Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

leon60 21:43, 15 mar 2015

Czekam na foteczki
Syla 21:48, 15 mar 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
A ja znów z pytaniami Sylwio do Ciebie:
- czy werbena jest byliną i jaka wysoka rośnie? bo jest boska. Jak z nią postępujesz obcinasz, kiedy... muszę ją mieć u siebie w tym roku i w duuużych ilościach
- czy pod korą masz rozłożoną agrowłókninę, czy bezpośrednio korę kładziesz na ziemię?
- czym nawozisz bukszpany?

A informacja, że w tym roku dużych zmian u Ciebie nie będzie, to akurat dobra wiadomość, bo ja co nie zobaczę na zdjęciach to też bym chciała mieć u siebie i tak zmieniam, zmieniam... kombinuję. Zresztą ogród masz tak idealny, że o jakich zmianach mowa???

Werbena jest jednoroczną byliną , kupowałam już gotowe sadzonki . U siebie nie próbowałam jeszcze wysiewać . Liczę , że zrobią to same ....
Urosła u mnie na ok 100-120 cm wysokości (tak na oko )..
Obetnę teraz wiosną jak i wszystkie suszki

Nie mam agrowłókniny na rabatach , jedynie na placu żwirkowym...

Bukszpany do tej pory nawoziłam magiczną siłą do ogrodu -doglebowo (uniwersalny nawóz) lub florowitem dolistnie
Syla 21:49, 15 mar 2015

leon60 napisał(a)
Czekam na foteczki

Dobrze ... jak zacznę działać to będę robić telefonem bo na bateryjkę muszę jeszcze poczekać
Zielona 22:41, 15 mar 2015

Madzenka 06:45, 16 mar 2015

Syla mni chyba czyszczenie żurawek w ten weekend czeka...
Buziaki i cyknij fotki chociaż telefonem
Zielona 08:08, 16 mar 2015

I jak? Spędziłaś nockę nad tymi dekoracjami? Przyjedź, to kupimy u mnie wszystkie ozdoby i jeszcze kule kwiatowe machnę dla Ciebie z miłą chęcią

A fotki - Dziewczyny mają rację. Zrób chociaż telefonem, żebyś mogła archiwum mieć kompletne.
MAD 09:31, 16 mar 2015

Sylwia rozpływam się nad Twoją wizytówką. Bardzo często spaceruję po Twoim ogrodzie. Jest piękny, taki dopieszczony... Achhhhh...

I tez czekam na kolejne fotki.
Joaska 12:51, 16 mar 2015

powzdychałam do wizytówki ... pięknie ...
Sylwia ile razy w roku tniesz swoja trzmielinę w obwódce?? pamiętasz może co to za odmiana?
Syla 15:37, 16 mar 2015

Madzenka napisał(a)
Syla mni chyba czyszczenie żurawek w ten weekend czeka...
Buziaki i cyknij fotki chociaż telefonem

Ja może wyrobię z cięciem i czyszczeniem rabat do końca tygodnia ... Tak sobie marzę A żurawki może w między czasie jak kręgosłup nie strzeli

Działaj Marzen !!! aaaa cyknęłam fotki
Syla 15:42, 16 mar 2015

Zielona napisał(a)
I jak? Spędziłaś nockę nad tymi dekoracjami? Przyjedź, to kupimy u mnie wszystkie ozdoby i jeszcze kule kwiatowe machnę dla Ciebie z miłą chęcią

A fotki - Dziewczyny mają rację. Zrób chociaż telefonem, żebyś mogła archiwum mieć kompletne.

Spałam, mimo wszystko spałam Kusicielko , zrobię przegląd techn. samochodu i bryknę na obiecanki Dziękuję za chęci ...cmok, cmok .
Zrobiłam telefonem obiecane fotki ale wstawię w wątku bo do wizytówy się nie kwalifikują