Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Gabrysia_ 09:16, 28 kwi 2015

Zdążysz ze wszystkim na czas,ja też zawsze myślę,że sie nie wyrobie
Zresztą masz już ogród gotowy,więc tylko drobne robótki,ale wiem jak to jest,chce się mieć idealnie...choć ty juz tak właśnie masz

Melduję,że u mnie nadal susza,gdzie nie słyszę to pada,lub padało,a u mnie nic,bojam się,że jak w końcu zacznie to będzie ulewa...a tego bym raczej nie chciała!

Buziaki ślę
leon60 09:33, 28 kwi 2015

Sylwuś odnośnie materiału na zasłony masz jakieś typy ?
Syla 09:41, 28 kwi 2015

leon60 napisał(a)
Sylwuś odnośnie materiału na zasłony masz jakieś typy ?

Chciałam coś zwiewnego ale w razie potrzeby po zasłonięciu chroniącego od wiatru ... Nie mam typów , nie mam doświadczenia ... Ten materiał chciałabym również zastosować na dach huśtawki tej stojącej na żwirku bo ma goło i wesoło (wersja oryginalna potargała się)... Jedynie co wiem to chciałabym jasny popiel

Wstawiam zdjęcie altany ...
Syla 09:42, 28 kwi 2015

lindsay80 napisał(a)

A wiesz u mnie dziś też się kilka biało-zielonych rozwinęło - nie miałam czasu żeby obfocić, ale jutro to zrobię... tak sobie myślę czy to nie będzie Casablanca?

Ten mój biały to chyba exotic emperor ... ale czekam na rozwinięcie ...
Syla 09:47, 28 kwi 2015

Borbetka napisał(a)
Sylwia, etap dźwigania i ciężarów zakończony prawda? Teraz tylko pielęgnacja i smaczki. Super.

Z tych ciężkich prac to jeszcze został żwirek do rozsypania ale w tym temacie pozwolę się wyręczyć ... Reszta , czyli zakup i sadzenie drzewek w tempie zdecydowanie wolniejszym i rozmyślniejszym pozostawiam sobie na deser Ten etap prac zdecydowanie bardziej przyjemniejszy
leon60 09:49, 28 kwi 2015

Kurcze nie mam oświadczenia z materiałem na zewnątrz...
Na dach to może coś takiego jak Gosia malkul zastosowała na swojej altanie, podpytaj jej. Na pokrowce kanap szukała w zeszłym sezonie może coś podpowie
Ikea ma sporo tkanin
Syla 09:52, 28 kwi 2015

Gabrysia_ napisał(a)
Zdążysz ze wszystkim na czas,ja też zawsze myślę,że sie nie wyrobie
Zresztą masz już ogród gotowy,więc tylko drobne robótki,ale wiem jak to jest,chce się mieć idealnie...choć ty juz tak właśnie masz

Melduję,że u mnie nadal susza,gdzie nie słyszę to pada,lub padało,a u mnie nic,bojam się,że jak w końcu zacznie to będzie ulewa...a tego bym raczej nie chciała!

Buziaki ślę

Jak się nie wyrobię to trudno ... Gabrysiu , zwolniłam zdecydowanie Wczoraj wygoniła mnie do ogrodu koleżanka , która rozsypywała mi nawóz a ja zajęłam się ekobordami Otaczam się wspaniałymi ludźmi

Warzywnik już trzy razy mierzyłam i nie mogę się zabrać za rozrysowanie , ciągle mi coś nie pasuje

U mnie również sucho ale ja mam nawodnienie i tym się wspomagam ... Oczywiście po rozsypaniu nawozów muz wyręczyć się wężem ogrodowym ... Dzisiaj się zachmurzyło , mam nadzieję , że coś uda mi się jeszcze pogrzebać w ogrodzie przed ewentualnym deszczem ...

Motywuję się do dzisiejszego dnia kawą Ciśnienie jakoś nie służy
Syla 10:03, 28 kwi 2015

leon60 napisał(a)
Kurcze nie mam oświadczenia z materiałem na zewnątrz...
Na dach to może coś takiego jak Gosia malkul zastosowała na swojej altanie, podpytaj jej. Na pokrowce kanap szukała w zeszłym sezonie może coś podpowie
Ikea ma sporo tkanin

Dzięki , zapytam ... Chciałabym na komunię ale pewnie braknie mi czasu ...
Wieloszka 10:11, 28 kwi 2015

Syla napisał(a)

Aguś , Tobie nie dorównam!!! dziękuję ... Żywopłocik przy ścianie wodnej z elementem kuli złagodził kanty betonu ... Dojdzie do kuli jeszcze klon a po drugiej stronie coś wysokiego , jeszcze dumam co ... Przypuszczam , że jak odwiedzę jedno miejsce i coś mi wpadnie w oko to przywiozę Cieszy mnie ten mój ogródek ... Mnóstwo frajdy , teraz , bo jeszcze kiedyś było dużo ciężkiej pracy ... Ale Ty to wiesz

Będzie idealnie! Bardzo podoba mi się klon podsadzony kulkami różnej wielkości - będę podglądać u Ciebie, bo mój ogród nie nadaje się na takie rarytasy Szybko bym go ukatrupiła
Czasem pojawia się taki błysk -to jest TA roślina i żadna inna - na pewno coś wpadnie Ci w oko to "coś wysokiego", a my będziemy się zachwycać
Święta prawda, że im mniej ciężkich robót, tym większa frajda z ogrodu, ale... ten etap dopiero przede mną ;P Choć i tak z roku na rok jest lepiej Cieszę się, że trochę zwolniłaś tempo - ogród gotowy, teraz czas na tą frajdę
Ech, szkoda, że tak daleko mieszkamy, byłabym tą koleżanką, co Cię wyciągnęła do ogrodu na przycinanie, żeby na komunię było wymuskane
MiraR 11:19, 28 kwi 2015

Sylwia czy linie kroplujące na rabatach czymś ściółkujesz? Korą,kompostem? Czy raczej niczym i rośliny zasłaniają w miarę rozrastania?