Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 18:25, 16 lut 2015

ewa004 napisał(a)
Ja zachorowałam na ten piękny rozchodnik ...szukam u nas ale w zeszłym roku go nie było

Ten mój rozchodnik miał być czerwony . Liczyłam , że będzie zgodnie z nazwą a jest jedynie czerwony na etapie przekwitania ...
Syla 18:26, 16 lut 2015

Madzenka napisał(a)
Sylwia cudowne widoki jesienne nam pokazałas. Ciekawa jestem czy śnieg już ucieka z Twojego ogrodu?

Ps. Ślady zbrodni pozostają, ja mam na to sposób .... Żaluzje aluminiowe.....

Małymi kroczkami śnieg wycofuje się z mojego ogrodu .... Pozostaje mieć nadzieję , że nie dosypie
Syla 18:28, 16 lut 2015

lindsay80 napisał(a)
A jeszcze mam pytanie co to za zielona kula na tym zdjęciu? Wygląda super jak taki zielony futrzak

Ten futrzak na zdjęciu to sosna czarna szczepiona na pniu ... Mój pierwszy ogrodowy nabytek ... Zaliczył już tyle miejsc u mnie w ogrodzie i nadal żyje
Zielona 18:29, 16 lut 2015

Borbetka napisał(a)
Domi pisała, że z gaurą się pożegnała. Chyba jednak nie zimuje.

Buuu... czyli jednak jako jednoroczną trzeba traktować.
Syla 18:31, 16 lut 2015

lindsay80 napisał(a)

Tak też mi się wydawało bo nie kojarzyłam żebyś robiła takie nasadzenia, a i wielkość tych tui wskazuje, że mają pewnie więcej niż 4 lata - choć nie byłam pewna bo w końcu Twoje wątki to prawie 2000 stron.
Mimo wszystko możesz się cieszyć, że masz takie sąsiedztwo. Mojej sąsiadce z ogrodem kompletnie nie po drodze, a ja dostaję od niej przez płot kolejne pędy perzu. Pewnie tej wiosny ponownie będzie powtórka z rozrywki i jak z tym walczyć?

Te thuje sąsiadki mają ok 15 lat
Syla 18:32, 16 lut 2015

Zielona napisał(a)

Buuu... czyli jednak jako jednoroczną trzeba traktować.

A może się przez przypadek wysieje tak jak stipa ... No ... liczę na jakąś niespodziankę
Syla 18:40, 16 lut 2015

bdan napisał(a)
Sywia wszystko masz cudne, nawet trudno mi wybrać, która rabatę chciałabym do siebie skopiować.

Czy mozesz napisać w jakiej odległości od siebie i od tujek masz posadzone rododendrony?

Stanowczo za blisko od thuji ... Ciągle się zastanawiam nad przesadzeniem . Nadal rozmyślam
Nova Zembla to duży egzemplarz ale ja mam posadzone co metr ...Na szerokość chyba ok ale stanowczo za blisko od thuj.

Załączam stare zdjęcie ..

Syla 18:43, 16 lut 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Dziękuję za taaaaakie zdjęcia. Od razu lepiej się człowiekowi zrobiło, jak żywe zielone, dorodne, piękne rośliny zobaczył. Ściskam.

Cała przyjemność po mojej stronie Już nie długo Ewuś będzie zielono . Również nie mogę się doczekać Choć za maratonem prac jeszcze mi nie tęskno
Syla 18:45, 16 lut 2015

Margo , Małgorzato_s - bardzo dziękuję dziewczyny ... Uśmiecham się
Zielona 18:49, 16 lut 2015

Myślałam, że rh jednak przesadziłaś. Jeśli zostaną tak, jak jest, to jakie są minusy?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies