...Elu, czytam że....wspaniałe masz plany na ten rok...i hortensji poszukujesz...no powiem ci że tez mam taka hortenskowa zgwozdkę bo mam w projekcie hori której nie ma w najbliższych szkołkach...i jak by co to albo sporowadza albo kupowac w sklepie internetowym...o ile znajdę
...nazywa się Hydrangea paniculata `Dart`s Little Dot"...jak byś gdzies widziała...daj cynka....
...co do mudżina...kiedys jeden mnie podrywał...a ja byłam w szoku...hihihi...
Piekna horti to nowość ja kupiłam w zeszłym roku ma superaśne kwiatostany...
Zbyszek jakiś śnieg z krainy deszczowców mi doniósł , że masz tę białą hostę... W związku z tym , prośbę wielgaśną mam .. Czy mógłbyś wpaść do mnie i napisać o tej diablice .. Podobno kapryśna , podobno słoneczko lubi i lubi zielenieć ..
Ela wszystko prawda(co zostawiłem w cytacie)
kapryśna lubi słońce w początkowej fazie ale trzeba czuwać bo z chwilą prostowania liści może je przypalić, czasami zanika i nowe liście mogą wyjść zielonkawe i dopiero na następną wiosnę wyjdzie biała
Agnieszka- "Hydrangea paniculata `Dart`s Little Dot"...jak byś gdzies widziała...daj cynka."
według mnie jeżeli to ma być kolejna z kilkunastu to można szukać(do kolekcji), nie wiem jakie masz plany ale jeżeli mała i zgrabna to np Bobo o wiele ładniejsza
Jaki śnieg a do tego z krainy deszczowców heheheh to ja tylko hehehhe pilna studentka Ogrodowiska
Dzięki za wsparcie Anioły Wy moje dobrze ,ze mnie teraz nie widzicie ... Wyglądam , jakbym jednę stroną buzi żuła 10 gum balonowych ... A na dodatek to wcale tej części twarzy nie czuję
Nie wiem czy pamiętacie jak Wam opowiadałam o zabawnych osłonkach do roślin w Casto są różnistych wielkości i z różnym nadrukiem ..wyobrażcie sobie swój ogród zimą z takimi postaciami : mniejszymi , większymi ... Wiem ,zdjęcie słabe... Ale nie mogłam się powstrzymać ... Spróbuję odwrócić nie wiem czy mi się uda ...jak nie to z góry sorry za odrobinkę gimnastyki
Gosiu od Kubusia przecieź choćby mi walec po nogach jeżdził to ja takiego pięknego planu jak Twój nie narysuję ... I poza tym ,cóż to za rewolta na 30m2... Niech się skupię : ściana wodna , drewutnia do przeróbki, grupa donic na tarasie nooo i ciutek przedogródek zmodyfikować... Ajjjjjaj .. Całkiem sporo jak na jeden rok ale to plan optimum... Na dodatek moja drewutnia pęka w szwach od drewna , którego palić nie możemy bo od razu syn chory.. No i nie wiem co złego będzie.. Po raz kolejny to drzewo przerzucać ... Aaaa... Jeszcze o formowaniu mojego wiąza camperdowniii zapomniałam .. Ale to taki drobiazg kosmetyczny
A masz "podkład" zrobiony? Zarys rabat? Widziałam, że masz tam rabate podwyższoną z piaskowca chyba... zostawiasz ja? Spis roslin??
A masz "podkład" zrobiony? Zarys rabat? Widziałam, że masz tam rabate podwyższoną z piaskowca chyba... zostawiasz ja? Spis roslin??
Gosinku ponieważ mieszkam w szeregówce , to mam dwie sprawy na głowie : przód i tył ... Z tylu , czyli od strony salonu i ogrodu właściwego nie planuję na razie żadnej rewolucji roślinej ... Muszę w pierwszej kolejności zadbać o wygrodzenie się z powodu tego domu weselnegoi to jest mój priorytet ... A potem ta drewutnia ... Która ma się przemienić w cudowną świątynię dumania z zielonym dachem...a reszta... Achhh zobaczymy
Tak więc podwyższona rabata , o którą pytasz pozostanie w stanie nietkniętym ( ewentualnie jakaś kosmetyka )