ... Teraz robi się froncik a jeszcze jak zdążę to może jeszcze jeden pomysł wdrożę .... Na razie bawię się w detaliki ....

- półki przy ścianie wodnej czekają na wymianę i montaż pompy - to wszystko jest i czeka na wolny czas mężusia

- farbę kupiłam do pomalowania donicy betonowej /ciurkadełkowej i nawet pędzel - tu czekam na pogodę

- lutro należy zamontować

- żwirek uzupełnić przy donicach tarasowych ....

można tak wyliczać dziękuję za odwiedziny
Syla 22:11, 01 lip 2014

Kasiu , Iwana - dziękuję za wizytę .... Kasiu .... no nie lubię .... pokazuję ogród ale jak mi się w kadr wkradnie robocza donica to aż mnie trzęsie ale sił brak na wszelkie detaliczne staranności ....No i powiem szczerze , że pomalutku odpuszczam bo ogród za duży jak na moje dwie ręce