Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

aaasiunia24 12:39, 26 wrz 2014

Sylwia przepraszam ze zasmiecam Ci wątek ale u mnie nikt mi nie odpisze ( umarł śmiercią naturalną ) bo na razie planuje a nie działam
Ozz 16:21, 26 wrz 2014

No ładne bordowe akcenty będą. Pewnie szukasz już wypasionych okazów
Sebek 16:53, 26 wrz 2014

aaasiunia24 napisał(a)
sebek a myslisz ze to byłby dobry pomysł posadzic tak u siebie najpierw swierki pożniej tuje i znowu swierki tuje tam gdzie mam wykusz i jest tam wąsko za wasko na swierki a chce zeby bylo cos posadzone w miare wysokie ale nie zawysokie (przed sasiadami ) no i od wiatru bo u mnie wieje niemiłosiernie

Tam gdzie jest wąsko Smaragdy będą idealne
Syla 17:57, 26 wrz 2014

aaasiunia24 napisał(a)
sebek a myslisz ze to byłby dobry pomysł posadzic tak u siebie najpierw swierki pożniej tuje i znowu swierki tuje tam gdzie mam wykusz i jest tam wąsko za wasko na swierki a chce zeby bylo cos posadzone w miare wysokie ale nie zawysokie (przed sasiadami ) no i od wiatru bo u mnie wieje niemiłosiernie

Sebuś zareagował to dobrze możesz mieszać gatunkami na żywopłot ... będzie ciekawiej
Syla 17:58, 26 wrz 2014

Ozz napisał(a)
No ładne bordowe akcenty będą. Pewnie szukasz już wypasionych okazów

Szukam już takich aby były zauważalne jeszcze się nie wybrałam po nie ale zakupiłam tulipki i nawet udało mi się nabyć trawy Ice Dance
Syla 17:59, 26 wrz 2014

aaasiunia24 napisał(a)
Sylwia przepraszam ze zasmiecam Ci wątek ale u mnie nikt mi nie odpisze ( umarł śmiercią naturalną ) bo na razie planuje a nie działam

Pisz śmiało .... nikt z gości u mnie nic nie zaśmieca .... Wszyscy na tym skorzystają
Syla 18:07, 26 wrz 2014

Krakus napisał(a)

Ale nas częstujesz dzisiaj fotami szczena opadła po realizacji dywaniku..
pytanko mam o twój zakącik Aurea Nanowo - żurawkowo - miskantowy
W jakiej odległości Aurea Nana sadziłas od Szmaragdów i od siebie?

Czy ten miscant Ci nie zagłusza reszty (szmaragdy nie lysieja? aurea nie lysieje? zurawka zyje? ) ?

Miskant nie zagłusza ale ..... wiosną robiłam porządki na rabacie i trawy odsuwałam od tujek . Usunęłam dorodne Aurea Nana ... ponieważ były zdecydowanie za gęsto posadzone i niestety ta część niedoświetlona zarówno na Aurea i Smaragdzie zbrązowiały ....

Dlatego wyskubałam wszystko brązowe ze szmaragdów a aurea wymieniłam (były szkaradne) , dlatego są nadal takie małe

Nie powiem jaka odległość .... starałam się odsunąć Aurea od smaragda na tyle na ile pozwalało mi miejsce .... choć i tak są jeszcze za blisko ...

Ta kompozycja mi się podoba i uparcie zostawiłam nasadzenia choć wiem , że i tak są za blisko siebie posadzone .... Jak będą sobie przeszkadzać to posłużę się nożycami

Syla 18:09, 26 wrz 2014

Tess, Hania, Agnieszka, Jagoda , Benia - bardzo, bardzo najbardziej .... dziękuję za wsparcie i miłe słowa

Dzisiaj relax ..... Idę się ogarnąć i zmykam na koncert

Miłego wieczorowania !!!!!!!!
Loosiuu 18:41, 26 wrz 2014

Syla napisał(a)

Miskant nie zagłusza ale ..... wiosną robiłam porządki na rabacie i trawy odsuwałam od tujek . Usunęłam dorodne Aurea Nana ... ponieważ były zdecydowanie za gęsto posadzone i niestety ta część niedoświetlona zarówno na Aurea i Smaragdzie zbrązowiały ....

Dlatego wyskubałam wszystko brązowe ze szmaragdów a aurea wymieniłam (były szkaradne) , dlatego są nadal takie małe

Nie powiem jaka odległość .... starałam się odsunąć Aurea od smaragda na tyle na ile pozwalało mi miejsce .... choć i tak są jeszcze za blisko ...

Ta kompozycja mi się podoba i uparcie zostawiłam nasadzenia choć wiem , że i tak są za blisko siebie posadzone .... Jak będą sobie przeszkadzać to posłużę się nożycami

Albo podziel miskanty
Sebek 18:45, 26 wrz 2014

Miłego odpoczynku - w końcu u Ciebie to wydarzenie, więc życzenia muszą być

Zapomniałem się spytać juz wczoraj Co będziesz dawać na miejsce wrzośców?