Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

Gosiniak 18:08, 18 sty 2013

gierczusia napisał(a)

Ela - indywidualnie odpowiadam
Incrediball zakupiona w ilości 5 szt dopiero późną wiosną 2012. Zatem była słabiutka, malutka i się pokładała. Na dodatek mróz majowy jej liście przymroził.
Marzenko dzięki za personalizację odpowiedzi ... Ktoś napisał ,że i tak incrediball jest za duża do pojemnika i mam sobie dać z nią spokój , a skupić się na jakiejś karłowatej odmianie np. Little lime ... Co Ty na to ?? Ps. Piękne fotki z nart pozdrawiam

Gierczusia ja mam karłową hortensję bobo, u mnie pierwszy sezon, nadaje się do pojemników, bo jest miniaturką, pięknie kwitnie na biało, wcześniej zakwita od Limki, bardzo polecam, jak do tej pory jestem z niej bardzo zadowolona, bo też zależało mi na małym rozmiarze, a tej Little lime niestety nie mam, więc nie pomogę.
Gosiniak 18:09, 18 sty 2013

Idę czytać dalej, bo mam u Ciebie zaległości
gierczusia 18:30, 18 sty 2013

Juzia_G napisał(a)
W tej olympii nawet niezłe mają.... pokażę jeszcze jedną jakby się komuś po stronie nie chciało chodzić
i tania
ojjj Justynko ... Namieszałaś w mojej głowie ..... ( tak jak w tej piosence ) piękne te ciurkadełka w tej Olimpii ... Jeszcze na oczy takiego wyboru w jednym miejscu nie widziałam dobrze ,że do wiosny jeszcze troszku czasu zostało bo trzeba się solidnie zastanowić z tego co widzę ......,dziękuję Ci bardzo za wpomożenie

Magdo ... Witaj ponownie prawda , że śliczne ??
Kindzia 18:30, 18 sty 2013

Matko!!!! Dziękuję!!!! Już lecę Józi podziękować.
gierczusia 18:34, 18 sty 2013

Gosiniak napisał(a)

Ela - indywidualnie odpowiadam
Incrediball zakupiona w ilości 5 szt dopiero późną wiosną 2012. Zatem była słabiutka, malutka i się pokładała. Na dodatek mróz majowy jej liście przymroził.
Marzenko dzięki za personalizację odpowiedzi ... Ktoś napisał ,że i tak incrediball jest za duża do pojemnika i mam sobie dać z nią spokój , a skupić się na jakiejś karłowatej odmianie np. Little lime ... Co Ty na to ?? Ps. Piękne fotki z nart pozdrawiam

Gierczusia ja mam karłową hortensję bobo, u mnie pierwszy sezon, nadaje się do pojemników, bo jest miniaturką, pięknie kwitnie na biało, wcześniej zakwita od Limki, bardzo polecam, jak do tej pory jestem z niej bardzo zadowolona, bo też zależało mi na małym rozmiarze, a tej Little lime niestety nie mam, więc nie pomogę.
Gosiu ... Właśnie że z tą little lime jest problem , bo to nowa odmiana i nawet kupić zdaje się jest problem ... Myślę nad tym bobo, bo ta wielkość zaletą jest w moim przypadku a co sądzisz o donicach - jeziorkach ?? Teź mi się podobają bardzo .. Dają taki designerski efekt mózg mi się lasuje
Gosiniak 18:35, 18 sty 2013

Donice z wodą fajny pomysł, tylko nie bardzo bym wiedziała jak to ugryźć żeby tych glonów nie było, a za ciurkadełkiem to ja się intensywnie rozglądam, ja chcę właśnie u kamieniarza zrobić, ale jakiś wzór muszę znaleźć, wiem że gdzieś widziałam, ale teraz nie pamiętam gdzie.
A z tym przedogródkiem o ile dobrze zrozumiałam, to ten placyk jest wspólny z sąsiadem. To może spróbuj dogadać się, żeby tego borda drewnianego ściągnąć a zamiast niego żywopłocik bukszpanowy- tak Lena chyba proponowała
gierczusia 18:36, 18 sty 2013

Kindzia napisał(a)
Matko!!!! Dziękuję!!!! Już lecę Józi podziękować.
leć Kasiu , leć bo tu od tych ciurkadełko można dostać oczopląsu podziękuj Juzi też ode mnie

Juziu dziękujemy Wszystkie bardzo !!! Ściskamy
Kindzia 18:37, 18 sty 2013

Gosiniak napisał(a)
Donice z wodą fajny pomysł, tylko nie bardzo bym wiedziała jak to ugryźć żeby tych glonów nie było, a za ciurkadełkiem to ja się intensywnie rozglądam, ja chcę właśnie u kamieniarza zrobić, ale jakiś wzór muszę znaleźć, wiem że gdzieś widziałam, ale teraz nie pamiętam gdzie.
A z tym przedogródkiem o ile dobrze zrozumiałam, to ten placyk jest wspólny z sąsiadem. To może spróbuj dogadać się, żeby tego borda drewnianego ściągnąć a zamiast niego żywopłocik bukszpanowy- tak Lena chyba proponowała

Rozmawiałam z kamieniarzem, który robił mi parapety...nie chce się podjąć, po prostu kupiłby u kogo innego, my musielibyśmy wtedy zapłacić więcej. Kule z kamienia nie robi każdy, a mnie się najpierw 60-cio centymetrowa kula marzyła z beżowego granitu...cena powalała
Kindzia 18:38, 18 sty 2013

Już złożyłam ukłony
gierczusia 18:40, 18 sty 2013

Gosiniak napisał(a)
Ozzzi pisała , że zacienienie wody roślinami spowoduje , że glony nie będą rosły ... Mam nadzieję , ze ma rację .. Teraz Justyna tyle pięknych ciurkadełek pokazała , że ja już nie wiem ... Muszę zrobić fotkę albo szkic tego przedogródka żeby coś było widać , bo tego nie da się tak łatwo opisać

A sąsiad uparciuch miły ale uparciuch ... Zawsze zrobi po swojemu