Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 20:53, 11 mar 2013

asc napisał(a)
Żuraweczka to krzyżówka tiarelli z żurawką i nie wytwarza nasion.

Żurawka (Heuchera)– rodzaj roślin należący do rodziny skalnicowatych. Liczy ok. 50 gatunków występujących w naturze w Ameryce Północnej.

Tiarella (Tiarella L.) – rodzaj roślin należący do rodziny skalnicowatych. Należy do niego kilka gatunków występujących dziko w Ameryce Północnej i Azji.

Tiarella i żurawka są z jednej rodziny.... a żuraweczka mieszanka w tej rodzinie...

Aniu .. Dzięki bardzo .. I znów jestem mądrzejsza .. Ale mam jeszcze takie pytanko dodatkowe ... Czy je jakoś można rozróżnić ??..... Nooo , na pierwszy rzut oka ??...bo jak patrzałam u Ciebie na zdjęcia to widziałam,że różnica w wyglądzie po zimie była zatrważająca.. Chyba żurawki gorzej.. Dobrze pamiętam ?
JulkAd 20:57, 11 mar 2013

asc napisał(a)
Żuraweczka to krzyżówka tiarelli z żurawką i nie wytwarza nasion.

Żurawka (Heuchera)– rodzaj roślin należący do rodziny skalnicowatych. Liczy ok. 50 gatunków występujących w naturze w Ameryce Północnej.

Tiarella (Tiarella L.) – rodzaj roślin należący do rodziny skalnicowatych. Należy do niego kilka gatunków występujących dziko w Ameryce Północnej i Azji.

Tiarella i żurawka są z jednej rodziny.... a żuraweczka mieszanka w tej rodzinie...

Jak nic skarbnica wiedzy
gierczusia 20:58, 11 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)
Gierczusiu co tak mało wpisów dzisiaj u Ciebie na bieżąco jestem.
Potwierdzam że futuregardens jest drogie ale wybór hortensji mają bardzo duży. Ogródkroton mam we Wrocławiu więc zamawiam przez net i osobiście odbieram towar macany

No widzisz Madzenko ... Kryzys , po prostu , kryzys .... Nie wiem czemu to tak jest ale sama też jestem jakaś umęczona ostatnimi czasy i nie nadążam w wielu wątkach , które bardzo lubię.. Może Inni też tak mają ?

Tak sobie już plan obmyśliłam że hortkę może kupię w future a reszty będę szukała w necie.. W sumie mam też Żurka w okolicy a i takie no name -y też są .... Więc na spokojnie sobie to wezmę ...... Tylko jak u diabła mam to zrobić ,skoro mnie już łapki świeźbią ,żeby cosik kopać , ciąć i przesadzać
gierczusia 21:00, 11 mar 2013

JulkAd napisał(a)

Jak nic skarbnica wiedzy

Nooo Skarbnica ..,,, mnie jak nie Anka ratuje , to Bogdzia .. ... To moja Ekipa Ratunkowa

Ileż ja się stale rzeczy dowiaduję .. O których nawet nie wiedziała, ,że ich nie wiem ....
JulkAd 21:02, 11 mar 2013

Ela mnie, aż nosi w środku...bojem siem, że jak ciepło przyjdzie to żebym od razu nie przesadziła, bo siem kręgosłup obrazi
gierczusia 21:07, 11 mar 2013

JulkAd napisał(a)
Ela mnie, aż nosi w środku...bojem siem, że jak ciepło przyjdzie to żebym od razu nie przesadziła, bo siem kręgosłup obrazi

Ten sam problem mam ... Ale Gosia Joanna masażyk proponuje , to może się załapiemy ??....

Ale też widziłam u kogoś włochatego masaźystę ( .. Wiewiórkę mam na myśli ,żeby nie było )... Więc zawsze tak możemy się poratować , jak dramat będzie
Loosiuu 21:14, 11 mar 2013

Współczuję zimy Ciekawa kapusta
JulkAd 21:16, 11 mar 2013

gierczusia napisał(a)

Ten sam problem mam ... Ale Gosia Joanna masażyk proponuje , to może się załapiemy ??....

Ale też widziłam u kogoś włochatego masaźystę ( .. Wiewiórkę mam na myśli ,żeby nie było )... Więc zawsze tak możemy się poratować , jak dramat będzie

Ja jak proszę mojego eMa o masaż to mówi, że po kij do basball'a musi iść...muszę poszukać tego włochatego masażysty
gierczusia 21:21, 11 mar 2013

Łoosiuu napisał(a)
Współczuję zimy Ciekawa kapusta

Dzięki Filip za wyrazy współczucia .., tą zimę to pal sześć ,ale ten brak snieguuuuu, ajjjjajjj

Kapusty wcześniej u mnie nie widziałeś ??... Na wczasach się w niej " zakochałam"... Były tam zarąbiste rabaty z białą i różową ... A z kosodrzewinką jak ślicznie wygląda ..
gierczusia 21:24, 11 mar 2013

JulkAd napisał(a)

Ja jak proszę mojego eMa o masaż to mówi, że po kij do basball'a musi iść...muszę poszukać tego włochatego masażysty

Ja Mu dam kij do baseballa .. ... Włochacz był chyba u Anki Asc , ale ten gościu w różowym fartuszku też podobno masuje ... Wiesz o którego chodzi ??