Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 14:35, 11 mar 2013

Bardzo lubię takie świąteczne przygotowania oraz takie świąteczne " dziabągi "... To hasełko made in " mój Teść )

Ostatnio w Parktiku kupiłam za śmieszne pieniądze zdefektowane resztki z ubiegłego roku

Prawie jak " szklane jajca ".... Nie dajcie zwieść się zdjęciu .. One mają 3 cm średnicy .. I były w nich jakieś poprzyklejane stworzenia ale część odpadło .... I dzięki Bogu

gierczusia 15:18, 11 mar 2013

Bea napisał(a)
Dziękuję bardzo za życzenia i również życzę wszystkiego najlepszego.

Trochę spóźnione za co przepraszam.

Miłego tygodnia; mam nadzieję, że u nas mrozu nie będzie.

Ach Beatko ... Nie ma za co przepraszać ... Ja też życzę miłego tygodnia i nie wiem ,co z tym mrozem bo zaczyna padać śnieg i mam nadzieję ,że na tym podobieństwo do prognozy pogody się zakończy ... Tylko nie -14 !!!
gierczusia 15:20, 11 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)

Horti zamwiałam w ubiegłym roku w
fuchsiahybrida.pl

futuregardens.pl

W tym drugim bardzo duży wybór

I zamwiałam w ogrodkroton.pl (płatność za pobraniem to wtedy szybko zrealizują)

Madzenko .. Dzięki za namiary na sprawdzone sklepy internetowe.. Future znam , bo mam w miarę blisko ( znów moja dusza " macacza " się odezwała )... Ale reszty nie .. Muszę przejrzeć ofertę w takim razie .. Jeszcze raz dzięki
gierczusia 15:22, 11 mar 2013

Kindzia napisał(a)
Gierczusia! W Pisarzowicach masz od wyboru do koloru hortusi, jakie tylko dusza zamarzy Blisko masz, mnie odwiedzisz

Kaśku .., wyobraź sobie ,że ja jeszcze w Pisarzowicach nie byłam ,za to do Żurka w Świetklańcu mam z roboty 20 min autem a tam jest teź fajnie i jest ogród pokazowy .,,

Ale jeśli będę się wybierała do Pisa do chętnie z zaproszenia na kawusię skorzystam .. Za które też dziękuję
Gosiniak 18:33, 11 mar 2013

W futurgardens też kupowałam i mogę polecić, tyle że drogo mają, najlepiej na miejscu się rozejrzyj.
Do Wrocka nie jadę, bo koło siebie znalazłam
Ciekawe czy takie ładne będą jak te Madżenki, pozdrówka
gierczusia 19:31, 11 mar 2013

Gosiniak napisał(a)
W futurgardens też kupowałam i mogę polecić, tyle że drogo mają, najlepiej na miejscu się rozejrzyj.
Do Wrocka nie jadę, bo koło siebie znalazłam
Ciekawe czy takie ładne będą jak te Madżenki, pozdrówka

Gośku ... A cena u Ciebie teź atrakcyjna ?

Ja się jeszcze po szkółkach nie wybierałam .. Jakoś w ty zimnie mi się nie chce ... Czekam na ocieplenie ... I na buksiki w lidlu
Kindzia 19:36, 11 mar 2013

Ja u Żurka nie byłam, a też niedaleko mam W tym roku pojadę zobaczyć.
gierczusia 19:41, 11 mar 2013

Kindzia napisał(a)
Ja u Żurka nie byłam, a też niedaleko mam W tym roku pojadę zobaczyć.

.. Noo to wtedy Ty się melduj ... Kawcię razem zaliczymy , ok ??
Mala_Mi 19:56, 11 mar 2013

Żuraweczka to krzyżówka tiarelli z żurawką i nie wytwarza nasion.

Żurawka (Heuchera)– rodzaj roślin należący do rodziny skalnicowatych. Liczy ok. 50 gatunków występujących w naturze w Ameryce Północnej.

Tiarella (Tiarella L.) – rodzaj roślin należący do rodziny skalnicowatych. Należy do niego kilka gatunków występujących dziko w Ameryce Północnej i Azji.

Tiarella i żurawka są z jednej rodziny.... a żuraweczka mieszanka w tej rodzinie...

Madzenka 20:02, 11 mar 2013

Gierczusiu co tak mało wpisów dzisiaj u Ciebie na bieżąco jestem.
Potwierdzam że futuregardens jest drogie ale wybór hortensji mają bardzo duży. Ogródkroton mam we Wrocławiu więc zamawiam przez net i osobiście odbieram towar macany