Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

atena35 22:09, 05 sie 2013

Toż problema. Głowa puchnie.
Madżena wkleja zdjęcia - lecimy
gierczusia 22:10, 05 sie 2013

Ozz napisał(a)

Nie chcę Cię martwić, ale to raczej nie jest hortensja dębolistna... mnie to wygląda na figowca czyli figę po prostu, ale jakby zakwitła i owocowała to się wpraszam Skąd ją masz i od jakiego czasu?

Cześć Ozzi .. Miło Cię widzieć ... Oczywiście w realu było jeszcze lepiej ,ale czasem trzeba się pocieszyć spotkaniem wirtualnym

Ta hortensja rośnie u mnie od trzech lat .. Przywiozłam ją z ogrodu botanicznego prowadzonego przez szaloną parę emerytowanych nauczycieli na Kaszubach .. Fakt ,że nigdy nie zakwitła..

hmmmmm....sądzisz ,że się mylili ???
gierczusia 22:11, 05 sie 2013

GabiK napisał(a)
Moja kulka kosztowała 600. To standardowa cena. Dobrze, że tylko jedna jest. I o gwarancji nikt nic nie mówił.

Pogięło ich z tymi cenami , co nie ??
gierczusia 22:15, 05 sie 2013

Anus.. Ja się cieszę ,że jesteś , bo mi tu Cię brakowało i Twego porannego przeglądu prasy

Ja nie wiem teraz tylko ,czy Ci współczuć ,że deszcze zmył szałera , czy zazdrościć ,że padało i że mimo wszystko udało się Wam posiedzieć ... Może jedno i drugie

Miłego nadrabiania życzę ... Albo to olej i tylko pismo obrazkowe machnij

Buziam goRrrąco
gierczusia 22:15, 05 sie 2013

atena35 napisał(a)
Toż problema. Głowa puchnie.
Madżena wkleja zdjęcia - lecimy

Lecem teź za moment .. Tośka , jak Ty dajesz radę ogarnąć tyle wątków na raz ??
Ozz 22:18, 05 sie 2013

Czy chowasz ją na zimę do cieplejszego pomieszczenia?

Dębolistna wygląda inaczej, mamy ją w Krakowie w Ogrodzie Botanicznym. Może się pomylili przy wydawaniu małej sadzonki.

Dębolistna tu jest (spójrz na liście):
http://en.wikipedia.org/wiki/Hydrangea_quercifolia

A tu figa
http://www.henriettesherbal.com/pictures/p06/pages/ficus-carica-2.htm

Też jestem fanką spotkań na żywo
atena35 22:20, 05 sie 2013

gierczusia napisał(a)

Lecem teź za moment .. Tośka , jak Ty dajesz radę ogarnąć tyle wątków na raz ??

Ciągle skaczę ale czasami też się gubię
Najgorzej jak chcę odejść, bo nie wiem gdzie mam wpisać dobranoc.
Dobranoc
gierczusia 22:23, 05 sie 2013

Dobranoc Tosiu .. Ja też zaraz spadam .. Jutro skoro świt jadę na giełdę w Tychach .. Drżyjcie sklepiki ...
gierczusia 22:26, 05 sie 2013

Ozz napisał(a)
Czy chowasz ją na zimę do cieplejszego pomieszczenia?

Dębolistna wygląda inaczej, mamy ją w Krakowie w Ogrodzie Botanicznym. Może się pomylili przy wydawaniu małej sadzonki.

Dębolistna tu jest (spójrz na liście):
http://en.wikipedia.org/wiki/Hydrangea_quercifolia

A tu figa
http://www.henriettesherbal.com/pictures/p06/pages/ficus-carica-2.htm

Też jestem fanką spotkań na żywo

Ozzi .. Ty wiesz ,że jesteś niemożliwa ??... Oni mi już sprzedali duży krzak .. To nie była mała roślina .. Ale ich ogrod był stworzony według różnych stref klimatycznych i były tam rośliny z najodleglejszych zakątków globu i rosły tam normalnie bez okrywania.. Byłam pod wrażeniem ... Ale z tego co widzę , to mam figę na 99% ... A ja czekałam na kfffiatki

Dziękuję ... Ps.. Dziś ją raczyłam nawozem dla hortek ... Żeby jej dobrze było
atena35 22:28, 05 sie 2013

gierczusia napisał(a)

Ozzi .. Ty wiesz ,że jesteś niemożliwa ??... Oni mi już sprzedali duży krzak .. To nie była mała roślina .. Ale ich ogrod był stworzony według różnych stref klimatycznych i były tam rośliny z najodleglejszych zakątków globu i rosły tam normalnie bez okrywania.. Byłam pod wrażeniem ... Ale z tego co widzę , to mam figę na 99% ... A ja czekałam na kfffiatki

Dziękuję ... Ps.. Dziś ją raczyłam nawozem dla hortek ... Żeby jej dobrze było

Aaaaaaaaaaaa będzie figa z makiem, Ela a miała być hortensja