Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Magda_ 22:52, 01 lip 2014

Syla napisał(a)
i z jednej strony i z drugiej .... rany uwielbiam szałwię (choć już przekwitła) i lawendę ... będzie jej zdecydowanie więcej u mnie

co to za zieleniutka trawka za lawendą
w końcu doczekaliśmy się foteczek, ja chyba codziennie zaglądałam licząc na sesję foto
Magda_ 22:52, 01 lip 2014

ile lat ma twój ogród??
Syla 22:54, 01 lip 2014

Robaczek napisał(a)
Pracusiu kochany, chyba 24 h dziennie z wymianą bateryjek po drodze Zeby ogród przeciętnego śmiertelnika tak wyglądał trzeba by armię ludzi do pielęgnacji!
No to zagadka rozwiązana, Sylla jest cyborgiem i ma armię syllowych klonów
Róże za lawendą i koło altany będą zjawiskowo wyglądać! To co, Aspiryny?
Najbardziej eleganckie jakie przychodzą mi do głowy do tak eleganckiego ogrodu

Buziaki,
K.
Ps. Jesteś bardzo dzielna!

Syllowe klony mi tylko przeszkadzają bo ciągle coś ode mnie chcą szczególnie jak głodne !!! A mąż jak wróci to już mnie nie szuka tylko nawołuje z daleka i patrzy z którego miejsca się wyłonię

Witaj Kochany Robaczku !!!!!!

Aspiryny ???? no piękne są !!! Ale kusisz

O takie Robaczku ???
http://www.szkolka-przytok.pl/pl/p/Roza-Aspirin-Rose/8197
Przygotuję miejsce przy altanie wraz z otoczką lawendową

Byłam u Ciebie i widziałam zjawiskowe fotografie piękności, które mnie na razie trzymają w niepewności (czy dam radę kolejnym wyzwaniom) ... Moje doniczkowe Landora wczoraj właśnie zostały pozbiawione wszystkiego .... Męczył je przędziorek i chyba grzyb bo zimowały w garażu ... Dam im jednak szansę i posadzę do gruntu ...hmmm tylko gdzie ??? bo one na pniach szczepionych są a cała procedura przygotowania ich do zimy mnie przerasta ...

Ale .... przygotuję grunty i zobaczymy damy sobie szansę i nowym nabytkom również ...

Magdalena25 23:01, 01 lip 2014

Syla napisał(a)

Jeszcze ogarniam ogród a ogrodowisko już nie

Trawy to gracillimus - te wysokie ... jeden taki rachityczny , może go nornice podgryzły ...Te niskie to Frosted Curls

Kulki po lewej to bukszpany po prawej przy tulipanowcu to cisowe prowadzone od małej sadzoneczki (mało widoczne)

Te żółte to ostrokrzew Golden Gem

Kula na pniu to sosna czarna - strzygę a ta niższa duża to mops

Zrobiłam zakupy to jeszcze dosadzę małe co nie co do tej rabaty bo jeszcze nie skończona

Nieskończona??? Jest piękna. Jesteś niesamowita
Dzięki za informację, jeśli pozwolisz spróbuje skopiować
A jaka to u Ciebie strona świata?
Syla 23:03, 01 lip 2014

Magda_ napisał(a)
ile lat ma twój ogród??

działam od 2011 roku .... zaczęłam od skalniaków , żwiru i kamieni tego już nie ma ....
Madzenka 23:04, 01 lip 2014

Syla czad, po prostu czad!!!
Zachywca Twój ogród, widać że go uwielbiasz i jesteś gotowa ubic nawet najmniejszego chwasta. Inspirujesz nas do dalszych zmian. twoj ogrod staje się tak piekny, że aż niedościgniony wzór dla nas.

Mimo że uwielbiam Robaczka, to nie powieram pomysłu na aspirynę owszem jest piekna jak budyń ale w to miejsce coś bardziej eleganckiego potrzeba. Choiaż moja apiryna tak obficie kwitnie , ze nie moge wyjśc z podziwu
an_tre 23:04, 01 lip 2014

Syla napisał(a)

Mamusia wylatując z gniazda mocno mnie wystraszyła ... nie spodziewałam się .... Jutro zaglądnę co u nich słychać ... a może nie zaglądać ? zostawię je w spokoju ... ściskam Aniu
nie zaglądaj, bo je mamusia zostawi buziolki
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Syla 23:05, 01 lip 2014

Magdalena25 napisał(a)

Nieskończona??? Jest piękna. Jesteś niesamowita
Dzięki za informację, jeśli pozwolisz spróbuje skopiować
A jaka to u Ciebie strona świata?

Ogród mam od północy ale ta strona ma słońce od rana aż do zachodu ...Kopiuj ... tym bardziej będzie mi miło
Syla 23:05, 01 lip 2014

an_tre napisał(a)
nie zaglądaj, bo je mamusia zostawi buziolki

No to obawiam się najgorszego bo ja tam ciachałam
Robaczek 23:10, 01 lip 2014

Sylla, myślę jeszcze o Artemisach...tyle, ze u Ciebie przy takich dużych nasadzeniach grupowych musi być plama koloru, a taką zapewnią Aspiryny. Jak będziesz na coś zdecydowana to daj cynk, sama Ci wybiorę najbardziej wypasione sadzonki