Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 19:44, 10 maj 2013

Julciu.. Już po maturze ??.. Odetchnęłaś Bidulko ??.. Poziom stresu to chyba dIś już mialaś max ??

Wiesz , jak to ze mną jest .. Mówisz - masz .. Jeśli tylko jest to w zasięgu moich możliwości .. Więc proszę , kostka wyłożona... .. Obok trawa która miała pzreprowadzkę ięc wyglada masakrycznie .. No i tylko rodek i pieris i jałowce sa wkopane , reszta czeka aż siem nad nimi zlituję ... U podnóża wiciokrzewu najlepszejsza ochłodzenie dla jego nóg .. Bo sprawdziłam na moim, że one lubią jak powojniki - zimne nogi , gorąca głowa .. Tak więc póki tam nic nie rośnie to leży worek z ziemia .. A wiciowi w to graj

gierczusia 19:46, 10 maj 2013

A czy Wam może wiadomo , na temat nawożenia rodków w czasie kwitnienia ???.. Czy wzmożyć zasilanie nawozami czy zaprzestać ????
Bo nie wiem .. Ratujcie
JulkAd 19:55, 10 maj 2013

gierczusia napisał(a)
Julciu.. Już po maturze ??.. Odetchnęłaś Bidulko ??.. Poziom stresu to chyba dIś już mialaś max ??

Wiesz , jak to ze mną jest .. Mówisz - masz .. Jeśli tylko jest to w zasięgu moich możliwości .. Więc proszę , kostka wyłożona... .. Obok trawa która miała pzreprowadzkę ięc wyglada masakrycznie .. No i tylko rodek i pieris i jałowce sa wkopane , reszta czeka aż siem nad nimi zlituję ... U podnóża wiciokrzewu najlepszejsza ochłodzenie dla jego nóg .. Bo sprawdziłam na moim, że one lubią jak powojniki - zimne nogi , gorąca głowa .. Tak więc póki tam nic nie rośnie to leży worek z ziemia .. A wiciowi w to graj

Odetchnę naprawdę po wynikach....dzisiaj było gorzej, Młody liczył na trochę więcej, ale mam nadzieję, że nadrobi fizyką rozszerzoną i wczorajszym angielskim rozszerzonym (ten poszedł optymistycznie) ....

Ja też łatałam trawę, ale Twoja zdecydowanie lepiej wygląda od połatanej mojej...ona chyba czasu potrzebuje więcej na aklimatyzację ...na rabatce już coś widać...ciekawa jestem końcowego efektu...pomysł na osłonięcie nóg ogólnodostępny... też skorzystam na swojego powojnika dopóki róże okrywowe nie przyjdą....
gierczusia 19:59, 10 maj 2013

Julciu.. Nie martw się , wszystko będzie dobrze ..,

Ja właśnie chciałam mu w nogach derenia posadzić ale nie wiem , czy te zimne nogi to mają by tylko latem czy zimą też.. Bo jeśli zimą teź , to dereń odpada z powodu zrzucania liści ..

Może ktoś cosik podpowie ??..

Przedtem rósł z nogami zaśloniętymi bergenią i kiścieniem no i było mu tam Fantastiko

A trawa znów była przekładana wczoraj ...
JulkAd 20:05, 10 maj 2013

co Ty tą trawę tak męczysz...no ja myślę, że tu chodzi raczej o letnie zimne nóżki, żeby słońce w korzonki nie paliło...tak myślę, ale nie wiem czy dobrze
gierczusia 20:15, 10 maj 2013

.. Z tym męczeniem ;., to była jazda .. Gdzieś u kogoś czytałam ,że trzeba uwaźać na poziom ziemi jak się zrywa darń , bo ona jest gruba i ten ktoś miał potem schodek na wyższe piętro .. Tak więc ja , pomna przestrogi zrobiłam niżej .... Ale... Za bardzo " niżej ".., no i miałam .. Zejście do piwnicy ... W międzyczasie zabrakło mi ziemi .. Więc musiałam dokupić i na nowo podnosić, dopsypać i kłaść .. Stąd te kolejne męczenie
stychaz 20:26, 10 maj 2013

gierczusia napisał(a)
A czy Wam może wiadomo , na temat nawożenia rodków w czasie kwitnienia ???.. Czy wzmożyć zasilanie nawozami czy zaprzestać ????
Bo nie wiem .. Ratujcie

Nawozić tak przynajmniej pisze na moim nawozie do Rh
JulkAd 20:31, 10 maj 2013

gierczusia napisał(a)
.. Z tym męczeniem ;., to była jazda .. Gdzieś u kogoś czytałam ,że trzeba uwaźać na poziom ziemi jak się zrywa darń , bo ona jest gruba i ten ktoś miał potem schodek na wyższe piętro .. Tak więc ja , pomna przestrogi zrobiłam niżej .... Ale... Za bardzo " niżej ".., no i miałam .. Zejście do piwnicy ... W międzyczasie zabrakło mi ziemi .. Więc musiałam dokupić i na nowo podnosić, dopsypać i kłaść .. Stąd te kolejne męczenie

A to już wszystko rozumiem...ale chyba bardziej niż trawnik to siem sama pomęczyłaś przy przekładaniu...bo on pieruńsko ciężki, nawet po kawałku
gierczusia 20:48, 10 maj 2013

stychaz napisał(a)

Nawozić tak przynajmniej pisze na moim nawozie do Rh

Dzieki Justynko .. Dawno Cię u mnie nie było ... Wszyscy taraz tacy zabiegani .. Fajnie że zagladnęłaś .. i jeszcze pomogłaś ..,Buziam gorąco
gierczusia 20:50, 10 maj 2013

JulkAd napisał(a)

A to już wszystko rozumiem...ale chyba bardziej niż trawnik to siem sama pomęczyłaś przy przekładaniu...bo on pieruńsko ciężki, nawet po kawałku

Noooo ... Śmialam się nawet ,że się mogę bez schylania po kostkach drapać ... Tzn . Mam łapska długaśne jak gorilla

Bez Chłopa , ani rusz