Już kiedyś się witałam na Twoim wątku ale pozwolisz że uczynię to jeszcze raz. Twój ogród inspiruje mnie nieustannie, dlatego chętnie go odwiedzam, tym bardziej ciesze się na nowe zdjęcia. Proszę Cię napisz jakie są Twoje obserwacje odnośnie haconechloa All Gold- czy dobrze znosi całodzienne słońce. U mnie został posadzony na takiej patelni ale małe roślinki i z 5 do zimy prztrwały tylko 2. A te co pozostały też nie wyglądają ładnie- mają całkiem suche liście- czy tak wygląda zimą i póżniej odbije? Pozdrawiam
wszystkie Rh masz piękne, ja już się czaję na zakup CW wiosną, myślę jeszcze o jakiejś odmianie o jasnoróżowych kwiatach, ale decyzji nie podjęłam, na szczęście mam zaprzyjaśnionego Szkółkarza, więc liczę, że dobrze mi doradzi.
Dzięki Ewa Odnośnie hakonechloa All Gold mogę napisać z całą świadomością , że na ostre słońce wystawiona będzie przypalana (liście robią się brązowe) ... Lubi półcień lub rozproszone światło ale nie bezpośrednie słońce ....
Na wiosnę tnę bardzo nisko .... Lubię je , nie są kłopotliwe i ładnie wyglądają , a jak mi włażą na bukszpany to pozbywam się kłopotliwych liści i układam pozostałe tak aby zdobiły a nie przeszkadzały innym sąsiadkom na grzędzie
Powtórzę za Tobą Nadal mam zatkany nos , towarzyszący uporczywy kaszel ale liczę , że kolejny dzień przyniesie poprawę , bo ja chcę na ferie!!!
Właśnie wchodząc do domu (przed momentem) , popatrzyłam na te swoje rh i ja mam posadzone 0,5m od tuj ... Także u Ciebie będzie ok A młode liście usuwam bo nie chcę swoich rh doprowadzić do dużych rozmiarów ... preferuję średni