Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

monitka 21:58, 09 maj 2013

Ela dzięki za obrazowy opis ja sobie sprawiłam do kolan ale wolałabym do cycków

Co do skalnicy to u mnie nie była jakoś specjalnie dopieszczana. Raczej jej nie podlewałam systematycznie. W wielu miejscach u mnie rosła, na patelni także. Zimę dobrze znosi. Nie wiem kiedy ale ma taki okres kiedy jest trochę podsuszona i wtedy nie wygląda ciekawie ale ogólnie szybko sie odbudowuje i po podsuszeniach nie ma śladu.
gierczusia 21:59, 09 maj 2013

Magda70 napisał(a)
O rany julek...jak Ty pędzisz...ufff dogoniłam Cię
Kostka granitowa już ułożona??

Madziu obrzeże ułożone ... Ale dopiero przed momentem skończyliśmy .. Tzn . eM skończył (.. Ja już tak jak w PRL-u .. wszystko w liczbie mnogiej ).. Ale jest już ciemno jak nie powiem gdzie i u kogo , więc jutro obfocę .. Mam nadzieję że jeszcze wytrzymacie ...

A co pod nogi rodkowi ?? .. Trawki ?? Kostrzewy dla kontrastu ??
aga_k 22:00, 09 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)

Czy odwołałyscie Kapiasów 8.06? Bo się konkurencyjna impreza szykuje.

Czy ten termin spotkania jest aktualny?
gierczusia 22:02, 09 maj 2013

monitka napisał(a)
Ela dzięki za obrazowy opis ja sobie sprawiłam do kolan ale wolałabym do cycków

Co do skalnicy to u mnie nie była jakoś specjalnie dopieszczana. Raczej jej nie podlewałam systematycznie. W wielu miejscach u mnie rosła, na patelni także. Zimę dobrze znosi. Nie wiem kiedy ale ma taki okres kiedy jest trochę podsuszona i wtedy nie wygląda ciekawie ale ogólnie szybko sie odbudowuje i po podsuszeniach nie ma śladu.

Bardzo mi siem podobają te nasze miary

Dzięki Moniu za info o skalnicy .. Mam nadzieję ,że jednak u mnie na dachu wytrzyma .. Bo ma ładne kwiatuszki i bardzo by, się cieszyła widząc je na daszku

Buziam gorąco
gierczusia 22:03, 09 maj 2013

aga_k napisał(a)

Czy ten termin spotkania jest aktualny?

Ja nic nie odwoływałam i pierwsze słyszę o jakiejś drugiej imprezie.. Zresztą dużo ludzi się do Kapiasów szykuje i ja w sumie też

A więc aktualny
gierczusia 22:05, 09 maj 2013

Zmykam Dziewczynki , bo mnie ten ogród dziś wykończył ... Buziam wieczornie , bawcie się dobrze , piszcie co ztą niby drugą imprezą ...,
anna_g 22:19, 09 maj 2013

Hmmm no właśnie .... odwołane by miało być??? U Kapiasów? Nie kcem odwołane...

Ela nadrobiłam zaległości - jakby mnie tydzien nie było. Teraz sobie skopiuję do siebie sposób na mszyce oki? Zresztą poszłaś sobie to i tak skopiuję bo to ważna rzecz jest
Pozdrawiam - zmęczona jestem okrutnie więc też znikam, buziole
ka1sia 22:24, 09 maj 2013

gierczusia napisał(a)
Zmykam Dziewczynki , bo mnie ten ogród dziś wykończył ... Buziam wieczornie , bawcie się dobrze , piszcie co ztą niby drugą imprezą ...,

No to zmykaj, odpoczywaj, dobrej nocki
Madzenka 22:55, 09 maj 2013

Ela to na razie się nie fatyguj, popatrzę u mnie na stożki do cycków, bo te większe za drogie
atena35 23:02, 09 maj 2013

gierczusia napisał(a)

To ja mam do nich zdecydowanie dalej .. Nie patrzyłam na licznik kilometrów ale jadę tam dobre 45 min i to zdrowej jazdy , bo mieszkam w Rudzie

Wyobraź sobie ,że nie byłam jeszcze na giełdzie w Tychach, więc tu teź Ci nie pomogę... Zapytaj może Beatę z wątku " w miniformacie "., jest nawet Jej post troszku wyżej na tej stronie .. Może Ona Ci pomoże w kwestii giełdy w Tychach

Ja mieszkam w Zabrzu, od strony Tarnowskich Gór.
Też nie patrzę na licznik, sprawdziłam w google mapy