Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

GosiaJoanna 15:07, 04 lut 2013

gierczusia napisał(a)
Gosiu a Ty też chcesz jakąś kompozycję z hostą ??

Nio ja już dawno na tę białą się czaję ale zakupię chyba tę co Zbynio poleca, będę u mojej Mamy na wiosnę a tam w Starym Polu są targi ogrodnicze to może ją znajdę
gierczusia 15:09, 04 lut 2013

Ogólnie jestem z ostrokrzewu bardzo niezadowolona... Słabiutko rośnie , bardzo przemarza , nie chce się regenerować a miał być taką fajną ozdobą ... Bo ja lubię roślinki o ozdobnych liściach
gierczusia 15:14, 04 lut 2013

GosiaJoanna napisał(a)

Gosiu a Ty też chcesz jakąś kompozycję z hostą ??

Nio ja już dawno na tę białą się czaję ale zakupię chyba tę co Zbynio poleca, będę u mojej Mamy na wiosnę a tam w Starym Polu są targi ogrodnicze to może ją znajdę

Ja też bardzo chciałam tą białą .. Ale jak zobaczyłam zdjęcie u Zbyszka ( a ta hosta tam normalnie boroka ) to sobie pomyślałam : jak nawet u Zbyszka ona tak słabiutko wygląda , to u mnie ona za długo nie pociągnie

I tak poza tym , to nie lubię kapryszących roślin .. Dbam o nie , ale znowu bez przesady ... Ten mój szpanerski buk purpurea pendula to powinien bon stop czkawkę mieć, bo stałe na niego narzekam.. I wiecznie pryskanie , mszyce inksze robale ... Normalnie 100 światów z nim mam
Zeta 15:45, 04 lut 2013

gierczusia napisał(a)

Dziewczyny szalejecie .....żebym z samego rana tyle musiała nadrabiać....ehhhh....dobrze że kawusia na stole ...dałam radę....pozdrawiam .......

Noo Zetko ...teraz już może wiesz , co myśmy u Ciebie przeżywali ... a ja przy Tobie to hiper anemik jestem

A tak a propos tej horti .. Wiesz ,że jednak są zdania ,że bobo jest lepszejsza ??? Co Ty na to ? Boooo jeszcze nic nie kupiłam ..

No właśnie czytałam u was że ta bobo wam sie bardzoej podoba .....no niewiem ona bardzo podobna do limli jest tylko mniejsza a darts little dot zupełnie inne kwiaty ma ....no chyba kwestia gustu.......boooooszzzz i znowu nastukałyście tyle stron....??????
gierczusia 19:25, 04 lut 2013

Zetko bo my non stop jakowyś temat wałkujemy .. A jak tematu nie ma , to wałkujemy się nawzajem
baraga1904 19:30, 04 lut 2013

gierczusia napisał(a)
Ogólnie jestem z ostrokrzewu bardzo niezadowolona... Słabiutko rośnie , bardzo przemarza , nie chce się regenerować a miał być taką fajną ozdobą ... Bo ja lubię roślinki o ozdobnych liściach

...kuzynka ma gigantyczna kule ostrokrzewu...nic nie przemarza, krzak jest cięty... byłam przed świętami i go oglądałam dokładnie...no nie wiem dlaczego...aha...stoi przed domem centralnie na trawniku...
gierczusia 19:47, 04 lut 2013

Kurczę Aguś nie wiem .. U mnie jest osłonięty przy drewutni i przy tujach ... Może to kwestia odmiany
Gosiniak 20:52, 04 lut 2013

O, widzę że znów bobo na tapecie, właśnie od Agnieszki (Baraga) wracam i jej już to pisałam, ale się powtórzę, żeby nie było, że ktoś jakieś względy większe ma
Kupowałam swoje bobo ze sklepu ogrodniczego w Zielonej Górze, który sprowadza towar od:
http://www.duetsj.com.pl/
Jak wejdziesz na stronę tam jest sklep internetowy, jednak tam jej nie widziałam, nie wiem dalczego, bo w ofercie produkcyjnej mają bobo w bardzo dobrej cenie 19 zł- tyle że to hurtowa cena, ja kupowałam za 25- i to też była w zeszłym roku dobra cena.
W futuregardens w zeszłym roku były i ogólnie ten sklep polecam, jednak tam cena była znacznie wyższa, sztuka kosztowała 54 zł. Nie wiem jak w tym roku będzie, może trochę spuszczą, bo ta cena to trochę zaporowa jest z ważywszy na to iż hurtowo można ją za 19 kupić.
Reasumując jak byś nigdzie nie znalazła koło siebie lub w dobrej cenie radzę zadzwonii do tego duet, może dodadzą do swojego sklepu internetowego i wtedy znacznie taniej wyjdzie.
Gosiniak 20:56, 04 lut 2013

A i zgadzam się z Zetą- ile można stron na karammmbę w jeden dzień nastukać
Madziarzeszow 21:07, 04 lut 2013

Ojej czy piszecie o funki white ? ,że taka kapryśna dama? i nie chce rosnąć?
Bo ja właśnie na jesień ją zakupiłam i jestem ciekawa co wyjdzie i czy w ogóle wyjdzie.....