Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 08:20, 04 lut 2013

kaisog1 napisał(a)
Ela to ty rewolucje planujesz??? a plana masz???

Gosiu od Kubusia przecieź choćby mi walec po nogach jeżdził to ja takiego pięknego planu jak Twój nie narysuję ... I poza tym ,cóż to za rewolta na 30m2... Niech się skupię : ściana wodna , drewutnia do przeróbki, grupa donic na tarasie nooo i ciutek przedogródek zmodyfikować... Ajjjjjaj .. Całkiem sporo jak na jeden rok ale to plan optimum... Na dodatek moja drewutnia pęka w szwach od drewna , którego palić nie możemy bo od razu syn chory.. No i nie wiem co złego będzie.. Po raz kolejny to drzewo przerzucać ... Aaaa... Jeszcze o formowaniu mojego wiąza camperdowniii zapomniałam .. Ale to taki drobiazg kosmetyczny
baraga1904 08:34, 04 lut 2013

...Elu, czytam że....wspaniałe masz plany na ten rok...i hortensji poszukujesz...no powiem ci że tez mam taka hortenskowa zgwozdkę bo mam w projekcie hori której nie ma w najbliższych szkołkach...i jak by co to albo sporowadza albo kupowac w sklepie internetowym...o ile znajdę
...nazywa się Hydrangea paniculata `Dart`s Little Dot"...jak byś gdzies widziała...daj cynka....
...co do mudżina...kiedys jeden mnie podrywał...a ja byłam w szoku...hihihi...
ZbigniewG 08:48, 04 lut 2013

gierczusia napisał(a)
Zbyszek jakiś śnieg z krainy deszczowców mi doniósł , że masz tę białą hostę... W związku z tym , prośbę wielgaśną mam .. Czy mógłbyś wpaść do mnie i napisać o tej diablice .. Podobno kapryśna , podobno słoneczko lubi i lubi zielenieć ..

Ela wszystko prawda(co zostawiłem w cytacie)
kapryśna lubi słońce w początkowej fazie ale trzeba czuwać bo z chwilą prostowania liści może je przypalić, czasami zanika i nowe liście mogą wyjść zielonkawe i dopiero na następną wiosnę wyjdzie biała

Agnieszka- "Hydrangea paniculata `Dart`s Little Dot"...jak byś gdzies widziała...daj cynka."
według mnie jeżeli to ma być kolejna z kilkunastu to można szukać(do kolekcji), nie wiem jakie masz plany ale jeżeli mała i zgrabna to np Bobo o wiele ładniejsza
baraga1904 08:52, 04 lut 2013

ZbigniewG napisał(a)

Agnieszka- "Hydrangea paniculata `Dart`s Little Dot"...jak byś gdzies widziała...daj cynka."
według mnie jeżeli to ma być kolejna z kilkunastu to można szukać(do kolekcji), nie wiem jakie masz plany ale jeżeli mała i zgrabna to np Bobo o wiele ładniejsza

...tak Zbysiu...mała do 1 metra i zgrabna...Szukam Bobo
...znam kogoś o takim przezwisku..hihihi dzięki...
gierczusia 08:58, 04 lut 2013

baraga1904 napisał(a)
....no powiem ci że tez mam taka hortenskowa zgwozdkę bo mam w projekcie hori której nie ma w najbliższych szkołkach...i jak by co to albo sporowadza albo kupowac w sklepie internetowym...o ile znajdę
...nazywa się Hydrangea paniculata `Dart`s Little Dot"...jak byś gdzies widziała...daj cynka....

Haha Aguś chyba szukamy tej samej hortensji bo ja też malusią potrzebuję i biała... oczywiście ,że jak będę widziała to dam znać.. A internetowego sklepu nie masz jakiegoś sprawdzonego ?? Bo ja niestety nie mam

A ten mudżin ??? Fajny był ??
gierczusia 09:02, 04 lut 2013

ZbigniewG napisał(a)

Zbyszek jakiś śnieg z krainy deszczowców mi doniósł , że masz tę białą hostę... W związku z tym , prośbę wielgaśną mam .. Czy mógłbyś wpaść do mnie i napisać o tej diablice .. Podobno kapryśna , podobno słoneczko lubi i lubi zielenieć ..

Ela wszystko prawda(co zostawiłem w cytacie)
kapryśna lubi słońce w początkowej fazie ale trzeba czuwać bo z chwilą prostowania liści może je przypalić, czasami zanika i nowe liście mogą wyjść zielonkawe i dopiero na następną wiosnę wyjdzie biała

Dzięki Zbyszku więc zmiana planu .. Bo ta hosta miała w donicy być .. A jak ona zanika , to niech sobie zanika... Ale nie u mnie

I za kilka słów o horti teź dzięki bo mnie się już te wszystkie odmiany pokręciły
baraga1904 09:02, 04 lut 2013

gierczusia napisał(a)

....no powiem ci że tez mam taka hortenskowa zgwozdkę bo mam w projekcie hori której nie ma w najbliższych szkołkach...i jak by co to albo sporowadza albo kupowac w sklepie internetowym...o ile znajdę

Haha Aguś chyba szukamy tej samej hortensji bo ja też malusią potrzebuję i biała... oczywiście ,że jak będę widziała to dam znać.. A internetowego sklepu nie masz jakiegoś sprawdzonego ?? Bo ja niestety nie mam

A ten mudżin ??? Fajny był ??

...mudżin czarny jak smoła...hihihi ale strasznie sympatyczny i wesoły człowiek...studiował na naszej Polibudzie...
...mam stronke
http://www.futuregardens.pl/hortensja-bukietowa-bobo-hydrangea-paniculata-bobo.html

ze Śląska firma..i Zbysiu podpowiedział mi tez taka fajną horti...BOBO...
gierczusia 09:05, 04 lut 2013

baraga1904 napisał(a)

...tak Zbysiu...mała do 1 metra i zgrabna...Szukam Bobo
...znam kogoś o takim przezwisku..hihihi dzięki...

Nooo to co Aguś bobo bobo ??? ... Future ją mają .. A to blisko
Daneczka69 09:05, 04 lut 2013

Dzień dobry bardzo, Eluś

A Ty już skoro świt kombinujesz ogrodowo melduję się na posterunku - uwaga, będę podglądać

Wszystkiego miłego
gierczusia 09:06, 04 lut 2013

Pisałyśmy w tym samym czasie i na ten sam temat czy Twój nick jest związany z datą urodzin ???