Donice z wodą fajny pomysł, tylko nie bardzo bym wiedziała jak to ugryźć żeby tych glonów nie było, a za ciurkadełkiem to ja się intensywnie rozglądam, ja chcę właśnie u kamieniarza zrobić, ale jakiś wzór muszę znaleźć, wiem że gdzieś widziałam, ale teraz nie pamiętam gdzie.
Rozmawiałam z kamieniarzem, który robił mi parapety...nie chce się podjąć, po prostu kupiłby u kogo innego, my musielibyśmy wtedy zapłacić więcej. Kule z kamienia nie robi każdy, a mnie się najpierw 60-cio centymetrowa kula marzyła z beżowego granitu...cena powalała
Kasiu .. Szukaj , jeśli jesteś zdesperowana , ceny są bardzo zróżnicowane ... Sama wiem bo szukałam kamiennych blatów...
Donice z wodą fajny pomysł, tylko nie bardzo bym wiedziała jak to ugryźć żeby tych glonów nie było, a za ciurkadełkiem to ja się intensywnie rozglądam, ja chcę właśnie u kamieniarza zrobić, ale jakiś wzór muszę znaleźć, wiem że gdzieś widziałam, ale teraz nie pamiętam gdzie.
A z tym przedogródkiem o ile dobrze zrozumiałam, to ten placyk jest wspólny z sąsiadem. To może spróbuj dogadać się, żeby tego borda drewnianego ściągnąć a zamiast niego żywopłocik bukszpanowy- tak Lena chyba proponowała
Rozmawiałam z kamieniarzem, który robił mi parapety...nie chce się podjąć, po prostu kupiłby u kogo innego, my musielibyśmy wtedy zapłacić więcej. Kule z kamienia nie robi każdy, a mnie się najpierw 60-cio centymetrowa kula marzyła z beżowego granitu...cena powalała
Kindzia- a możesz zdradzić ile za taką kulę chciał, bo mi się też marzy i zastanawiam się czy zostanie tylko na wyobraźni?
Jasne, że mogę Ok. 2 tys. Nie wiem, czy byłaby dziura na wąż i trzeba pompę, zbiornik dokupić...sama kula + za transport musisz doliczyć !!!!!!!!!!!
Jasne, że mogę Ok. 2 tys. Nie wiem, czy byłaby dziura na wąż i trzeba pompę, zbiornik dokupić...sama kula + za transport musisz doliczyć !!!!!!!!!!!
dwa tysiaki fajna kasa ... Do tego reszta zestawu ... Sporo ... W tym olimpusie mają takie ciurkadełko , ale kula jest z metalu .,,
No i jak z tymi donicami ....zdecydowałaś się na te co ja czy szukasz dalej...????
... Mnie się wydaje Zetko ,że te są idealne.. Teraz myślę , czy jedna czy dwie ... Chcę wrzucić jutro zdjęcie tarasu , żebym mogła zdania waszego posłuchać wprawdzie ostatnio dostałam nieżle po głowie przy przedogródku , ale to chyba na ogrodowisku jest największą atrakcją ... No i jeszcze Jużka mnie zbamąciła tymi ciurkadełkami
Ozzzi pisała , że zacienienie wody roślinami spowoduje , że glony nie będą rosły ... Mam nadzieję , ze ma rację ..
Pisała, że będą mniej rosły bo, że wcale to nie wierzę
Rośliny będą zabierały glonom słońce i składniki pokarmowe, więc je ograniczą. Na pewno są też środki ograniczające glony, no i są rybki które je ograrniczają (choć z kolei rybki to często zanieczyszczenie i wtedy rozwijają się inne organizmy... eh...). To z tego co pamiętam o akwariach
Pisała, że będą mniej rosły bo, że wcale to nie wierzę
Rośliny będą zabierały glonom słońce i składniki pokarmowe, więc je ograniczą. Na pewno są też środki ograniczające glony, no i są rybki które je ograrniczają (choć z kolei rybki to często zanieczyszczenie i wtedy rozwijają się inne organizmy... eh...). To z tego co pamiętam o akwariach
i tak Ozzinko wyrosłaś nam tu na donicowo-jeziorkowatego eksperta