Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

Zeta 13:26, 20 sty 2013

gierczusia napisał(a)

Ale ktoś tu zdolny.... Kobiety poradzą sobie w każdej sytuacji nawet bez programu do wizualizacji... baby górą...( i nie jestem feministką)
... Zdolniacha .. Prawda ?? gratulujemy Justynko ......

Zetko , ja mam pytanie o hałas z tej ściany wodnej ... Bo u mnie będzie stała zaledwie 3m od tarasu ... Czy to będzie przyjemny szum czy raczej wielki hałas ?? U Ciebie to leci na kamienie ????

U mnie woda spada do zbiornika a w nim mam ułożone kamienie ....bo wtedy ciszej jest ....ale obawiam się że trzy metry to będzie jednak hałas . Ja mam stół daleko od zbiornika i nie słychać tak głośno....a to jednak z wysokości ta woda leci ...sama niewiem ....co Ci doradzić....może dać dyszę z której leci woda i pod spodem dać ze dwie półki dla zniwelowania wysokości...!!! No u mnie to wodospad ma maxa jest co tu dużo mówić... a znowu pompa musi być mocna żeby woda wylewała się cała wylewką... no przemyśl to...albo popytaj innych może podobne mają....albo ustaw w innym miejscu.....ale się nagadałam..
GosiaJoanna 13:35, 20 sty 2013

gierczusia napisał(a)

Dziekuję za miłe słowa, ja mam kilka storczyków ale białego jeszcze nie więc trzeba będzie zakupić...róznież pozdrawiam
Gosiu Joanno dostałam wczoraj urodzinowo kolejnego ... I ten juź nie jest całkiem biały ... Spójrz

Całkiem ładna bestyjka ,nieprawdaź ?

Ale piękny i jak dużo ma pączków...wszystkiego naj naj naj ja też wczoraj na urodzinach byłam u Szwagierki i podarowałam jej również storczyka (białego)
gierczusia 14:08, 20 sty 2013

GosiaJoanna napisał(a)

Ale piękny i jak dużo ma pączków...wszystkiego naj naj naj ja też wczoraj na urodzinach byłam u Szwagierki i podarowałam jej również storczyka (białego)
... Ha to wymianka ... ja na kolor a Ty na białe ale dostałam teź fajnistą książkę o storczykach , do kompletu

Gosiniak 14:10, 20 sty 2013

Ty to może takich gości to do mnie też podeślij Jakaś okazja się znajdzie
gierczusia 14:36, 20 sty 2013

Zeta napisał(a)

.....

A ja lubię ,kiedy ktoś ma do powiedzenia dużo fajnych rzeczy ... Nie mam jak wyekspedoiować tej ściany wodnej w inne miejsce , bo ona izolacją od hałasu domu weselnego ma być ... No i poza tym .. U mnie wszędzie blisko .. Nie ma więc opcji " dalej " ... A może , jak znajdziesz chwilkę to zmierzysz wysokość od Twojej wylewki do poziomu wody , albo moc pompy , nie wiem czy jest taki parametr typu : ilość m3 na minutę , i czy ta wylewka jest szeroka ... Aaaa , tonący brzytwy się chwyta ...

Już tu ściana wodna wodna została przez moje Panie Projektantki zaakceptowana a tu wychodzi na to , ze trzeba będzie przy niej na tarasie z zatyczkami w uszach siedzieć
gierczusia 14:37, 20 sty 2013

Gosiniak napisał(a)
Ty to może takich gości to do mnie też podeślij Jakaś okazja się znajdzie
... Kochana .. przysyłaj następnym razem helikopter , to Ci ich od razu zapakuję i wyślę
GosiaJoanna 14:58, 20 sty 2013

To wielka radość dostać prezenty trafione w gust...to oznacza że te osoby bardzo Cie cenią i kochają.
Zeta 15:00, 20 sty 2013

Ok sprawdzę tą pompę i wys wylewki...ale jak ma zagłuszać dom weselny to napewno sobie poradzi.
Gabrysia_ 15:22, 20 sty 2013

Piękny storczyk
Ja też mam same białe
gierczusia 15:23, 20 sty 2013

Zeta napisał(a)
Ok sprawdzę tą pompę i wys wylewki...ale jak ma zagłuszać dom weselny to napewno sobie poradzi.

Noooo tak tylko źeby teź nas przy okazji skutecznie nie zagłuszyła ... Dzięki