Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

Zeta 15:52, 20 sty 2013

Sprawdziłam wysokość od końca wylewki do lustra wody to ok 80 cm a pompa to zwykła pompa basenowa...wrzucam Ci zdjęcia jak spiszesz sobie to daj znać to skasuje co by Ci wątku nie śmiecić

I dokładnie wylewka ...

A pompa ciągnie wodę na wys ok 2m
Juzia 17:46, 20 sty 2013

gierczusia napisał(a)

Ale ktoś tu zdolny.... Kobiety poradzą sobie w każdej sytuacji nawet bez programu do wizualizacji... baby górą...( i nie jestem feministką)
... Zdolniacha .. Prawda ?? gratulujemy Justynko ......

Zetko , ja mam pytanie o hałas z tej ściany wodnej ... Bo u mnie będzie stała zaledwie 3m od tarasu ... Czy to będzie przyjemny szum czy raczej wielki hałas ?? U Ciebie to leci na kamienie ????

No chyba żartujecie? Ja się wstydzę to pokazywać!!!!

gierczusia 07:51, 21 sty 2013

Juzia_G napisał(a)

No chyba żartujecie? Ja się wstydzę to pokazywać!!!!

Naprawdę uważam , że jest ładne i nie ma się czego wstydzić nawet kolor i fakturę oddałaś ... Supi
gierczusia 07:53, 21 sty 2013

Zeta napisał(a)
Sprawdziłam wysokość od końca wylewki do lustra wody to ok 80 cm a pompa to zwykła pompa basenowa..

Czyli rozumię Zetko , ze pompa jest gdzieś zanurzona sporo pod lustrem wody ?? Dzięki za fotki , wszystko sobie poodpisywałam.,. Jesteś Aniołem
Kindzia 10:26, 21 sty 2013

Spóźnione życzenia zostawiam Sto lat !!!!
Zeta 11:07, 21 sty 2013

gierczusia napisał(a)

Sprawdziłam wysokość od końca wylewki do lustra wody to ok 80 cm a pompa to zwykła pompa basenowa..

Czyli rozumię Zetko , ze pompa jest gdzieś zanurzona sporo pod lustrem wody ?? Dzięki za fotki , wszystko sobie poodpisywałam.,. Jesteś Aniołem

No to dokładnie Ci opiszę ten wodospad
Zbiornik wody jest za ścianą z wylewką...ciany są wymurowane a zbiornik z kwasówki włożony w środek murów.....z tamtąd woda wylewa się wylewką do zniornika dolnego ( też z kwasówki) który połączony jest rynną szerokości 50 cm.i tą rynną płynie do kolejnego zniornika wstawionego w ziemię i tam jest ukryta pompa a do niej podłaczony wąż i w ziemi ale w rurce pociągnięty do tego zniornika za scianą z wylewką....ufffff chyba zrozumiale opisałam mam nadzieje.
gierczusia 14:09, 21 sty 2013

Zeta napisał(a)

No to dokładnie Ci opiszę ten wodospad
Zbiornik wody jest za ścianą z wylewką...ciany są wymurowane a zbiornik z kwasówki włożony w środek murów.....z tamtąd woda wylewa się wylewką do zniornika dolnego ( też z kwasówki) który połączony jest rynną szerokości 50 cm.i tą rynną płynie do kolejnego zniornika wstawionego w ziemię i tam jest ukryta pompa a do niej podłaczony wąż i w ziemi ale w rurce pociągnięty do tego zniornika za scianą z wylewką....ufffff chyba zrozumiale opisałam mam nadzieje.

Zetko byłabyś świetnym nauczycielem .... Tak mi to wyłuszczyłaś , że nawet kuń by zrozumiał dzięki wielkie... Chyba będę budować
gierczusia 14:10, 21 sty 2013

Kindzia napisał(a)
Spóźnione życzenia zostawiam Sto lat !!!!

Dzięki Kaśka za życzonka
baraga1904 14:23, 21 sty 2013

...widzę że tu budowa sie szykuje...wow...taki wodospadzik tez mi sie podoba ale nie mozna miec wszystkiego...
...na stronie firmy Oasis jest cały osprzęt do takich ciurkadełek...
gierczusia 14:51, 21 sty 2013

baraga1904 napisał(a)
...widzę że tu budowa sie szykuje...wow...taki wodospadzik tez mi sie podoba ale nie mozna miec wszystkiego...
...na stronie firmy Oasis jest cały osprzęt do takich ciurkadełek...

Ochhh Aguś dziękuję to sobie na spokojnie pooglądam wszystko , a potem zamówię ... Ja muszę coś zrobić ,żeby się od tego domu weselnego oddzielić ..... A nie wiesz jak to z hałasem będzie ?? Z tej ściany .. Bo z domu weselnego to wiem ,ze będzie