Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Margo 20:42, 03 wrz 2014

Sylwia trzymam kciuki, żeby wam pogoda dopisała.
A trawnik to będzie siany czy z rolki ?
Zazdroszczę nawodnienia, podlewanie dużego ogrodu to męczarnia.
Znam to - właśnie podlewam , ciągłe przestawianie zraszacza i latanie z wężem. Muszę też pomyślec o jakimś nawadnianiu, chociaż rabat.
Pozdrawiam
ana_art 20:59, 03 wrz 2014

Syla napisał(a)
Kwiatuszki dla zaglądających

świetne zestawienie, nieskromnie powiem, że mam podobne, niestety na mniejszej przestrzeni ...
Syla 21:03, 03 wrz 2014

Margo napisał(a)
Sylwia trzymam kciuki, żeby wam pogoda dopisała.
A trawnik to będzie siany czy z rolki ?
Zazdroszczę nawodnienia, podlewanie dużego ogrodu to męczarnia.
Znam to - właśnie podlewam , ciągłe przestawianie zraszacza i latanie z wężem. Muszę też pomyślec o jakimś nawadnianiu, chociaż rabat.
Pozdrawiam

Przerobiłam podlewanie z węża oraz ciągłe przekładanie zraszaczy.... jest to duże obciążenie czasowe .... szczególnie przy brzozowej ,bo ta jest mega wymagająca .....

Trawnik będzie z rolki i zdecydowałam się jeszcze na siatkę przeciwko kretom , nie wiem czy słusznie ale będzie .....

Trzymaj kciuki za pogodę , będę wdzięczna bo dziś od rana do południa siorpiło . Na szczęście brygada dzielnie sobie radzi
Syla 21:04, 03 wrz 2014

ana_art napisał(a)
świetne zestawienie, nieskromnie powiem, że mam podobne, niestety na mniejszej przestrzeni ...

I mało wymagające dosadzę im jeszcze żywopłot bukszpanowy i już nic nie będę kombinować .... na razie
Syla 21:06, 03 wrz 2014

Enya73 napisał(a)
Syla, a czym dokładnie ściągacie tę darń? Mogę prosić o jakieś fotki w trakcie tej akcji?

Do Awanta mieli doczepić specjalne urządzenie do ściągania ale panowie zdecydowali się na łopaty , nie wiem dlaczego .... Jest ich kilkoro dlatego szybko idą prace ....

Jak użyją innego przedmiotu to zrobię fotkę
Syla 21:08, 03 wrz 2014

Juzia_G napisał(a)

A perzyk ręcznie?

U mnie taka opcja nie przejdzie

Nie mam perzu ... to o czym myślałam okazało się perzem nie być i po zastosowaniu preparatu na szerokolistne , wszystkie chwasty znikły ....
Margo 21:13, 03 wrz 2014

Syla napisał(a)

Przerobiłam podlewanie z węża oraz ciągłe przekładanie zraszaczy.... jest to duże obciążenie czasowe .... szczególnie przy brzozowej ,bo ta jest mega wymagająca .....

Trawnik będzie z rolki i zdecydowałam się jeszcze na siatkę przeciwko kretom , nie wiem czy słusznie ale będzie .....

Trzymaj kciuki za pogodę , będę wdzięczna bo dziś od rana do południa siorpiło . Na szczęście brygada dzielnie sobie radzi

Sylwia, dawaj ten deszcz do mnie, mi się przyda, bo tak suchego lata i w sumie początku już jesieni to jeszcze nie miałam w mojej 5 -cio letniej "karierze" ogrodowej.
Najpierw 1,5 mies. suszy i upałów, potem ochłodzenie i ze 3 dni coś tak kapnęło delikatnie i znów susza i słońce(na szczescie już nie upały). Jestem wykonczona podlewaniem i normalnie nie nadążam
Trawnik z rolki - marzenie, mój też kwalifikuje sie do wymiany. Może kiedyś ...
Margo 21:14, 03 wrz 2014

Syla napisał(a)

Nie mam perzu ... to o czym myślałam okazało się perzem nie być i po zastosowaniu preparatu na szerokolistne , wszystkie chwasty znikły ....

Cóż to za preperat na szerokolistne ?
Mam też jakieś dziwne trawy na trawniku, Mniszek ich nie bierze a perz to nie jest.
Syla 21:22, 03 wrz 2014

Margo napisał(a)

Cóż to za preperat na szerokolistne ?
Mam też jakieś dziwne trawy na trawniku, Mniszek ich nie bierze a perz to nie jest.

Mąż zastosował fernando .... miałam jeszcze zborze w trawniku czego tam nie było .... a koniczyna próbowała zdominować całość ale została opanowana , żeby na chwilę było ładnie .....

No popatrz ... u mnie od miesiąca (jak nie dłużej) padało z małymi przerwami. Tak się ta pogoda poukładała ....
Luki 21:23, 03 wrz 2014

Czyli chyba miałaś chwastnice, a nie perz
Trawnik z rolki to chyba szybko pójdzie bo widać, że roboty elektryczno wodne idą bardzo szybko
Zrób sobie duuuużo zdjęć gdzie pójdą kable bo z twoim rozmachem do przesadzania może się czasem coś ciachnąć niechcący
Ojj jak ja zazdraszczam tego nawadniania, ale tak pozywtywnie oczywiśćie... też sobie zrobie kiedyś.