Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

lindsay80 10:55, 16 lut 2015

Syla napisał(a)

To są thuje sąsiadki Ma posadzoną naprzemiennie Aurescens z Brabantem A ja mam ładne tło

Zmieniać nie będę ale dopieszczać i owszem dziękuję i pozdrawiam

Tak też mi się wydawało bo nie kojarzyłam żebyś robiła takie nasadzenia, a i wielkość tych tui wskazuje, że mają pewnie więcej niż 4 lata - choć nie byłam pewna bo w końcu Twoje wątki to prawie 2000 stron.
Mimo wszystko możesz się cieszyć, że masz takie sąsiedztwo. Mojej sąsiadce z ogrodem kompletnie nie po drodze, a ja dostaję od niej przez płot kolejne pędy perzu. Pewnie tej wiosny ponownie będzie powtórka z rozrywki i jak z tym walczyć?
lindsay80 10:58, 16 lut 2015

A jeszcze mam pytanie co to za zielona kula na tym zdjęciu? Wygląda super jak taki zielony futrzak
Syla 18:04, 16 lut 2015

Sebek napisał(a)
Czy może być śliczniej? Jak pięknie się wszystko rozrosło W tym roku już będziesz mieć totalny busz Sebuśkam

Może lub może być inaczej, ale to już nie u mnie chociaż z małymi bylinkami można od czasu do czasu porozrabiać
Syla 18:05, 16 lut 2015

Zielona napisał(a)

A Wy dla mnie, Baby Kochane

cmok , cmok !!!
Syla 18:09, 16 lut 2015

JoannaP napisał(a)

Sylwia powiedz co to za roślinka na trzecim zdjęciu po prawej stronie -ta różowa

To Gaura lindheimerii 'Pink Dwarf' - gaura - spodobała mi się to przygarnęłam ale ona chyba u nas nie zimuje ... Ciekawa jestem czy uda jej się u mnie przeżyć zimę ...
Zielona 18:15, 16 lut 2015

Nie wiem, czy nie zimuje, Sylwia. Pamiętam białą gaurę w ogrodzie Domi. Wyglądała pięknie. Fajna, eteryczna roślinka.

ewa004 18:19, 16 lut 2015

Ja zachorowałam na ten piękny rozchodnik ...szukam u nas ale w zeszłym roku go nie było
Syla 18:19, 16 lut 2015

waldek727 napisał(a)

Prawda Sebo, że można zakochać się w takich widokach?
Nikt nikomu nie zabrania mieć tak pięknego ogrodu jaki udało się stworzyć Sylwii.
Po co iść w zaparte w schematy i ciągle powielać te same rozwiązania i kompozycje? Sylwia poszła własną drogą i zrobiła to z klasą, łącząc styl ogrodu formalnego z motywami zaczerpniętymi z natury. Na ,,Ogrodowisku" są wątki i posty przybliżające ten typ ogrodów. Wystarczy trochę własnej inwencji twórczej, aby znaleźć się w świecie jaki stworzyła dla siebie Sylwia.
Sylwio. Zdejmuję czapeczkę i chylę czółko najniżej jak tylko mogę.
Pozdrawiam.

Dziękuję, dziękuję za ten słowny prezent Rany jakie to miłe !!!
Syla 18:22, 16 lut 2015

Zielona napisał(a)
Nie wiem, czy nie zimuje, Sylwia. Pamiętam białą gaurę w ogrodzie Domi. Wyglądała pięknie. Fajna, eteryczna roślinka.

Ania ma ją u siebie ale wydaje mi się , że nie zimuje... no chyba , że zima będzie uprzejma i łagodnie obejdzie się z roślinami ... Stipy w donicach nic sobie z zimna nie robią , wyglądają dobrze to może i gaury dadzą radę ...
Borbetka 18:23, 16 lut 2015

Domi pisała, że z gaurą się pożegnała. Chyba jednak nie zimuje.