Preparat powinien zadziałać po 6 godzinach .Rozlało się wczesnym rankiem .... Myślę , że zabieg się powiódł .....Powtórzę opryski innym preparatem ....
Dostałam zalecenie aby jeszcze użyć środka na szarą pleśń ....
Tak czy inaczej ... walczę o nie .... a jak się nie uda to trudno .... Jutro ma być ciepło to je poczyszczę z chorych listków ....
Zastosowałam Signum po 7-10 dniach powtórzę Score .... ale mus zwrócić uwagę nie tyle na pogodę (czyli brak opadów) ale na temperaturę .... Na pewno wiesz ale napiszę , że temperatura powinna być powyżej 12-15stopni, inaczej preparat nie zadziała ....
Po zastosowaniu tego pierwszego preparatu nie zauważyłam aby się to szerzyło .... powodzenia !!!!!
Aaaaa gostek mi jeszcze powiedział , że powinnam użyć preparatu na szarą pleśń .... nie sądzę abym zdążyła .... zrobię opryski na wiosnę ... nie chcę za dużo wprowadzać chemii do ogrodu .... Mam nadzieję , że mi się ładnie pryzma rozłoży i zastosuję przy chorych roślinach na wiosnę kompościk i biohumus .... Te deszcze zrobiły swoje a że rośliny jeszcze dodatkowo popodgryzane przez opuchlaki i pędraki to patogeny bez problemu wniknęły w roślinki ....