Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

butterfly 19:39, 17 lut 2015

Na pewno się przypomnę

Dzieki
nawigatorka 20:43, 17 lut 2015

Choć bywam w Twpim ogrodzie często jeszcze sie nie przywilałam wiec czynie to teraz podziwiam tempo prac (sama takie lubię) i ich efekty. Bardzo spodobało mi sie określenie lizaków na Twoje cisy na pniu, ktore swoją droga zainspirowały mnie do poprawki jednej z moich rabat. Określenie na pewno na trwałe zagości w naszym języku ogrodowych, tak jak wymyślone przez moja straszą córkę (3,5 letnia) określenie na kulki bukszpanowe: pulpeciki
Madzenka 07:01, 18 lut 2015

Mnie rh nie lubią... Podobnie jak klony palmowe, mam za mokro .... Zalewa im korzenie
Kuba 08:37, 18 lut 2015

Musisz zmienić preferencje co do koloru nie pomogłam

No to klops. Ale jak tu zmienić preferencje kiedy ja się uparłam na żółty. No trudno, chyba dokupię tych hakone i rozstawię im parasol
Syla 09:07, 18 lut 2015

Kuba napisał(a)

No to klops. Ale jak tu zmienić preferencje kiedy ja się uparłam na żółty. No trudno, chyba dokupię tych hakone i rozstawię im parasol

Lub posadź jakieś drzewko a pod nim lub za nim hakone ? tak żeby trawka była zacieniana przez gałązki drzewa ...

Alternatywą pozostał parasol
Syla 09:10, 18 lut 2015

Madzenka napisał(a)
Mnie rh nie lubią... Podobnie jak klony palmowe, mam za mokro .... Zalewa im korzenie

Nie Ciebie a mokrej zbitej ziemi lub Twoich robaków których się pozbędziesz w tym sezonie na zawsze .... Sama dumam nad tym preparatem bo opuchlaków na elewacji nie brakowało w ubiegłym sezonie ... Gniotłam co zauważyłam ....
Zastanawiam się nad posadzeniem rh przy ścianie wodnej wraz z jakimiś dwoma drzewami ....
Syla 09:13, 18 lut 2015

nawigatorka napisał(a)
Choć bywam w Twpim ogrodzie często jeszcze sie nie przywilałam wiec czynie to teraz podziwiam tempo prac (sama takie lubię) i ich efekty. Bardzo spodobało mi sie określenie lizaków na Twoje cisy na pniu, ktore swoją droga zainspirowały mnie do poprawki jednej z moich rabat. Określenie na pewno na trwałe zagości w naszym języku ogrodowych, tak jak wymyślone przez moja straszą córkę (3,5 letnia) określenie na kulki bukszpanowe: pulpeciki

Witam Nawigatorko Lizaki i pulpeciki .... lubię to Najgorsze w ogrodzie za mną ... teraz pozostało delektować się pracą i błogim lenistwem pozdrawiam i zapraszam
Wieloszka 10:20, 18 lut 2015

Kuba napisał(a)

Wprawdzie mniej żółta, ale też intensywna w kolorze jest hakone "Aureola" i "Albostriata". Mam obie na pełnym słońcu i dają radę. Więc nie rezygnuj, wypróbuj inne odmiany, bo są równie piękne
Uti 10:33, 18 lut 2015

Sylwio czy mozesz mnie oswiecic skad masz taka piekna hustawke?
Kuba 10:47, 18 lut 2015

Wieloszka napisał(a)

Wprawdzie mniej żółta, ale też intensywna w kolorze jest hakone "Aureola" i "Albostriata". Mam obie na pełnym słońcu i dają radę. Więc nie rezygnuj, wypróbuj inne odmiany, bo są równie piękne

Dziękuję Wieloszka- sprawdzę. Do Ciebie też zaglądam po inspiracje ale coś ostatnio było cicho- może pojawią się jakieś fotki?