Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

atena35 21:46, 05 sie 2013

gierczusia napisał(a)

Hmmm.. No z tym przyrostem może być problem .. Bo gdzie słucham , to mały przyrost ... Podobno hicksii ma największy ...noo i gęstość ma ... I te ładne owocki czerwone .. Ale nie ma się co spieszyć , to prawda .. Przez te upały to bym się bała wysyłać cokolwiek ... Ale ańi się obejrzymy i będzie wrzesień .. A wtedy hulaj dusza

Elu Danusia pisała,że z tym powolnym przyrostem cisów to trochę mity, że jak ma nawóz i dobre warunki to śmiga szybciej.
Chyba w wątku o cisach ale nie jestem pewna. Popatrzę.
gierczusia 21:46, 05 sie 2013

Nooo cooo by to mogło być.... .... W kręgu maniaków hortensjowych to nic tylko hortka
gierczusia 21:48, 05 sie 2013

Tosiu.. Noo wiem.. Ale z drugiej strony to Danusia też radzi na żywopłot cisa hicksii i klasycznego taxus baccata... I one chyba maja najsilniejszy wzrost .... Ja już sama nie wiem ...
atena35 21:54, 05 sie 2013

Ela teraz mi się przypomniało, że do Kulasa w Katowicach dzwoniłam, mówili, że na jesień będą kopane, cena 100 za 1m
atena35 21:56, 05 sie 2013

O tu na samym dole strony

https://www.ogrodowisko.pl/watek/556-zywoploty-strzyzone-z-cisa?page=9
atena35 22:00, 05 sie 2013

gierczusia napisał(a)
Tosiu.. Noo wiem.. Ale z drugiej strony to Danusia też radzi na żywopłot cisa hicksii i klasycznego taxus baccata... I one chyba maja najsilniejszy wzrost .... Ja już sama nie wiem ...

Trudna sprawa, wiem.
Przerabiałam to.
Ozz 22:07, 05 sie 2013

gierczusia napisał(a)
Moja dębolistna .. Czy ona mi kiedyś zakwitnie ???

Nie chcę Cię martwić, ale to raczej nie jest hortensja dębolistna... mnie to wygląda na figowca czyli figę po prostu, ale jakby zakwitła i owocowała to się wpraszam Skąd ją masz i od jakiego czasu?

P.S. ale tu stron natrzaskane, ja już nie ogarniam - jakby co to podpowiadam, że jest funkcja ,,edytuj" swojego poprzedniego postu
GabiK 22:07, 05 sie 2013

Moja kulka kosztowała 600. To standardowa cena. Dobrze, że tylko jedna jest. I o gwarancji nikt nic nie mówił.
gierczusia 22:07, 05 sie 2013

atena35 napisał(a)
Ela teraz mi się przypomniało, że do Kulasa w Katowicach dzwoniłam, mówili, że na jesień będą kopane, cena 100 za 1m

Noo właśnie ... 100 zł za metrowe , i to ja dodatek kopane.. Nie wiadomo jak się przyjmą.. A w tej szkółce gdzie pytałam ( mazowieckie ) są metrowe za 40 zł.. Jedna paleta transport 120 zł... I z donic.. Na bank się przyjmą

Aaaa.. U KUL mają tęź problem opuchlakowy niestety więc trzeba uważać i to bardzo

Dzięki za linka do teo wątku , bo mi go gdziesik wcięło
anna_g 22:08, 05 sie 2013

gierczusia napisał(a)

Anuś ... I jak ?? Pomógł szałer anti kommarroo ??... Mam nadzieję ,że tak i że w weekend skorzystaliśie z uroków ogrodu .. Buziaki

W sumie na wczoraj pomógł owszem - posiedzieliśmy spokojnie. Chociaż mój M. marudził że go gryzą co chwilę, ale ponieważ NIKOGO innego nie gryzły z 8 osób to uznaliśmy że chyba jednak przesadza. Wróciłam bez żadnego ugryzienia po kilku godzinach siedzenia w ogrodzie więc uznaję to za sukces

Ale - oczywiście w nocy padało - i szałer się zmył... Trudno - na razie w ogrodzie nie będzie imprez zatem

A teraz wracam do nadrabiania Twojego wątku