Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Sebek 21:03, 25 sie 2014

Sylwia, mimo chorób roślin ogród i tak wygląda przepięknie Odbicie z plazmie wygląda świetnie
Pawlus 21:04, 25 sie 2014

Trzymam kciuki za bukszpany. Twój ogród zawsze mi się z nimi kojarzy. Piękne gęste obwódki.

Ile masz Malepartusuów za Aurea Nana? Wiosną wywalę jałowce, posadzę miskanty i żurawki i będę mieć rabatę jak u Ciebie
Syla 21:05, 25 sie 2014

leon60 napisał(a)
Sylwuś u mnie już pada, sorki leje jak cholera... można zwariować

Dzisiaj chciałam się pozbyć wody z basenu ..... wylewamy stopniowo bo co chwilkę wybija .... grunt przeciągnięty wody nie przyjmuje ....
a jutro ma lać a i M-owi urlop się kończy .... będę musiała znowu sama sprawę zakończyć jak się na 5min słońce pojawi .....

No cóż na pewne rzeczy wpływu się nie ma .... potrzebuję tydzień ładnej pogody .... czy ktoś podaruje mi taki prezent ?
Syla 21:09, 25 sie 2014

Pawlus napisał(a)
Trzymam kciuki za bukszpany. Twój ogród zawsze mi się z nimi kojarzy. Piękne gęste obwódki.

Ile masz Malepartusuów za Aurea Nana? Wiosną wywalę jałowce, posadzę miskanty i żurawki i będę mieć rabatę jak u Ciebie

Trzymaj kciuki .... to pomorze

Mam 3 malepartusy ..... nie namawiam na pozbywanie się jałowców ale one mi się bardzo nie podobają .... u sąsiadów widzę jak padają po tych ulewach ... padają również inne rośliny ... a u mnie nie jest najgorzej

Ale się cieszę .... będzie trochę mnie u Ciebie
Syla 21:11, 25 sie 2014

Sebek napisał(a)
Sylwia, mimo chorób roślin ogród i tak wygląda przepięknie Odbicie z plazmie wygląda świetnie

Jak widzę co się dzieje w ogrodach sąsiadów to ja mam super ... Jałowce , thuje i inne marnieją- brązowieją w oczach ....

Czy u Ciebie też tak zimno .... 9stopni .... masakra .... Ja jutro w kurtkę i kozaki wskakuję
Juzia 21:21, 25 sie 2014

Podesłałabym Ci słonka....ale sama nie mam
Pawlus 21:24, 25 sie 2014

Syla napisał(a)

Trzymaj kciuki .... to pomorze

Mam 3 malepartusy ..... nie namawiam na pozbywanie się jałowców ale one mi się bardzo nie podobają .... u sąsiadów widzę jak padają po tych ulewach ... padają również inne rośliny ... a u mnie nie jest najgorzej

Ale się cieszę .... będzie trochę mnie u Ciebie

Powoli pozbywam się jałowców. Ciężka jednak to przeprawa...Mama zaciekle ich broni. Obmyslam plan czym by je zeszczpecić. Niektóre same zaczynają brązowieć. Pokażę jej Twoje rabaty. Na pewno się przekona
Madzenka 22:04, 25 sie 2014

Syla przy takim grzybie opryski co 7-10 dni naorzemienne różnymi srodkami... Ja dwa lata temu przegapilam i jeden bukszpan mi wyłysiał ale pid dwoch latach w przechowalniku niemal się odbudował....

Na róznorodne plamistości zadzialał u mnie w ogrodzie Amistar - zatrzymał bakteryjną plamistość na magnoli (masakryczne czarne plamy na wszystkich liściach w ubiegłym roku, w tym roku po pierwszym ataku kolejne liście już rosly zdrowe) oraz grzyby na brzozach, ktore trawiły je też od roku. Teraz na mącznika rzekomego testuję Falcon.

Niestey na naszych terenach przy dużych opadach i cięzkiej glebie grzyb się panoszy...

Przynosimy tyle zaraz ze szkółek z nowymi roślinami....
Buziaki i trzymam kciuki za bukszpany. Za rokk zaczynam interwencyjne programy lancą dogelbową. Wieloszka bardzo chwali i nie szkodzimy bzykom . Już miałam zacząć w tym roku ale to tak jak z odchudzaniem... Od poniedziałku...
Syla 22:16, 25 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)
Syla przy takim grzybie opryski co 7-10 dni naorzemienne różnymi srodkami... Ja dwa lata temu przegapilam i jeden bukszpan mi wyłysiał ale pid dwoch latach w przechowalniku niemal się odbudował....

Na róznorodne plamistości zadzialał u mnie w ogrodzie Amistar - zatrzymał bakteryjną plamistość na magnoli (masakryczne czarne plamy na wszystkich liściach w ubiegłym roku, w tym roku po pierwszym ataku kolejne liście już rosly zdrowe) oraz grzyby na brzozach, ktore trawiły je też od roku. Teraz na mącznika rzekomego testuję Falcon.

Niestey na naszych terenach przy dużych opadach i cięzkiej glebie grzyb się panoszy...

Przynosimy tyle zaraz ze szkółek z nowymi roślinami....
Buziaki i trzymam kciuki za bukszpany. Za rokk zaczynam interwencyjne programy lancą dogelbową. Wieloszka bardzo chwali i nie szkodzimy bzykom . Już miałam zacząć w tym roku ale to tak jak z odchudzaniem... Od poniedziałku...

Dzisiaj zrobiłam oprysk .... pamiętam , że należy naprzemiennie .... zadziałam za 7 dni kolejnym o ile pogoda ... no wiesz ....

Ja co poniedziałek coś zaczynam .... i nadal czekam na poniedziałek

dzięki za rady !!!
Syla 22:19, 25 sie 2014

Pawlus napisał(a)

Powoli pozbywam się jałowców. Ciężka jednak to przeprawa...Mama zaciekle ich broni. Obmyslam plan czym by je zeszczpecić. Niektóre same zaczynają brązowieć. Pokażę jej Twoje rabaty. Na pewno się przekona

No cóż ... z mamami tak jest .... przypuszczam ,że mój starszy syn nie jedno ma ze mną utrapienie pokaż mamie a może się uda o ile jej się spodoba